Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Чекај не знам дали сме за во темата, ај овде.

Да ваљда, овие би биле најсоодветни и најчесто употребувани.
    Не знам кои други се наши најсоодветни и понежаргонски, или културни, освен овие.

https://www.dictionary.com/browse/lowlife

Овој ми се допаѓа, барем во англиската форма, што се користи и жаргонски, истовремено е и културен, и точно во срж и дефиниција.

И кој би можел да биде најсоодветен кај нас?:?:
    Нискоживотна форма? :D

Ова е она, што секој јазик си има свој допринос во лингвистиката и изразувањето.

Polyincognito likes this.
  2. INNERBEAUTY

Оу ем џи! :D
    Зошто ова сега го гледам, и зошто уопште го видов веројатно посоодветно прашање?
    Фала ти што сподели дека си замисли Мис,:D
    воедно и за траумите. #истраумирана
    Ај сеа иди спиј. :D

3. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

:puke::puke::puke::puke::puke:

Pebeka likes this.
  4. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Ami koga ke vi dojde menzisot,list od smokva li stavate? Ili tampon pa taka si setate,se lepite sekade kaj ke najdete,bez da vi e gajle dali moze da vi se rasteci ili ne
    Ili togash e higienski da se nosat gakji?

5. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

10 пати почнав да пишувам нешто за тоа колку одредени луѓе заради одредени работи се привилегирани и 10 пати го избришав. А цел ден го мислам. Сега ми текна и на еден што имаше пишано дека сами си ги правиме можностите. Точно е тоа ама не можеш да кажеш дека некој со одредени привилегии сам си ги направил можностите кога нему можностите му паднале во скут и негово е само да избере од нив, а ти си се скршил од работа за барем едно нешто да ти се погоди и на крај и тоа пропаѓа. Не е исто и не може и не смее да се поистоветуваат некои работи. Не можеш да кажеш дека некој сам е виновен што нема исти можности. И додека некој поминува години додека да си овозможи една, овој со привилегиите веќе стигнал до напредно ниво.

пцовки за државата, државниците и голем дел од луѓето

6. Boston Celtics1

Boston Celtics1 Нов член

jas list od smokva stavam, prirodno si e prirodno.
    i koga citam nekoi mislenja skroz delusional ko da ziveete u paralelen univerzum, imas bezdomnici, lugje koi ne se kapat so denovi, meseci, godini mozda ste sedele u ist kafic na ista klupa, ist stol :wasntme: si dosol doma si sednal na kauc so istite farmerki :D zamisli sme sedele na ista klupa u park a jas bez gakji nemiena so godini :$ ups sry :lol:

7. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Подкасти не се факс, да. Треба внимателно да се бира што се слуша и во што се верува, исто како и за сè друго на интернетот. Но :!: лично имам многу научено, пред сè од подкасти, пред сè за здравје (физичко и психичко) и храна. Информации и искуства од секакви доктори и други професионалци, специјализирани во одредена тема.
    Едно нешто околу здравјето што речиси во секоја тема се потенцира е важноста на физичката активност (со акцент на тежински тренинг) и балансирана исхрана. Во принцип, тоа што ќе го правиш низ 20-тите и 30-тите години од животот, ќе се рефлектира на квалитетот на животот што ќе го имаш во останатите години.
    Како и да е, јас ко жена на овој женски форум, споделувам 2 епизоди поврзани воглавно за менопауза (но и други нешта поврзани со женското здравје) кои се многу информативни и сметам дека секоја жена треба да ги ислуша, без разлика колку години има моментално:

https://open.spotify.com/episode/5vCeriupMVB6L5vVp0Lh2P?si=O-q4aCgOSMeMFtOmRz3wKg
    https://open.spotify.com/episode/6llk3oXZISDEvWMBHsCTlv?si=a0fJO36cRpiq77yR-x1mEQ

source.gif

8. INNERBEAUTY

@Boston Celtics1 речи дека си (еден од) тие дуплите очајно желни ку*ца за кои сите се праиме дека не знаеме, и се ти е опростено.
    Само не тролај додатно жити се.

Last edited: Jul 18, 2024
  9. INNERBEAUTY

Иначе, колку го критикував Кање и неговата, еве сега дојде ред да се мислам и ја да излегувам покриена само со по перници, ако и со тоа уопште.

(И денес) 40 степени.
    Само да документирам у случај да се самоцитирам коа некој ќе бара лето зимоска.

Ај сеа Добро Утро! :d:

GirlLove likes this.
  10. Boston Celtics1

Boston Celtics1 Нов член

Некогаш не е доволно само децата у предшколска возраст да ги уведеш у свет туку и возрасните, како да ти кажам у најблага варијанта а да превенирам кошмари не знам но ќе се обидам.
    Светот е валкано место за живеење кое го делиме меѓусебно никогаш не можеш да знаеш кој исповратил на задното седиште во таксито а ти ги имаш наслагите од повратеното на фармерки, или кој бездомник седнал на клупата во парк што не се избањал 10 години :wasntme: но она што е многу побитно од физичката смрдеа е духовната и личности што мислат дека се посупериорни од други и си мислат колку им се бљак други луѓе, јас од таква смрдеа се гадам, но секој за себе. :sun:

Ај добру утро и од мене а се надевам и добра ноќ ќе имаш без кошмари. :makeup:

11. INNERBEAUTY

Даа, се гледа дека си ме читала мило ми е. :mm:
    Да покреваме свест за нарциси, и нивните делузии, тоа е секогаш добро.:d:

Луѓе со мир во срцето имаат мир, и шират мир. И успеваат да си го заштитат. Фала ти на помисла како год.
    Овие другиве, што би се рекло нека ги на своите кошмари.

12. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Многу имам мислено на оваа тема и да, точно е дека најголем дел од можностите ние си ги правиме и од нас зависи колку нешто ќе постигнеме. Ама исто така улога игра и среќа/работи што се надвор од наша контрола.
    Само затоа што си дал се од себе за нешто да се оствари не е гаранција дека ќе се оствари. А понекогаш и со многу малку или без нималку труд на некои им се остварува она што го посакувале. Се повеќе ми се чини дека без разлика колку се трудиш последниот збор го има среќата. Ама тоа не значи дека не вреди да се труди човек. :)

13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Не значи дека ако нешто прочитаме низ Интернетов и готово, убедени сме дека е така. Има истражувања кои тврдат едно и истражувања кои тврдат спротивно на тоа. И има некој баланс, балансот секогаш е најдобар и најидеален избор. Ниту е здраво постојано да е интимата изложена и незаштитена, ниту е здраво постојано да е затворена. Се препорачува само навечер, додека спиеме, да ја откриеме и оставиме да "дише". Исто така, се препорачува и соодветна долна облека, памучна и комотна и, нормално, редовна хигиена и нема да има проблеми со инфекции.

14. halfasoul

halfasoul Истакнат член

СДК дека многу сакам предизвици у животов некако уживам да ги совладам средам победам а неам појма зашто така ми доага

15. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

News flash, истото што ви истекло на гаќите, и на панталоните ви истекло... Али ај да не ве прашувам колку време фармерките не сте си ги испрале, треба да доручкувам.

Друго, ако секој ден ви течат бели прања, реки, езера, бактерии, сиди и шо ти ја знам, па ви остануваат отпечатоци :x таму кај што седите, ондак одете на лекар, не е за заебанција работава.
    Ма да најверојатно е пот, али ќе продолжам да серам дека имате некоја одвратна болештија, да не ви искачам од менталитетот.

И на крај, можете и само со редовна хигиена, перење на алишта и носење на ПАМУК и ПРИРОДНИ материјали да си живеете на раат.

Ајт, отидов да си ја ладам.

Anyshka and SummerGirl like this.
  16. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

17. La-loca

La-loca Популарен член

Имам другарка Германка они дома сите спијатбез гаќи во пижами. Децата исто. Јас се чудев ама има логика.

Herrera and Anyshka like this.
  18. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Најинтересен reel ми е оној кога поранешниов претседател Трамп, оди на нов митинг и се гледа дека е емоционален.Во коментари имаше предобар коментар од терапевт-психолог на воени ветерани кој вели дека ова што му се случило е истото како и на ветераните кои имале блиско искуство со избегнување на смртта, па сега се смирени, покорени и сменети личности.Животот му се смени во секунда и момент.:o

19. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

girl :drunk::drunk::drunk::drunk:

Trexane, MarigoldA, Srckata28 and 4 others like this.
  20. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Што ви е, бре?
    Без гаќи? :drunk:
    Директ на панталони па од нив да ликне нешто. :puke:
    Не сте во ред.
    Очајно фали поп емоџи на форумов.

Last edited: Jul 18, 2024