Многу ми е јако каков покољ има во љубовни теми кога ќе дојде некој нов неупатен машки член. Ко хорор филм да гледаш. Never gets old.
Тоа само покажува колку е голема поларизацијата меѓу мажите и жените во денешницата, кога учесниците се чувствуваат „силни“, и колку не се разбираат, собено кога се „судруваат“ како колективи, кога функционира на ниво на групна психологија... Тажно, би рекол. Трагично.
Немам поглуп машки муабет слушнато. За мафија, па локални мафијаши, па кој знае поќе мафијаши, па случки, а е скраја да е....
Ја вака се осеќам ко ќе дојдам Скопје и ќе седнам на кафе и дечките околумене шо се на друга маса незнам како се се погодува се зборува за пари и да мора да го слушам муабетот па кога ќе разврзат 50 000 евра па 200 000 евра па станови у дубаи одмори на ибици па не возел ваква кола си викам добро бе ја толку сум мизерен со 200 евра у џеб а овие ко за 20 денари си зборуваат илјадници евра? И така си го пијам кафето колку можам побрзо и заминувам. Сега кога идам гледам да си седам со слободни маси околу мене за да не слушам бош муабети …
Бегајте од луѓе кои, кога плачете, ви велат да прекинете. Бегајте од луѓе кои не ве гушкаат и не ве прашуваат зошто плачете. Бегајте од луѓе што ви велат дека сте слабак. Бегајте од луѓе што за нив плачењето е знак на слабост. Бегајте од луѓе кои ако им кажете дека пиете терапија за анксиозност и депресија, ви се потсмеваат в лице и ви велат дека сте луди и ќе завршите во ментална болница. Бегајте од луѓе кои ви се потсмеваат дека посетувате психијатар и психолог. Ве молам. Ве сакам. Чувајте се и поддржувајте се. Луѓе сме, си требаме еден на друг.
Не само нови машки членови, туку било кој нов член кога ќе постира контраверзен љубовен/брачен проблем по шо настанува урнебес, а членот експресно исчезнува и останува долгогодишните членови да се испокараат меѓусебе и тоа не поминува без бан.
Добро утро Слободен ден денес , ама затоа сабота ќе го работам. Маж е на работа, за ручек ми е планирано шпагети и ракчиња, има време. Пуштив перална и денов планирам да го поминам у гледање на филмови. Вака некако ......
Понекад ја фаќам "The Durrells" на BBC First, и ја загледувам исклучиво поради морето и куќата, облеката што ја носат, храната што ја јадат, и сè останато што ги опколува. Едноставно убава е за гледање, таков летен вајб има, бонбона.
Profiterishta gadni. Sigurno uzivate doma pod klima 24/7 poso imate kes do bola i moze da uzivate u ladno. Bitno zgradi nakrcavte, nemoj nekoj da ide drvo da zasadi. Racete znaete samo so prljavi pari da gi valkate NE SE DISE Ni u leto ni u zima I nekoj ke mi rece da ziveam u Skopje? Napraivte MASOVNA CENTRALIZACIJA I BETONIZACIJA Skapanici edni
Ќеркичката вчера преку прозор ја гледаше баба и во болница. Кога и реков да си одиме, тргнавме и ми вика ајде уште еднаш да ја видам. Стоеме на прозор и ми вика, јас не сакам тато да си одам дома без баба, ќе останам тука. Два дена очи полни солзи, а немам каде да ги пуштам да течат. Тоа е таа вистинска љубов. Џабе срцепартални статуси пишувате тука по темите.
Сега гледав видео на јутуб за мало девојче Ockley Carlson. Стварно неразбирам од каде таа проклетост кон своите деца и таа незаинтересираност на државата за проблемите кои навистина се случуваат. Доколку некој знае нешто за случајов или нешто гледал, би сакал да дискутираме па дури и можеме да отвориме нова тема за нерешени убиства.
Увек коа си праам кики или space buns, ми теќиње на изјавата на брат ми уште пред десет години, коа имав шишки, цитирам: ,, Немој да се шишаш пак со шишки, луѓето ќе помислат дека си слатка.,,
Зошто џабе? Луѓе сме, имаме чувства подеднакво важни. Сите имаме некој кој сме го гледале низ прозорец, некој кој не сме имале можност да го видиме пак... Некогаш ќе споделиш со пријател, некогаш ќе се искажиш тука или пак на перницата вечер кога ќе си легниш да спиеш. Жалам за бабата, а малечкото е среќно што осетило таква љубов.
Дали ќе направам рекорд во пакување најмалку непотребни партали ever?? Ако се потрудам да не се трудам, мислам да, јесте...
Многу ми е смешно кога некоја си исфрустрирана членка, не те ни знае на анонимен форум ке почне да ти кажува за тебе што имаш/немаш, знаеш/не знаеш итн Многу ми е смешно што си мисли дека е нешто повеќе криејќи се зад тастатура
Не ќе е лошо малку да поднамалите со фејк женската солидарност и поддршка пошо у реалноста не стојат баш вака работите, туку напротив жена на жена најголем непријател е за жал. Мизерии.