Сдк кој мисли дека македонците не ги бива, нека си пцуе во огледалото. Јас знам дека за све не бива. Само да ни ги кратеам крилата, инаку знаеме фино да летаме, и секаде, и високо https://plusinfo.mk/makedonka-e-zas...a-eto-na-hormon-kluchen-za-lache-eto-insulin/
Сакам да кажам Како беше она, 1 слика 1000 зборови. Најважно пишав 1опо и телефонот (течефолоѕ) си знај дека то е 1000. Сум со план са да го менвам месецов, најкасно другиот, ама знам колку неписмено ќе звучам дур се навикнеме со новата тастатурата.
Абе има ли шанса да ги "оживеат" синот и снаата на Стевчо? Сега дури гледав и се газам од смеа, човекот дури и прес конференција одржа
Да не се чудиш. Чекам ред за да го земам изводот на венчани. Пред мене имаше жена на која починатиот сопруг и го водат како жив. А тој 20 години бил починат.
Во 1саат ноќеска ми текна и ја пуштив песнава, највише ради денс сцените(yeah I'm a dancer & succer for dancing, any time of the day, тоа и птиците веќе го знат мислам не мора додатно да се објаснува) . Па т'га за '00сетите нели. Кога сеуште беше се ново и егзотично. Него земав уствари да размислувам колку луѓето и работите се сменија оттогаш баш поради истата таа технологија. И сеа мислам подобро да одам да спијам.
Ти се погодил алгоритамот дека не треба да се јаде зелечук е претерано, ама мислам дека почнаа толку да ја форсираат заради протеините и зошто луѓето заборавија на нив, а постојано има жалби дека чувствуваат замор. --------------------------------- си ги средив ноктите па после ми текна да го чистам тепихот
Се осеќам како Баба Рада со темите, зато ова ќе го коментирам во СДК. Ми се збора за ✨weaponized incompetence✨ Имам поќе пати зборано за мајтапи за како си неќиме партнерот во стрејт врски и колку ми се глупи, уште кога првиот пат сум се заљубила сум сфатила дека тие мајтапи неќам да ги велам за некој шо го сакам. Исто така уште кога прв пат сум се заљубила сум сакала да сум и да имам максимална поддршка од партнер како и емотивна, така и физичка, делење обврски итн. Поќе пати имам кажано, ептен ретко користам "дечко" во речникот, туку користам "партнер" не само оти е поќе gender neutral туку зошто ми се на многу поеднакво ниво партнерите и ко "се подразбира" шо е партнерство. И од таму, не ми е јасно како можи мрза да преовлада до толку да сакаме да преработиме партнер на сметка на то ние да уживаме. Шо е weaponized incompetence? Прво, го има кај двата пола, манифестирано на башка начини. Кај мажи, се манифестира така што глумат глупи за жената да се изнервира и да го напрај нештото сама (најчесто за секојдневни обврски, два партнери работат, но само едниот се грижи за домот зошто другиот секој пат нешто уништува и отвора поќе работа за другиот). Кај жени, се манифестира така шо мажи ги перцепираат како посекако глупи и се нудат да прат нешто па тие користат (најчесто за инцидентни работи како менување гума или палење скара). Но, длабоко во суштината се работи за тоа каде себично даваме приоритет на сопствен комфорт на сметка на тоа да се преработи партнерот безобзирно. Многу пати сум размислувала зошто. Колку и да не се согласувам со нешто и да сум вокална за то, приватно (а често и низ дискусија со директни прашања), пробвам да разберам зошто пошто сметам дека е важна перспектива да се има. И сем ебена мрза не ми текнува нешто по "оправдливо". Како можи да сака некој партнерот покрај 8+ саати надвор од дом, често пати и со деца, после да мора да се грижи за домот зошто "најстарото дете" секој пат кога мие садови крши бар два, или ставил грешно средство во машината за садови и сега пени низ цел дом втора недела со ред, или ги измеша алиштата кои не се мешаат еве три пати со ред? И зошто греши? Uwu толку многу средства, премногу е збунувачки uwu. Па нормално дека ќе ѝ се смачи и ќе речи фак ит ќе прам се јас зошто вака место на тежина 6, ја играм играва на тежина 78. И се шо ова прај е само поќе разор меѓу машки и женски односи оти ако прај нешто е продлабочување на родови стереотипи и распределба на работа базирана на пол. *во глас на топ шоп реклама* Но, тоа не е се! Доколку нарачате веднаш, за цена од само 99 денари добивате и мајтапи за колку партнерката ве "малтретира" со домашни обврски, "нема осет", и како бракот е затвор! Доколку побрзате во наредните 5 минути, целосно бесплатно, ќе добиете табла со мали награди за основни обврски од страна на сопругата за правење на минимумот! Ова е понуда која не се пропушта! Побрзајте! Таблата со мали работи кои ја споменав. Прв пат ја спомнав ко зборав за мајтапи на сметка на партнерот. Ако жена не се грижи за домот е недомаќинка, пропадната, ужасна. Ако маж не се грижи за домот него му треба само малку ✨екстра мотивација✨. Изми успешно садови, бравос! Ќе добиеш BJ за го, умен тој. Вауууу, ги легна децата да спијат? Бравос, оди играј на плејстејшн најмил, уште три обврски и ќе ти ја земам петката. Кисче. Врска/брак се заснова на љубов и почит. Делење обврски е прво обврска, но подмолно подметнување и преработвање на партнер е непочитување.
Најлош тип на луѓе? Тие кои откако ќе ги видиш во слабост стануваат сурови. Послаби луѓе од нив нема.
ДАЛИ СУМ ЈАС НЕНОРМАЛНА ИЛИ НЕНОРМАЛНИ СЕ ТИЕ ШТО НА ПЕШАЧКИ СЕ ЧУДАТ ЗАШТО ПОМИНУВАШ УЛИЦА?? ЕБАТИ СЕЉАКОТ СО ЏИП АКО ВОЗЕЛ ШИБАЈ БЕ БРАТЕ УШТЕ СВИРИ НА НЕКОЈ ШТО ПОМИНУВА НА ПЕШАЧКИ ПОШТО ИМАШ ЈАКА КОЛА, МОРЕ КАКО НЕМА НЕКОИ ПРАВИЛА ЗА ВАКВИТЕ Ај добро утро и пазете како поминувате улица, сељаците со џип и ауди и bmw имаат предност
Na nikoj ne mu e gajle kako si, osven najbliskite. Nikoj ne si legnuva so mene navecher i ne se budi so moite problemi, ni smetki mi plakja ni jadenje mi kupuva.. Jas pa kje mu ja mislam za moite postapki, kje se pravdam ushte na nekoj.. Fuck off
Искрено, ја сум за добра теорија на заговор, најчесто некоја не толку мејнстрим, и да има за неа видео од три саати на ЈуТуб, али брате го отекоа за Кејт женава... Ја умреа жената предвреме, да не може да се разболе чоек на раат. Ја разбирам се тоа политика и дипломатија, тајности и интриги, али и народов е за ќотек. Сликата од авион се глеа дека е АI, укуцај задоволна будуча енглеска ќраљица со ПРЕсреќни три деца, и таа слика ќе излезе. Префејк, чудни сенки и криви линии, неприродни пози на рацете. Не му фали прст на малиот, него ли му е свиткан. Проблемот е у тоа колку е тешко да се прекрстат останатите две прстиња ко неговите, па уше и да се потпираш на нив. И плус, дали стварно мислите дека би објавиле вистинска слика од Кејт, без вереничкиот прстен и бурмата на рака, додека се официјално заедно? Мало морген. Таа не смее да прдне без протоколи и церемонии, па уше она си го водела Инстаграмот, па сликала, па фотошопирала, па курци, палци... Остајте ја жената на раат да се опраи... Сакате една реална прича на жена исчезната, која демек сите знаат каде е, а никој не ја видел у јавност 10 години и јаче, и се смета дека ја чуваат у тајни као демек казнени логори, оти сакала да побегне, и полицијата го заташкуе случајот оти секташи? Ви ја претсавуем Шели М'скавиџ, жената на главата на Сајантологијата... Spoiler: Преееедетален, али прејак подкаст
Се поклопува муабетот со анкетите. @MissChievous , јас и ти си посакавме во новата година повеќе позитивност, ама изгледа нема да дочекаме. Повеќе од очигледно е дека е разочаран народот. Затоа веќе нема да не чуди ни тебе ни мене зошто и на форумот скоро сите се депресивни и несреќни.
Ех, колку само од нив не се достојни и ич не заслужуваат такви возила. Со целото нивно понашање ги грдат тие зверови од коли и баш се олицетворение на она "Кад се сељо покондури", без навреда ама така е.
Застанаа сите коли, ме пуштија да поминам а овој од таму вози ко да е безсмртен, дречеа белите линии дека е пешачки се гледаше од 5км и среќа го видов застанав, уште поминува и ми свири ми мавта со рака кај поминувам, море да сме саглам држава да му лупнат казна, затоа што можеше некој и да не го види на место да го остави некој постар човек, сепак центар беше, сељачана тешка, без закони нека не газат живи по улициве.
Е да, секојдневно си дивеат "фраериве" и никој ништо не им може. Којзнае чиви клошарчиња од синови и ќерки се па мислат дека се недопирливи да им се мочам. Они нека кршат глава слободно, туку други невини на душа ќе ги носат. Не се оправаме бе никад и нема. Затоа отварање 4 очи, само демнат ризици на сите страни штом искочиш надвор.
Имаше сега брзо за еден човек, го воделе како умрен, се неписмени. Мајка ми кога вадеше умреница за татко ми, пишуваше брачна состојба:неженет. Какви вработени има неписмени, не е ни чудно.
Ми вади татко ми државјанство. Малолетна бев уште. Ми пишале друга адреса. А он дома ја виде грешката. Отиде другиот ден за ново државјанство. Го утнале бројот на зградата. Зграда 0 влез 0 стан 4.