Па тоа, последно зборевме. 3 години абер немаше и сега решила да му рече : ќе ме земаш или не. Сепак, таа си одлучи, само нека е среќна. Го кажувам како ситуација, не се мешам. @marsilia
Се надоврзав само, кај нас луѓето многу си земаат за право за други врски да коментираат. Не знаат детално кој и зошто за нешто се одлучил, а и не треба да ги интересира. Тоа си е само меѓу двајцата во врска, тие тој муабет треба да си го прават и да си одлучат на овие теми како тие си сакаат. Дали "чекале" и зошто чекале 3, 6, 9, 13 години за брак, си е нивна работа. Не секогаш брзањето да се омажиш само и некој да те "земел" е правилна одлука. Ни кратки, ни долги врски не се гаранција за успешен брак. Да ти се погоди човекот треба, па и без тоа парче хартија може да се биде среќен. Ако не ти е среќна врската, бракот нема ништо да реши пример. Затоа и кажав секоја врска/брак си е своја приказна.
До сите вие што растете синови во основно/средно, културно ви кажувам дека гомно произвело гомно. Да си видите шо праат со друштвото кај силбо и парк. Распуштеници и лајнури, срам да ви е што растете од пи..ка
Колку и да не чини државава, баш поназад во темава се пишуваше за тоа, баш е убаво чувството кога ќе видиме некој странец колку ја сака и почитува и има нешто убаво да каже. Можеби затоа што не искусил се' во целост и не се запознал со она најнегативното, но во секој случај, убаво е да се види и слушне нешто така позитивно.
Често среќавам полицајци пониски од мене. И секогаш замислувам кога би требало да ме апсат, како би изгледало тоа
Едно време имаше критериуми за да влезеш во полиција и војска, а еден од нив беше килажа и висина, сега секој може да влезе, јер се стремиме кон ЕУ, како може дискриминација врз основа на висина да има.
Има еден таков во мојот роден крај, мислам ги има повеќе али овој луѓе до путката ми е, сигурно со врски има влезено. Значи нема шанси толкав чипиш да фаќа криминалци, тој е за глувци ловење.
Мори, не вели 2 пати. Не е секогаш до висината. До силата е. Имам видено како еден совладува поголем од него.
Па така е шо. Пред ндколку години, во Гевгелија кога ги пуштаа бегалците, бев сведок шо направи еден полицаец од Чешка. Значи типот беше 2 метра и кусур, имаше пред него ограда од три метра ако не и повеќе, а врз оградата едно железо и овој рипна се фати за железото и ја скокна цела ограда и се впушти во трк да фати еден бегалец. Да не зборам па колку беше брз оти има голем чекор. А овој малиов шо ќе праи? Цел ден ќе ја качува оградата или во најлош случај ќе треба дупка да копа доле.
Ејј сериозно ова? Не само за темата на која дискутиравте туку ова општо го мислиш? Сакам и јас. Зашто не го гледам ова туку обратното.. @theowndemon образложи плиз.