Леле некогаш кога гледам со кои членови секогаш имаме спротивни мислења, ептен ми е мило што буквално за ништо не се согласуваме.
Го глеам видеово и си викам, уфф има полоши и од мене: https://vm.tiktok.com/ZMrSCVLrG/ Стаам ствари кај рутерот и кај боксот од телевизорот за да ја блокирам светлината, жими се кога пробувам да спијам ми светат исто ко ламба. Стаам ќебе странично врз главата за да блокирам звук што е можно повеќе, цело време стравував да не си праам лошо на главата, да не го гмечам скалпот малку по малку со тек на годините, ама сеа се просветлив дека постои: sleep crown https://vm.tiktok.com/ZMrSCgpdK/ Порано спиев и со плус перници (перница под ќошот од главната перница за да ми ја држи главата убаво наместена), барем тоа баталив. Често стаам перница врз горниот дел од главата, ем да ми го стиска челото (понекад убав ми е тој "притисок"), ем да ми се покриени очите. Зимно време обавезно покриена до брада, повеќе ради cozy чувството, него ли топлината. Сигурно е благослов да можеш да спиеш било каде, било кога, било како. Љубоморам на таа способност, као супер моќ е.
Толку активен викенд сум немала одамна. Се ме боли. Секој еден мускул. А да бидам искрена, и кожата настрада и покрај спф. Изгорех. Ама ако. Вреди. Ептен убав и исполнет викенд.
Пушат цигари јер рак на плуќа све тоа генетски било, нема врска пушач/непушач. На храна не пазат и не се физички активни јер здравјето све тоа генетски е. Алкохол слободно пиј колку сакаш оти крај на крајова, до гените е дали ќе имаш рак на желудник или цироза. Само обавезно мачкај спф дур спиеш јер инаку рак на кожа добиваш. И све ок со користење спф дури сме исто загрижени и за другите типови рак. А не сме.
Додека кај нас работникот е експлоатиран на секаков начин, во меѓувреме во Велика Британија, работникот има многу интересни бенефиции.
Spoiler Мене знаеш шо ми е мило? Она коа не си лајкуваме никад со членовите со кои вообичаено не се согласуваме дури и коа се согласуваме. Сакав друго да кажам.. па затоа ова у спојлер. Има ли нешто понепрактично од пребарување на Google преку Тв? Како го праите тоа? Пробав и на Gmail да видам некои мејлови и не ми дава да скролам надоле. Тотално непрактично нешто. Па и ја ко шо сум малку ќора од далеку, треба до екран да се залепам, џабе што е толку поголем екранот отколку на телефон/лаптоп, не ми врши којзнае колку работа.
Јас па обратно. Не ми менва дал е Петко или Трајко. Во моментот ако се согласувам - согласено е и турам лајк.
И мене ова премногу ме нервира. Буквално живеат за тој момент кога ќе добијат внук и апсолутно ништо друго не доаѓа во предвид. Небитно ти дали сакаш, можеш... Цел живот се со таа мисла. Немаат интерес за друго во животот.