Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Еми барем вкусно да јадеме пред да си умриме, тоа ми е болката... ;(

Иначе, за квалитет на храна според мене тука храната е поквалитетна од Мк, и не ги разбирам луѓево коа се лупаат, ко кај нас кој знае шо да се продава по маркетите.
    Ај овие што си имале дома, или на село, ги разбирам, али другиве не.
    Или колку е само опаднат квалитетот на производите...
    Да не праиме муабет дека не ни јадеме наши производи...

Едино зеленчук и овошје надвор сезона секако дека ќе е срање сегде, али у сезона мене ми се свиѓа тука, и плус што се продава локални производи и по маркетиве. И цените се ко кај нас, па и поевтино.

Исто и месото, у Мк за мене месо било луксуз, сеа тука задњи две години и јаче само говедско јадам... И по квалитет, и по цена.
    А, и тука коа има некој празник, храната е на акција, а не ја дигаат цената пута два ко воловине кај нас.

А па да не праам муабет за леб, од 100 врсти лебови, идат се тепаат по балканскине пекари 3 евра леб, воздух и брашно... Ја можда оти сме меселе дома, па затоа...

2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

А ваму, а таму, немаме појма што јадеме.
    Заслушав на плоштад некој митинг, некоја против глобалистите почна да објаснува какво било месото, од кај го носеле...и реков заеби, од кај знам дека Били бој не те пратил, да ни продаваш скакулци(lalala)
    Таман ќе стигнам до фаза да можам да си купам крава, ќе ги забранат кравите :doh:
    Отишло све у Хондурас...

Gosh likes this.
  3. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Е така е, не викам не. Месо со стероиди, хормони, антибиотици, го ранат со лешови и риба...

Па до пред некој месец јадевме бубачки у Киндер, шелиа. Па нели се бунеа , па сменија рецептура...
    Или па кафињана од 70 центи што не замрзнуваат... :drunk:

А ние кој знае што лајна јадеме и у други производи, а па да не праам муабет у овие веган фејк производи, или америчкиве срања што магично пројдоа европски регулативи, Такис, Рисис, крастаицине кисели у плава и розе боја, бљак...
    Али тоа е, yolo.

Munchmallow20, arontt and Biljarkata like this.
  4. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Стварно чудна судбина.

5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Добро ма, баш денес купив кило и пол говедско со цена на златна плочка- остај ме да уживам во гулашот(lalala)

6. GymGirl❤

GymGirl❤ Истакнат член

Сдк ми се удвара полицаец :rofl: кој е доста упорен и на кој би сакала да му кажам дека со моите бивши криминалци ќе има доста работа :bandit: така што ќе се умори еден ден и ќе ми каже мршш у пи*ке ма*ерине! ХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА :rofl:

7. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Ц бе, тоа твоето од овие free range, vegan, bio говеда е, подржано од Пета, не се секирај.(tumbleweed)
    На здравје да ти е гулашот, крв да ти се створи. :l:

8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Пасено трева, дувана од природен ветер, не од тие од харпот:bug:
    Фала:l:

9. DS10

DS10 Истакнат член

Ништо поарно ни кај нас. Сител синхронизацијата и не е толку лоша, емоциите се совпаѓаат со изразот на ликот, ама не знаат да погодат глас. Ќе видиш некое мажиште олкаво, гласот му е ко тинејџер дур мутира. Или ќе видиш некоја дама лепотица, гласот ко од вујко ми. За канал 5 можда поарно да не збориме.

10. eliesaab

eliesaab Популарен член

Ама и тој е крив што трпи. Од што се плаши? Тие се тие генерации на седи си, сигурно ти е местото. Има и полошо. Може ќе звучи грубо, ама ако не се побуни значи му годи.

Нема што да нормализира понижување.

GirlLove likes this.
  11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Нееее, нашата синхронизација е далеку подобра од оваа на германциве :rofl::rofl::rofl: овие ни емоции ни ништо, само се дерат, дишат и офкат. Да ти се згади од програмите.
    Затоа сите тука си имат инсталирано други програми :rofl:. Поарно радио ќе слушам отколку овие програми да ги гледам.

12. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Смачено ми е од сѐ.

Scott Weiland likes this.
  13. DS10

DS10 Истакнат член

Пред две години ко бев, кога и да пуштев се добро се емитуваше. Навечер од 11 беше Милионер, сабајле ко ќе станеш имаше некоја такмичарска емисија кај што се борат по двајца па треба да се чеперат да се врзуваат со јажиња. Имаше и такви ко кај нас крв није вода, е тињ беа катастрофа, глумата беше ужасна, баш ко кај нас. Девојчето трудно па мајка и ја носеше до болница и се дереше, абе што да зборам. Имаше една емисија, таа беше добра, кај што носеа скапоцени работи и тие таму тие им кажуваа колку вредат, па тие да одлучат дали ќе им го остават или ќе си го земат.

14. Realist1

Realist1 Популарен член

Haha може бе ако сакате ќе ви пуштам материјал не е проблем

15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Јас на која и програма да пуштам, даваат некои серии од пред 2000та година, ама уопште непознати, во кои само се зборува и зборува и зборува и ништо друго не се прави. Другите програми се или некои глупи цртани или механичари како поправаат ствари. :rofl:. Ах пуста Германијо, ама добро, овие тука и не седат дома пред телевизор, оти праат ШПОРТ!! :rofl:

DS10 and Biljarkata like this.
  16. Bratot

Bratot Форумски идол

Баш така, исто би ги избрал жештиниве, зимските тмурни денови со студенила, мразој... не можам ни да ги смислам :tmi:

Затоа да уживаме во летниве жешки денови 8) :d: :sun:

17. Stark

Stark Форумски идол

Добро зошто мораше да ми се искакаш на белиот ко снег тепих, кажи ми.... зошто едноставно не се искака на ламинато да се плукнам.. трет пат во неполн месец ќе го носам на перење тепихот!

18. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Zasho si zemal bel tepih

19. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Едино за спиење би рекла е потешко. Инаку не е толку страшно при безброј начини за разладување. Па и луѓево се плашат да се испотат малце. :tmi: Мене стопати поподнисливо ми е тоа отколку да се тресам од студ. Студот боли. :D
    Мада омилен месец ми е мај, не сум дефинитивно за екстреми ама ако мора.. :wasntme:

Anyshka and Bratot like this.
  20. Stark

Stark Форумски идол

Зато шо така сакав.

Realist1, DS10 and GirlLove like this.