Тренд е да си ги вадиш влакната со кои си се родил, a не обратно... Али типично продавање на муда за бубрези, само за жени важи, а не и за мажи... Оти нели, pick me, chose me...
Доста за хејтот за небричени мишки, кој не пробал не знае Башка не знам што ви е нехигиенско, исто ко косата на главата, кој си ја мие косата на газот и на него му е чиста.
Што е бе работава со Борчета? Викаат демек ваков циклон еднаш на 1000 години. Ај само нас нека не избегне.
ако не си пробал бело пошо гледам само темјаника форсираш ти препорачувам малку поразлично и со специфичен вкус итаљански ризлинг мислам дека го имаат бовин под име reasling. Ова за да осетиш разлика на арома ќе ти биде супер
Пред сѐ естетски е гнасно. жена беше порано синоним за нежност и средено. Да свети и да мириса на ружа. Спотлес. Второ, од влакната не дише кожата, се лепат бактерии, и останува миризбата. Men who engage in sports or physical activities may find that shaved armpits allow for better sweat evaporation, reducing the chances of body odour. Additionally, keeping the underarm area clean and free from excess hair can prevent the buildup of bacteria and minimise the risk of skin issues. И бричење си има сајд ефекти нели. Ама единствен бенефит од оставање влакна е да те греат. И која ќе ја викнеш за дејт? Ако треба да сум повлакнеста од дечко ми, ич не го фаќам
Не ја бришам. Баш е секси. А вие шо мислите. Ќе остаат 10 влакна? Едно е да не моеш или нешо, ок никнало. секој ден се бричам комплет. Цел живот добивам коментари како ми е таква кожата и ми свети.
Жените од човечкиот род сме единствените суштества на планетава што треба да се извиниме зашто ни растат влакна.
Претерувате малку околу темава со влакнава, да не е во ред да се остави до толку да обраснат особено под пазуви зошто таму се собираат најмногу бактерии и најмногу се потиме, ама да се малку пораснати не е ништо страшно, ниту пак на раце и нозе. Не е во ред да се бричи толку често, колку повеќе се бричи толку повеќе растат. И за депилација потребно е да пораснат малку за да може да се депилираат. Природно е, нема потреба толку да се притресувате. Да се надополнам, исто мене лично ни кај машко не ми е убаво кога ќе видам толку влакна под мишка како кај сликата погоре што е пратена. Ама за тоа не се коментира, само жените се тие што треба да се мазни цело време.
Мене мајка ми пред некој ден ми кажуваше дека порано, кога она била девојка, било нормално на жените мишките да не се бричени (нозете да). Генерации 60ти и 70ти нека потврдат. Мене ме баш тоа изненади, но се сетив дека имам видено слики од Џулија Робертс како фура небричена мишка на црвен тепих. И некои други познати личности во тоа време. Не е некој нов тренд и погодете зошто? Затоа што не постоело ниту ќе постои време кога жените немаат влакна на телото, така да не може да биде тренд. Може да биде тренд единствено нивното отстранување.
Ние влакнестите што да правиме? Да се отепаме? Божем сакавме да се родиме такви со сјебана генетика и хормони . А, депресивните, сиромашните и луѓето што ги задесила трагедија, па не им е до бричење и депилирање? И тие да се отепаат оти глетката не ви е естетски убава? Божем невлакнестите немаат проблеми со бактерии и лоши мириси. Ако ви е ради бактерии и мириси, тогаш отстранете ја и косата пошо и таму на главата ги има. Има војни. Има временски непогоди. Луѓе немаат ниту леб, ниту покрив на глава и пристап до вода и струја. Блиски им завршуваат злоставувани, силувани и убивани. Воздухот не е пријатен за дишење. Ама, неее... Уште ќе се буниме против природна појава што порано на човештвото не му пречела пошо му била заштита.
Прво стави целосно неспоредливи луѓе за споредување, второ, втората точка е нерелеватна ако ти се бањаш колку што треба да се бањаш. Башка еве мене ми се допаѓаат небричени, шо праиме сега?