Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Дајте некој интересен твит за стање нације, со можност со народно-македонски речник, мене ми понестасаа политичо коректни зборови за објаснување. :D

Biljarkata and Feminka22 like this.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Знаеш дека у Швајцарија е бесплатно?
    И во Србија ако си државна квота? Плаќаат ситници некои само.
    Уживај дека е дневница над 2000 денари. Зависи кај.
    Ја последно зимав 1100 и бакшиш 100-200 ден. Тоа се 30€ на ден, а со тие пари искачав. Ти збориш за пари и циганчење а плачеше овде коа на сестра ти ѝ дале пакетче од 150 ден. И на нив им објасни као да заработат за годинава да добие од 500?

3. нина122

нина122 Популарен член

Не, си има она способна сестра па ќе и купи пакетче поскапо да не чека од други..

4. Stark

Stark Форумски идол

Ти ми си ко Сунгерот Боб, жиими се. Клецаш и не пребираш машко-женско во здрав мозок. :rofl:

5. Anie93

Anie93 Популарен член

Се пофалиа денес дека има магнетна резонанца во Идадија и дека направиле 400 снимања. Се тоа топ, само резултати кога? Лично јас се сликав и чекам 40 дена резултат веќе

6. Anie93

Anie93 Популарен член

Не е С Б бе, он е интересен:D

potatoface and Stark like this.
  7. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Нинче, и тебе мама и тато ти го платиле факсот. Ти не работеше да си го платиш. Не споредувај деца на самохрани родители со себе. Тоа што работиш програмер не ти дава за право да осудуваш некој што запишал на финки. Како ти што си имала желба за финки и тие 5000 имале. Образованието мора да може секој да си го дозволи, не може да биде огин и пламен, државен факултет. Стипендија не даваат на секого, малку поработи на емоциите. Карма is a bitch.

MeowMeow, FridaodaMk, quattro and 9 others like this.
  8. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Да се отворе циа категорија и за посиромашни подитно, оддел Балкан едишн, ако ништо друго за инклузивност ипак двеидваесчетврта е, иначе вака загреота за џабе се арчат интелигенции, односно животи. :)

Last edited: Oct 3, 2024
  9. Stark

Stark Форумски идол

Epa sea saka taa domatche zdravo organsko da ima, da go sraboti nekoj treba i da dojdi da se iscenka ispod cena da mu go zemi, sea pa i ti pa. :D

10. fbaby

fbaby Популарен член

Да, точно, не мора сите да студираат, не мора секој факултет да има, ама за да има доктори и други професии битни за општеството мора да се заврши факултет.
    Можда баш тој некој што не може да си дозволи да студира може да стане квалитетен доктор, на пример.
    И да работи, можда не е во можност да го исплати факултетот. Башка што некои факултети се презахтевни и не можеш и да работиш и да студираш истовремено.

Сама си го даваш одговорот зошто државата е во загуба. Зошто па да не се намалат сумите за студирање?
    Во други држави какви се не бенефиции имаат студентите, овде кај плаќаш уште па за твои пари прават благоречено будала од тебе. Ете затоа и ќе си одат и после ќе се жалите како немаме доктори и здравството пропаѓа.

Од вакви размислувања дека мора да се раскостуваш за да добиеш минимум па некад ни толку, Македонија нема да мрдне од мртвата точка, или ако мрда строго надолу.

11. нина122

нина122 Популарен член

Имам пишано во мислењето после ова што си ме цитирала дека сметам дека факултетот треба да биде бесплатен, ама со обврска после завршување на истиот одреден период да работиш тука, во Македонија.. Ако не го завршиш факултетот, или му ја кинднеш, да си ги вратиш парите што ти ги дала државата за да се школуваш.. Си читате само тоа што ви одговара..

12. fbaby

fbaby Популарен член

А што ефект ќе има ако тој некој работи одреден период тука? Не е финтата да се направи краткорочен план, туку долгорочен, да се задржат младите, да им се дадат бенефиции за да го инвестираат знаењето тука.
    Нема што да враќаат пари кога од нивен џеб ги вадат, кога веќе сме на таа тема, прво власта да ги врати парите што ги испокраде од државата.

13. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Запрепастена сум колку лоши сме станале!! Сите! Вклучувајќи ме и мене!
    На секој чекор негативни, злобни, да нападнеме и навредиме!
    Емпатија 0. Само да повредиме и понижи ме некого.
    Жално!

Rozevata, hermosa, GirlLove and 5 others like this.
  14. Anie93

Anie93 Популарен член

Што е подобро, сељак со:cash: или сељак без :cash:?

GirlLove likes this.
  15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

:cash: без сељакот :rofl:

16. ForeverME

ForeverME Истакнат член

@нина122 Ако останеш не дај боже самохран родител а имаш дете кое е неспособно за работа од Х причина,а сака да учи,надоградува,и оди на факултет ќе ти биде ли сеедно ако образованието е бесплатно или ќе викаш супер,барем за тоа немора да мислам?! Ти би можела да одиш и на работа и на факултет во исто време?? По моја проценка овде од форумот ни приближно до 1% дека би МОЖЕЛА. :) И мислиш од келнерство и чување на пијаниците до 1 часот полноќ ќе може човек да уплаќа за факултет?

17. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Скролам на инстаграм и едно нешто ми падна во око
    Ниту еден од познативе фаци и такозваните инфлуенсери што ги следам не изрази сочувство за медицинскиот персонал што загина сабајлево во страшната сообраќајка, а за јадење го*на и паламудење за банални работи први се. Бруки!

Нека им е лесна земја:u:

eliesaab, M&M, Amellie13 and 3 others like this.
  18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Не ми се допаѓа кога ќе видам девојки/жени со многу пудра на нив. И со минимална шминка може да се изгледа убаво.

eliesaab, Feminka22, st-el and 6 others like this.
  19. Sandman

Sandman Истакнат член

Понекогаш знае да биде убаво, но и многу ретко, да се бакнеш и збогуваш со некој со кој си негувал љубов, затоа што сфаќаш дека до тука било и не можело поинаку.

ForeverME likes this.
  20. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Мојата омилена тема, темата за пикмеишите или како и да беа :inlove:

Ма ни минимална бре, едвај чекам да ја извадам. Зашто така осеќам ко да ме гуши, ми тежи? :?:
    И коа ќе ја извадам кое олеснување е :inlove: не можам да опишам. Највеќе сакам чисто лице, со крем бебешки намачкано, на бебе да мириса. :inlove:

Да се разбереме, убаво изгледаме нашминкани, ама ете не е за мене некако. :| Што да праиме.
    Не сите лица трпат бетон или паштета на нив, нежни сме вајда премногу. :f:

Feminka22, st-el and SummerGirl like this.