Си читам се по ред, само ти си најпаметна. Е што да правам кога имам слободно време. Си пијам пивце и си читам.
Кој шо сака ќе си купува, кој шо сака ќе си носи, кој шо сака ќе јаде, кој колку сака деца ќе има..... На тебе ако ти одговара да одиш со крпени два пара панталони, не значи и оти на друг му е убаво така.
Со самото потсмевање за тоа што некој не сака да троши пари на илјадници парчиња облека и го продолжува животот на ваков или онаков начин, само се кажува дека сте дел од колективот, зошто маркетинг индустријата цвета. И ќе цвета. Јас не реков дека така треба, ако веќе се чита меѓу редови, или буквално, туку дека се може со помалку, поекономски и притоа да не се смета за луксуз. Вас ако ви е забавно, продолжете.
Факт е дека секој член на семејството е дополнителен трошок. Но, бил од секогаш. Не од сега. И наместо да се подјебавате со глупости, можеше и некој друг да даде конструктивен одговор.
Остај фармерките, мене за гаќи ме мачи дали се крпат. Уствари скинати гаќи не мора да ги соблекуваш за мочање и онадење. Преку дупката, таман.
Кога ќе се скине чорапот, бираш боја на лак која ќе одговара на чорапите и ги лакираш ноктите. Така никој нема да знае дека се скинати.