Читам вести и пак и пак трагедии. Трагедијата е уште поголема, откако се дозна дека мајката на загинатиот Никола е медицинска сестра на хируршкото одделение и била на смена кога го донеле синот. - Синот и почина на раце – вели жител за српска „Република“. https://tocka.com.mk/vesti/475933/p...a-sestra-i-bila-na-smena-koga-go-donele-sinot Да не си и во кожа на таа мајка, жената се има шокирано скроз. Премногу тажно.
Najednostaven nacin da se otkacis of nekoj "decko": kazi mu ja vistinata vlice. Ova ne e kako da izgubis decko za 10 dena, tuku za 10 sekundi....
Комшики на баба на дм кај што сме биле многу пати (во друг град патем) ја прашувале нејзе како тоа он ме носел таму, а сум му била само девојка. Па радознали каде и како сум спиела кога сме иделе. Со маж ти срц спијам, сеа помирна си? Или ела да видиш слободно, ако не ти е незгодно де.
А баба му што им вика на ова? Кажи им кај комшијата Петре спиеш ебате затуцаните. Иначе може ќе се дрзнат и да проверат, од кај ги знаеш, безосетни какви има, какво незгодно па и ти.
Да си гледаат патката нивна Ќе им снимам па, ко воли нек изволи. Барем збореле и оти многу убава сум била.
Алал да и е на баба ви. Така треба, нека им ги затне муцките. Снимај, нека се забавуваат бабичките малку, доста само на чешма дремат, нека гледаат филм малце. Штом убава си им, вака ќе те засакаат уште поише. Омилена глумица ќе им станеш.
Ќути шо се нема по светов. Него кој го тераше мојот неименуван извор да им ги погледне наталните на Кејт и Вилијам да види дека и двајцата се родени на еклипси, он соларна, она лунарна што се манифестираат на 42години, и ова се се издешава на полна месечина на нивниве еклипси и нејзиниот 42 роденден. Како и да е.
Иначе денес супер ден. Поготово кога видов дека е St. Patricks day. Ми текна сега и први Април, еднаш така имавме школски проект да направиме фустани од лисја и цветови (природа). И ја креативен креатив, баш се потрудив и уживав од се срце од почеток до крај во секој детаљ секако. Нешто вака, само пролетна верзија. Зборот ми е, ни треба ваков пролетен празник во Мк. Нешто као анти-халовин. Е така. Ај сеа Добра Ноќ.