Sedam vo nasiot kafic, pusam cigarata i ke pijam kafe. Kako da zaminav vo vremeplov. Sakav da ti pisam, ama ne. Ne ti pisav. Se nadevam deka ke si po sreken bez mene. A ova mesto ke me potseka sekogas na tebe
За Александра Пријовиќ има УЛТРА Вип дел. На страна сѐ, што е УЛТРА вип? Тоа шо беше вип, сега ултра стана.. шо не ќе измислат за пари. Сега која перална е во Охрид..
Sram mi e da citam kolku "ljubov" ima pomegu brakjata i sestrite na forumot,a vo zivo mozam i da zamislam,foliranje do beskraj...steta,nekoi luge zasluzuvaat da rastat sami vo zivotot,sebicnosta e bolest definitivno,za koja tesko da se najde lek.
Социјалниве мрежи почнаа да имаат многу лошо влијание врз мене. Почнав да осеќам дека си го пропуштам животот и дека каснам. Се што ќе видам на социјални мрежи сакам јас да го искусам, пробам, посетам. Ниту имам време за се, ниту живеам таков живот каков што гледам, ниту имам друштво за сите активности и патувања. Морам да направам некоја пауза и да бидам сама без толку влијанија од другите за да видам што навистина сакам од животот, а и едноставно да го прифатам таков каков што ми е.
Истото го заприметив и кај мене. Прво, поќе сториња не гледам и не ме интересира кој што прави, нит кој на кој му стегнал срце на пост Луѓево озборуваат, се клеветат едни со други, а после им коментирааат, СРЦКА МОЈА, НАЈДРАГА МОЈА и сл. Не, фала. Ќао.
"Илинден мајко, Илинден, за нас Македонците ВЕЛИГДЕН!" Да ние честит и вековит верскиот и национален и државен празник Илинден, да ние вечна Републиката и идеалите на нашите предци кои со крв низ вековите платиле за ние денеска да живееме во самостојна и не зависна Македонија. Делете ја, парчете ја, пак ќе биде наша најмила. Пирејот ништо не го ништи, ама ти колку сакаш кошкај ја, корни ја, куби ја, таа трева не умира, пак ќе оживи. Може и да те одречат, други да те предадат, можат сешто да измислат. Ама само ти си безсмртна, жива вода подземна, кај што тонеш ти извираш. "Маките на татковината се повеќе од сите страданија на секоја наша мајка. И пак мила ми мајко, јас без ни најмалку да те повредам, се чувствувам повеќе син на втората моја мајка - Македонија, отколку на тебе, која си ме родила" - Христо Узунов
Никад не сфатив што е фората на спикер да ја ставаш личноста од другата страна у кола коа си ама пуштање на најјако, цела населба да го слуша разговорот. Која е потребата за ова? Прво, глупо е секој да слуша што има да ти каже соговорникот, некултурно e, а и што има другите да ги замарате и вознемирувате со ваши приватни муабети? Сељачизам на најјако пуштен. Страшно. После биле современи, цивилизирани, ма ајде бе, напротив. Чим за манири, култура и одмереност се нема поим, ништо не сте од тоа што се прикажувате.
Hands free е најбезбеден начин да разговараш на телефон додека возиш кола!!! Е сега не е толку гласно внатре на најјако туку е нормално и ништо намерно за тие што се надвор од колата.
Ахам, не е гласно, мисли си. Дој ај у комшии кај мене па ќе праиме муабет. Значи у кола е чоекот, колата ти е негде пред прозор, на улица пошо глеа терасата, ти си у соба и тоа ечи. И не знам што им е целта стварно. И ти вака праиш? За безбедноста океј е, не викам ништо, него типовиве у комшии и дур дремат у кола, а не возат во моментот вака разговараат.
Се е тоа филмови. Никој не ужива и е прикажано само за да се покаже дека се живее некој филмски живот. Ја на 33 се осеќам така а сум свртел по светот само неам филмски слики дека го живеам моментот. Уживај си и не се замарај. Стави се на место маж да си и секоја една има слики ко манекенка египет или будва со 12к фоловерс и по 5000 лајкс како ке се осмелиш да пишеш какво време дојде еве ќе ти дадам прост пример: една мајка седи дома и се грижи за своите деца ги гледа трчи по нив учи со нив и седи понекогаш на телефон. Друга мајка оди на базен телефонот и е во раце децата влегуваат во базен таа не се замара телефонот е побитен. Децата ја викаат ајде мамо дојди ајде мамо дојди оваа уште на телефон така два сати. Едно време станува влегува во вода се слика со децата излегува и им вика ајде да си одиме. Објавува на телефон со статус колку ибав ден со моите деца на базен и оваа првата ја гледа и си вика каква мајка сум ја. Се пореметија вредностите, социјалните мрежи прават да мислиш дека ти не си како шо треба. Пред тоа беше собирај колку можеш повеќе информации од интернет а сега дојде времето блокирај колку повеќе можеш информации за да бидеш океј и селектирај мудро што примаш.
Или во ходникот на зградата дал на тел или двајца зборат во живо. И слушаш сè што не треба. И Милева од зградата им пренесува на тие што не биле дома во моментот.
Ако ви смета толку галама, одете на планина. На народот не може да им се погоди, им сметало музика, им сметале комшиите, им сметало кучето што лаело на комшијата, им сметало уличното куче што лаело, епа ајде да ги убиеме. И после не се замарале со ништо и не гледале во туѓ двор, ама тоа кога се работи за нив, а кога се работи за друг тогаш да не се мешаат во туѓи дворови.
Ужас се значи, осет немаат ич. Ни тие што зборат гласно пред сите, уште помалку овие што пренесувале. Сељачишта тешки. Анушке, поарно куче да лае него овие на две нозе, нив не можам да ги поднесам. На планина да сме иделе, а зашо они не гледаат малце да се цивилизираат во права смисла и да почитуваат ред?
И во зграда комшиите не треба да реновираат зошто на некои им смета бушење? Не знам како се пронајде ти.
Тие што сакаат да претеруваат со галамење нека идат на планина. Инаку, постојат луѓе кои не се толерантни на некои звуци и прегласна музика. И треба да се има осет кон нив. Како да немаат попаметна работа.
А дали на вас што во смета галама не треба да реновираат? Кај се пронајдовте бе неповикани. И јас не сакам галама, и сигурно комшиите кога реновирале не ме прашале мене.