Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. eliesaab

eliesaab Популарен член

Баш ме интересира дали драстично од месец на месец ви се менуваат режиските? Дека овие кај мене во зграда се ненормални и секој месец има „магична“ поправка на лифтовите. А реално, ниту нешто се поправа, а богами и гледам дека сите си молчат и цената воопшто не е мала. Плус, лифтовите се закочени во релативно нова зграда и ова не знам зошто им поминува. Побрзо сама ќе симнам и качам отколку лифт да чекам.

Можеш и во лп, чисто да имам како инфо.

2. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Така е ама треба да е обострано бидејќи и жената оди ,,таму надвор " се бори со светот ( работа со луѓе посебно ако е тоа ти е вистинска борба) и сака кога ќе дојде дома да има мир ,помош и поддршка и психички и физички. Не мора да е ни манекен ако знае во вистински момент ,правилната поддршка да ја даде...

eliesaab likes this.
  3. staycalm

staycalm Форумски идол

Таман се решив да спијам, почна да ми зуе комарец. 5 минути го гонев низ соба и конечно го убив. Среќа па крвта од ѕидот успеа одма да се избрише. Вакви тривијалности многу брзо ме нервираат.

Штета што не знае да зборува оти многу ме интересира како успеа да влезе кога прозори и врата на собава не се отварани 24 часа, и уште поважно - зошто толку многу ме сакаат комарците и мора да ме направат ренде кога и да излезам навечер... :headbang:

Thanks for coming to my ted talk.

4. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Како изгледа баење од уплав? Знае некој? За братучетка прашувам.

5. eliesaab

eliesaab Популарен член

Надвор е за човек да падне и не знам зошто не прогласуваат вонредна состојба. Но, не! Баш сабајле ми излезе дека дел од соседните држави и го спуштаат прагот за прогласување. Што се чека?

6. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Шо им е фората на некои, кога пишуваат да мораат обавезно да ги дуплираат буквите, најчесто сврзниците и самогласките ама без промашај сите зборчиња? Некој глуп утепан тренд ли е или? Пример: Девојкии, дечкии, мии требаа соовет, кажетее мии, вее молаам, сакаам, нејќаам, штоо сии, какоо сии, курции, палции... втф

Ау колку иритантни сте бе, толку не приметувате? |( Толку неписмено, припросто и лигаво делувате, ужас.

Ги замислувам и при разговор и муабетење како би се пренамагале..

Дури и иритантново емоуџи морав да го искористам за да доловам колку ме нервираат.

Некои такви ситници колку знаат од такт да вадат тоа чудо едно.

Кога немало..

А јаки се она коа се поздравуваат со специјален поздрав, а зачленети вчера и двата профила. Па коа бе успеаа толку да се зближат за да се поздравуваат?

Или два - три и више профила истовремено користење.
    Се уклучуваат од два телефона, плус таблет, плус лаптоп и цепаат. :D
    Вајда така некако иде тоа. Или не бе, инкогнито таб отвараат, шо сум толку глупа. Како и да е, битно се снаоѓаат.

И тоа за што? :?: Бизнисот не смее да трпи нели?

Стотици мејл адреси па пасворди и чуда, не знам како не им здодеа, алал вера и како баратаат со толку податоци. :handshake:

И крајната точка на посебна забеганост, ако си истиот лик ама од едниот профил се претставуваш како еден лик со една животна прича, додека од другиот со сосема поразлична.. :drunk: Притоа си зрела и возрасна личност, навидум нормална ама изгледа далеку од тоа си.

И што да се каже на ова?

Секакви ги има уфф, непрегледани пациенти. :sweat:

*Amethyst*, DS10, Bratot and 7 others like this.
  7. Трагедијаупмм

Зависи до бајач/ката.
    Бев еднаш сведок со лажици фрлаше преку ,,уплашениот" (не знам како поинаку да го напишам ) и си збореше нешто.

Еднаш јас бев (заради паничните мајка ми ме тераше секој ден и ко се уморив да ја слушам отидов) и со срп на петиците ми чепкаше кажуваше таму нешто и секако дека не поминаа паничните ама тоа е хаха

ArabellaStarfall and GirlLove like this.
  8. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

лудница

Сподели им таму во соодветната тема искуство :bandit:

И ја бев еднаш и си збореше нешто мумлаше, те покрива преку глава, па какво беше тоа местото језиво, темно, некоја гаража или шупа беше, два пати ме однесоа у едно село, третиот пат ќе кажеше кој праел лошо, некој од најблиските бил ама не отидов за жал. :( Може згрешив, сеа еве да му ја мислам уште.

Е и види магија шо се деси, коа земав терапија наменета за состојбата, се изгубија симптомите.. :*:
    Како ли е можно?

9. Трагедијаупмм

Еее видиш и мене ми рече три пати требало да отидам ама јас на еднаш останав :?: дали можно е затоа да не поминале :x :rofl:

Јас пак се плашам и терапија да земам не е една беља :rofl: (tumbleweed)

GirlLove and Mrs. right like this.
  10. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Уште повеќе уплав ќе ти внесе во затворено, темно...плус дете ако си, трауми колку сакаш.

11. Anyshka

Anyshka Популарен член

Тие што не веруваа во бајачи, сега бараат, не знам дали и сериозно или саркастично прашањето. :wasntme:
    А има посебна тема за тоа.

12. Трагедијаупмм

Бајач е едно ,гледач е друго.
    Јас познавам бајачка за уроци блиска ми е ,не бае на други освен на фамилија и скоро никој не знае освен блиските. И премногу пати ми помогнала.
    А гледачиве нит сум била нит ќе отидам некогаш :)

Anyshka likes this.
  13. Anyshka

Anyshka Популарен член

Тоа да, гледачите/гатачите земаат пари, а бајачите не, ама тука се чудеа кога некоја баба го однела внучето на бајачка, знам и една жена бае од уроци и уплав само за блиски.

14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Не ми се верува што видов денес. Во Anhoch до секоја каса имаше кутија со испринтано "Tips are appreciated"... молам? Во продавница за електроника? Мислам дека ни во Америка го нема ова.

Поправете ме ако грешам душа, СЕКОГАШ оставам бакшиш во кафиќи, ресторани, дури и на таксисти, ама зошто би оставила бакшиш во... продавница? Срамота ми е во нивно име...

15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Зависи, фрлање сол или пепел со лажици преку уплашениот и олеснат паричник. :rofl:
    Сериозно, доколку не ѝ поминува, посоветувај ја да оди кај психолог.

ArabellaStarfall and Feminka22 like this.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Собираат за да си купи персоналот после нешо. Ѓезве, кетле. Другар работеше баш и мене ми дое чудно и ми кажа зошто

Anyshka likes this.
  17. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

@Srckata28
    Занес.
    Тоа можат и со платите.
    Ако е нешто што го има во продажба и кај нив, можат да го купат со попуст за вработени. Не да молат купувачи.

*Amethyst*, Anaroz1, Anyshka and 2 others like this.
  18. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Ако видам уште едно story со "Na Ti Herese", ќе се самоодземам.

DS10, Bratot, sweet-cherry and 3 others like this.
  19. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Хм мене па не ми е чудно. Невообичаено е дефинитивно да. :D Ама исто и тоа е услужно продажна дејност па зошто да нема tips ако си задоволен од односот и услугата на продавачот.

20. staycalm

staycalm Форумски идол

И јас баш вака го сфаќам. Имаат ми се чини во секој град таква кутија поставено, ама не верувам реално често некој да им остава бакшиш, сепак не е нормализиран бакшишот кај нас како во Америка (и недај боже да биде)... :D

Angie1432 and Космонаут like this.