Па на сите теми прават од мравка слон, си сфаќаат како си сакаат, кога ќе се фатат за едно исто крај.
Ти кажав еднаш. Ако нејќеш да те цитираат, пиши си во СДК без цитирања. Во оваа не можеш да избегнеш. Не е од мравка слон. Колку што гледам, сите со нормален тон ја цитираме.
Добри луѓе сме ние од Битолата, добри Гости во американски ресторан два месеца собирале пари, за да ја изненадат келнерката од Битола!
Од рубрика социјални мрежи, постови и коментари, денес издвојуваме: Пост за магарешка кашлица во Македонија. Доле коментари на, претпоставувам во најмала рака академски граѓани каква кашлица, не запрашуваат со авионите, државата ни е полна со кучиња, мачки и магариња, затоа до овде сме, таа кашлица ја имам и јас и моите деца од раѓање, ништо страшно, зошто магарешка а не биволска кашлица, лекот е млеко една лажица од црна магарица.. Пошто нели од бела магарица нема ист ефект. Секој ден се чудам се повеќе и повеќе како воопшто опстојуваме како народ..
Ден сабота полни со домашни обврски како и сите така и јас ништо не вообичаено но ете стојам пред огледалото со завршени пола ... Децата чекаат појадок а јас го гледам мојот лик полу неодморена а утро е со недефинирани црти во најубавите години а замислена ..... Полна нервози да се биде или не ми доцни циклус некој ден .... Со надеж и жарн во очи дека се ќе биде добро и ќе добијам .... На главата едно бело влакно кое не ми дава мир и безброј прашања што понатака ............
За празник сите верници, сите во црква одат, си посакуваат убави желби за здравје, а денес истите тие земале и се ситат на смртта на 19 годишно дете, така му требало на татко му, ако му било.. Гневот кон таткото, го истурија врз детето кое вчера загина ни криво ни должно..
Син му на Крсто Муковски загинал во сообраќајна несреќа.. https://direkten.mk/2024/01/13/јana...qx4fnZevq_Ae3geFD3ms5UEj2fRZwyNNc7zgDMDEB4nck
Нова подкаст серија (https://open.spotify.com/show/0iydLHOV7qx7z8FWsiFhn0?si=2i29ltV7R-GtYZt96BPFYw), Липтон зелен со нане и назад на зен ритуалот сецкање зеленчук за супица.
Сакам да кажам дека скролав низ сликите од месенџер шо сум зачувувала. И ја најдов сликава од Кајли Џенер: И језа ме фати. Оти млада јас сметаше дека ВАКВА коса ќе ѝ седи прејако и ќе е препичка. Нешто како сега шо има рилс "само оти хејли бибер си ја скрати косата, не значи дека и тебе ќе ти седи". Ама се шо бев е како стара мајка со лош, ама обоен, боб шо не можи да дочека да ти кажи да се чуваш до брак и to pray the gay away. И убо е шо ми текна на ова. Оти секоја зима имам нагон. Многу силен нагон. Да одам и да си ја сечам косата. А со многу труд (и кратење неколку сантими оштетувања на 2 месеци) косата ми е точно кај шо сакав да е, и во должина и во боја и во квалитет. И сега оти е зима, пак го имам нагонот да ја сечам. И ова беше одличен потсетник да издржам јуначки уште некоја недела и нагонот ќе помини. Косата ќе победи. Покрај кожата, најскапото нешто на мене.
Починал син му на Крсто Муковски. Над 100 коментари ,,ако” ,,Господ враќа” Шо ви е бе?? И ја колнам. Не викам не. Ама ја би го рекла тоа на него да му се деси нешо. Ама за дете бе? Нели ви е жал? 19 годишно ДЕТЕ починало, детето не е виновно за постапките на родителите, какви и да се тие. Греота е бе. У очи на празник се ситите шо некој изгубил дете. Пола беа постари особи, сигурно со деца и внуци, па не ли ви е страв од таа КАРМА шо ја зборите Пола држава е за на преглед, ја да ви кажам. Дебили едни нискобуџетни. Мрш
Како брзо си одат годините или мене ми се чини И јас остарев на некој начин Убав поминат ден... Повелете на торта
Имам еден предлог: кога пробуваш нешто во бутик или да го вратиш парчето на место ако неќеш да го купиш или да го купиш. Влегувам да пробам прееска и купишта алишта оставени во две гардероби, расфрлани. Чекам дали ќе дојде некој што пробувал ама јок. Па си пробав моето, што треба вратив, другото на каса. Па да ви ибам тоа сељаците, све да раскрева по вас некој