Таман ја почнав диетата, овој маж ми, ми го донесе омиленото - аргета паштета . И како да не си апнеш сега а?
Би можела истото да го пишам и за некои други нации. За секого можам да измрчам, ваљда е талент Нејсе. Дали е поарно некој да праи нешто глупо од шо е глуп, шо не знае поарно, или од злоба, да заебе некого? Е тоа е прашање што ме мачи деновиве
Мене мерак ми е и ко возрасна, па си купувам овој период вакви ситници и после ги користам на работа Сега има многу поголем избор од ние кога бевме деца
Ахх, мојата чудесна земја Милионерот од Охрид уште не се пријавил за добивката од 1,7 милиони евра Се надевам дека видовита Марјана повторно ќе ги искористи своите моќи да се пронајде човекот
Дури кога создадов свое семејство и домаќинство, сфатив колкав товар носи жената, мајката врз своите плеќи и колку "невидливи" работи прави во текот на едно деноноќие. Башка тоа што и' се случува во главата, во душата, комплицираната природа, тоа башка. Карпа. Ако треба да најдам термин кој асоцира на жена, тоа ќе биде токму тој. Карпа.
Да се потсетиме: додека живееш сам/а плаќаш кирија, додека живееш со твоите пак плаќаш но во тој случај со ментално здравје.
Јас не, они да. Искрено би сакал да поживеам некоја година со татко ми пред да умре, мислам дека интересна динамика би имале. Не знам шо се сите толку за тоа да се селат на млади години, ама па зависи колку гужва имаат по дома и колкава е таа дома. Мојата голема дома, може и да не се видиме ако се погоди.
Секое семејство приказна за себе. Но тука на Балканов голем дел не знаат колку можат да се токсични. Не дека лошо мислат, едноставно не знаат како поинаку, а не ни сакаат да знаат. Менталитет. Раатот и слободата нема цена, еднаш ко ќе се навикне човек после е тешко да се враќа назад, единствено ќе може со некој што нема да го нарушува тој раат.
Од ко го глеав филмот за Ејми Вајнхаус, со секоја нејзина песна се ежам. Ко ја да сум ја пишувала, ко ја да сум ја испеала. И да, ние жените сме доста паметни и смарт во одредени ситуации, освен љубовта. Таму сме најголеми утки. Шо не би направиле за еден мочко.... Жени...
Jas taka so filmon za Toma bev, mi lepea stihovine. Koga kje vidish na mashka perspektiva od zheni prevaranti sfakjash deka megju nas ima teshka i okupirana sekakva publika.
Одиш во дупка се рљушит гумана ии мене ми се деси.. Етее.. на македонски исто, паднав во дупка, двете гуми ги рљушив. И таму на овај кај гробиштана Радољишта, таму ја удрив колана.. Сега кој че платит тоа? Јави се на полиција ништо, нико ништо не плаштат. Многу многу е небезбеден.. Абе исто албански македонски Каљова ме ветура ња туј, раждат гроб е пер пљаса макинен те варе та Радољиштит туј, куш га па ку ја туј? А ка па чар сигуримит сепер капа сњом, а сигуримит ас са кур сепа кар.. Па се удрив со колана.. Ее хех па кева макинен.. Тоа е Абе не смеј ти пр пр, не ми прајте вие, за шо све дојдени овде, АЈДЕ БЕ да не ви ја фатам овие сега, ајде мрш! Еде будалан ќеторијан, но бе чар палит ње то. И така Монди си се прослави и стана тиктокер.. И зборува 3 јазици, македонски албански исто, еден, италијански два и германски три.
Добредојде во клубот на мрчатори Бев до маркет, донесени се продукти за Нова година и Божиќ, буквално такви новогодишни колачи и светкавки и декорации мислиш другиот месец е Божиќ. Ај да не почнам да мрчам оти најубав период ми е баш за Божиќ, ми има некоја магична атмосфера. Туку , се загледав документарни клипови на Јутуб, еве конкретно за смртта на Нермина од Босна. И ми текна одма на муабетите пред некое време баш на фемина ги читав форумџиките каде пишале не им било битно минатото на нивниот дечко па и маж. Од тоа ладење као не е битно, не дај боже некоја да заглави со психопат. Ете баш во моментов го изгледав клипот , не сум читала што е пишувано по порталите, но ако овој што прераскажува е така, тогаш ептен на суров начин е убиена жената.