Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Mazegin

Mazegin Популарен член

Само не исполнети луѓе, луѓе кои се чувствуваат по малку вредни и луѓе без емпатија можат да се дрзнат да коментираат во врска со туѓо високо образование. Дали го имал, дали го немал, дали било приватно или државно.
    Балански сељачизам.
    Дали луѓето размислиле барем маалку дека ако сите се со факултет ќе нема што да јадеме, облека ќе немаме да носиме…
    Жално какви размислувања особено од млади луѓе.

2. Jana banana

Jana banana Активен член

Дали има некој психолог овде
    Ке ве молам лп
    Фала ви

3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Си читав љубовен хороскоп за 2023 на Фемина и ми пиши "до крајот на годината можи да се запознаете со странец", па еве манифестирам Италија да има убај скандинавци. Па нека почни хороскопот за 2024 со "запознајвте убав странец". Амин. :*:

4. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Било кој градоначалник пред да се пофали со инфраструктура во својата општина нека прошета во општината навечер и нека каже дали нешто недостасува.
    Исклучување на улично осветлување е последно нешто што треба да им текне.
    Уличката кај што ми е работата често навечер не е осветлена. Да не зборам колку асфалтот е пун дупки па кога врне гаѓаш дали газиш на асфалт или езеро. Да не зборам и дека баш на таа улица се имаат случувано грабежи и страв ме фаќа после втора смена. А за автобус да фатам до дома морам да поминам по тие улици.
    Кај мене во маало исто така често не светат уличните. Мајко му до таму ли стасавме.

Last edited: Dec 24, 2023
  5. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Дел од поставувањето граници со луѓе е поставување граници во мозокот. Џабе се маваш во гради дека не трпиш коментар или совет - исто така познато како мешање во твоја работа - ако после тоа се нервираш како тоа можел тој и тој да ти коментира.
    Ако таму горе не си поставиш граници што нема да допира до тебе, сè друго ти е џабе и е само илузија дека си поставил граници. Сè додека те мава во психа и емоции кој што рекол, како се дрзнал, зошто вака направил, зошто тоа мисли, итн, итн, немаш поставено граници, туку се самозалажуваш и продолжуваш да патиш.

Во новата година, ви - ни - посакувам вистинско поставување на граници. Целосен спокој. 100% куроболие. Помалце жалење и дрдорење, повеќе кулирање и незамарање.

source.gif

Keiner, Ace Cetvrti, eliesaab and 9 others like this.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Испостирав сите слики тука, па сега огладнев, да одам да макнам малку хумус за појадок и некое корнишонче. :inlove::makeup:

7. st-el

st-el Популарен член

Убав пролетно - зимски ден.... Си велам колку многу убаво ќе беше да ми беа најблиските овде, родителите... Вака уште една година помината без нив.... Никакво богатство не може да замени семејство, далечината си ги прави своето.... Безброј пропуштени родендени, слави, празници, време поминато со нив ...недостигаат многу...

8. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Има ли по стрес тест од облекување на хулахопки пред искачање…

boka_nylons, NPN and Hisha like this.
  9. quattro

quattro Популарен член

Среќен Божиќ на сите кои денеска го прославуваат според грегоријанскиот календар! :*:

Поминете си убаво со вашите блиски во пријатна и топла атмосфера во вашите домови и нека овај голем ден ви донесе во телото здравје, во душата мир, во мислите спокој, во срцето љубов.

Last edited: Dec 25, 2023
  10. Shalitra

Shalitra Популарен член

Секогаш кога ми фали некој, ми доаѓа гугутка на прозор да ме ѕирне. :l:

11. Badii

Badii Истакнат член

Kultura? Sto bese toa?
    Ne ednas.. razlicna sredina, razlicni lugje a jas vo ista situacija. Se prasuvam vo mene li e problemot sto tolku ne znam da sum drzok, bezobrazen, da “secam od koren” idioti sto ne znaat za empatija i covecnost.. sekogas koga kje se postavam na fin i kulturen nacin zloupotrebeno mi e? Ne znae covek kako so lugjevo vise, kade se izgubi covecnosta, socustvitelnosta, kulturata. Moze i do mene e sto postojano istata lekcija mi se prezentira, vreme e da se promenam ili pak sredinata da ja promenam.. “megju budalama ne mozes biti pametan” ….

12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Славење на најјако. :rofl:
    Screenshot_20231225_212827.jpg
    Гласајте ги пак ваквите.

quattro and sino.o.oka like this.
  13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Денеска бев во една институција. Таму ме сретнува директорката и ме прашува зошто минатиот пат одбив да се појавам кај нив на настан, па добро било, ќе ме видел народ итн. Си ветив дека нема да соработувам и нормално иако бев слободна, реков дека имам работа и не им отидов. И ме прашува како е кај мене, дали работам нешто ново, кажувам дека имам готов проект, арно ама финансирање нема засега. Ја прашувам дали може да конкурираме преку нив како институција, ми вели дури идната година и тоа втората половина, ама малку пари давале, едвај половина ако покријат, другото да си платам сама. Аха, значи јас треба да чекам дури идната година, да аплицираме, па дури 2025 година ќе знам дали едвај за пола проект ќе ми покријат. Инаку, женава во меѓувреме си заврши свој проект и два проекти на своја пријателка ги финансираа со народни пари, а тоа беше ептен слабо.

14. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Новата 2024 ја дочекуваме со ретро Меркур.
    Значи цела година ќе биде Меркур ретрордирана.:angel:
    Beautiful.

Иначе се некако ми фали тема за (астрономски, значи не астролошки, е така) дешавки/на небото, ама се нешто ме мрзи да отварам. :?:

15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Пушачиве колку што се напнаа по фејсбук за наводно некои нови мерки против пушење, толку лица со попречености и ретки болести и други факинг ствари кои НЕ ГИ БИРАШ се немаат напнато.

16. Vanwik

Vanwik Истакнат член

Ако нема кој да те нервира во животот, едноставно нема топење калории.

17. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Буквално не постојат по entitled луѓе од пушачи, со чест на исклучоци. Навистина не сме должни сите да им го дишеме отровот, а голем дел се понашаат така да сите околу нив мора да се навикнат на цигари.

Ajronmen, staycalm, Annath and 22 others like this.
  18. DACIA

DACIA Истакнат член

СДК.
    Слушајќи контактна емисија денеска во дневна, се јавуваат луѓе и се жалат за ниски плати и пензии, и економска крииза. Ама стварно зборувајте ми за нашата криза. Денеска сонце, в град чаршијата врија од луѓе, секој втор има по 2 коли и секој се вози сам во кола.
    Поголем број на кафичи се чека ред да се седни шо е преполно сите маси зафатени. В маркет количките полни се туркаат,
    Стварно е криза :|

christinnn, eliesaab and SummerGirl like this.
  19. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Во последно време, месечината на Јупитер, Европа станува актуелна поради океанот што го најдоа под нејзината површина.
    Наводно, ги има истите услови за почеток на живот, како на Земјата во нејзиното рано создавање.

За таа цел, во 2024 НАСА ќе го испрати леталото, Europa Clipper за подетално да ја истражи.

Интересно е што овозможуваат кој сака да го испрати своето име и презиме, кое ќе биде изгравирано на мал чип и пратено во мисијата како "Message in а bottle".

Може овде да се пријавите. :wasntme:

Ја веќе си се букирав за Европа. :*:

20. QweenSM

QweenSM Форумски идол

IMG_6547.jpeg
    .
    .
    Сега се 10 години и некој ден.
    Не ми се верува, кога поминаа толку многу години заедно со ова катче?

Ајде да ве почастам за ова :l:
    IMG_6548.jpeg