Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Silver.E

Silver.E Популарен член

Не можам да ги разберам девојките кои ќе фатат дечко (посебно некој кој ги гази и за кој знаат дека нема да бидат долго заедно) кога ќе ги заборават другарките со кои претходно биле по цел ден неразделни.
    Еден ден во блиска иднина ќе останат сами и мислат дека тогаш туку така ќе можат да се вратат во друштвото како ништо да не било !???
    А, во меѓувреме не им е гајле ни дал си жив или мртов. :^) Ни на мобилен не знаат да се јават барем.
    Иначе зборувам за 28-29 годишни, а не за тинејџерки.

2. soncicko

soncicko Истакнат член

колку наивни глупи и празноглави девојки шетаат по скопјево тоа е неверојатно

3. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Добро е донекаде, не се жалам.
    Школо како школо, ама последнава година напредувам малку по малку, сум станала посериозна. Така и мојата страна во дневникот ми се допаѓа повеќе. :lol: Е сега, мора да има и по некоја единица оти што е ученик без по некоја бандера да му расипува просек. :D
    Исто се радувам што сум почнала повеќе да поднесувам алкохол, вчера се заблагодарив на сите светци, и се постоечко/непостоечко што не ја повратив криглата пиво и чашата вино. Не се чудете, зошто претходниот пат кога испив 2 1/2 коктели.. си ја превртев утробата од повраќање. Не, не е алкохол за мене дефинитивно. Освен Скопско точено со кикирики, чипс со кашкавал или похован кромид од Торос секако. Поубаво да лизга низ грло. :)
    И бело винце. И мастика/узо со тато. И Пина колада од коктеливе. Толку.
    Е сега, стигаме до критичната точка од мојот живот. Љубов луѓе. Или ме убива, или ме препородува. Моментално, се слушам со него и би сакала, барем еднаш, првпат во мојот живот - ова да успее. Далеку е од совршен, можеби и не ме привлекува физички, можеби е на дози агресивен.. но ете, има нешто. Можеби е тоа што е далеку, што не можам да му кажам, еј дојди ми до населба. Понекогаш, тоа е и подобро. Не сакам да очекувам ништо, ама ве лажам, очекувам.

Ми се врти во глава.. Везилка од Фолтин. Добра ноќ на вас, очиве ми велат мене уште не ми е дојдено времето за спиење.

SparkyAngel likes this.
  4. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Сдк тоа сакав да кажам ...
    Ама некој го кажал пред мене.
    Навистина понекогаш некои ни се тераат ни се водат.
    Оди разбери ги, што ќе ги разбереш, ни сами не можат да се разберат :?:
    сдк постов позитивен до немај каде :D формулава тешка за учење
    Бог нека им е напомош на мажите :D е ќе се смеам :) тие нека му ја мислат :emo:

5. elisabeta

elisabeta Популарен член

Многу луѓе ги губат малите работи надеваќи се на голема среќа.

Barbie20 likes this.
  6. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Озбилна мор, ќе ме задавиш од смеа :rofl: :rofl: и за смеење е :D што ќе мислат, не можат да доразмислат :D

ozbilnazena likes this.
  7. bombona23

bombona23 Популарен член

префалените јагоди се најлоши :lol:

8. ceca-1

ceca-1 Популарен член

СДК Мислам дека на сите љубители на нови јазици за учење најинтересен час би им бил кога би се учеле срамотните зборчиња :lol: Ама ние цел живот учевме англиски а таквите зборчиња не ни ги кажаа професорите туку сами си ги научивме.А замислете да имаше еден таков час...се кладам ќе немало отсутни :D Е,и сега учам нов јазик и си викам како така најбитните зборчиња не ги знаеме,за џабе учиме :D

Јас отсекогаш сум велела дека така не се учи јазик,ако часот е монотон.Мислам мора да се воведат нови начини за да се мотивираат учениците.Е сега не мора буквално со вакви зборчиња ама еве на пример по англиски што би ги учеле тие текстовите од книгите,подобро за домашно да ни дадат да ја преведеме омилената песна или наместо есеј да преведеме сцена од некој филм...Попрактично е вака нели? :wasntme: Еве кој сака 5+ нека направи превод на некој популарен филм и нека го прикачи на титлови.нет. :!:

Ептен сум креативна и имам идеи само кој да ги реализира :D Знаете уште колку нереализирани филмови имам? :wasntme: Идеи еден куп,реализација-нула :*:

9. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Вчера ја имав најубавата сабота, во последниве неколку години. Нај сериозно. :rofl:
    Бидејќи не сум тип кој сака забави, излегувања за викенд, пијанчење, последниве месеци избегнував излегување по дискотеки, но вчера на инсистирање на моите пријателки прифатив и без желба излегов, но навистина ќе зажалев ако останев дома.
    Стршленке, 11-ката и кај мене проработи. :D
    Ништо посебно. Само добра забава, пријатни и позитивно расположени лица, мало количество на алкохол, премногу смеа и болки во мускулите на нозете од претераното играње. :dance:
    Не паметам кога последно сум излегла, а мислите да не ми бидат на друго место, стуткана во еден ќош, гледајќи ги другите како се забавуваат, а јас сум ги задржувала солзите и едвај сум чекала да си одам дома.
    За прв пат, не мислев на ништо, на никого. Мислите не ми беа преокупирани со неважни работи. Уживав и бев тотално опуштена во моментите со моите пријатели и во новите познанства.
    Искрено, ми фалело вакво нешто. Дури сега сфатив. :D

Денов го поминав во релаксирање, кафе со другарките и сумирање на впечатоците од синоќешната забава, како и собирање енергија за почетокот на работната недела, која се надевам дека ќе биде подобра од претходната.
    Премногу договори за кафе, дружење, работа..
    Нови предизвици, нови пријателства.

Периодов ми се случија толку многу работи, што веќе чувствувам дека сум станала имуна на се`. Ништо повеќе не допира до мене толку силно, како порано. Ден - два се соочувам со последиците, но после тоа сум како нова.
    И подобро ми е. Одамна не сум се почувствувала волку добро.
    Не ми тежи ништо, не ме мачи ништо, не мислам на проблемите кои ги имам, туку наоѓам начин да ги решам или засекогаш елиминирам, се` што се случува прифаќам смирено и се надевам на подобро.
    Некогаш и мора да биде подобро, нели?

10. Ketnis

Ketnis Истакнат член

Добро утро. Нека помине денов и да се наспијам. Аман, веќе. Претчувствувам дека денес ќе бидам пасивна, цело време ќе дремам. :(

eliesaab likes this.
  11. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Со девојка ми сме заедно веќе подолг период. Никогаш ја немам изневерено. Сиротата, секој ден, сигурен сум, по илјада пати низ глава врти мисла која ја мачи и не и дава мир за тоа како сум ја изневерил, ја изневерувам и ќе ја изневерам во иднина. Го знам тоа чувство... кога сакаш некого и не сакаш да го делиш.

Околу мене, стотици изневерувачи малтене бесрамно си ги тераат своите мачофилмови, а девојките подзасрамени наведнуваат глава кога случајно или намерно ќе откријат дека биле со друг. Вулкан од страсти блика нагоре над Скопје, по ќошиња, сокачиња и темни влезови бакнежи разменуваат тинејџерки, тетки и баби со туѓи момци, мажи и бараби. Ама под светлото на денот, сите сме фини и примерни.

Не знам како да и` објаснам и на девојка ми и на сите овие околу мене што се стотици, кога сакаш не изневеруваш, едноставно од внатре нешто не ти дава. Доказ на дланка нема, за тоа некој кога некого сака. Љубовта е Бог, едноставно веруваш во неа и не се сомневаш, не бараш доказ за неа зашто ја чувствуваш, ти го исполнува срцето само кога ќе влезеш во храмот... во домот негов... или нејзин.

sweetgirl92, sparklie, Ivy89 and 51 others like this.
  12. Elissa

Elissa Форумски идол

СДК какви чудни луѓе сретнувам тоа просто да не веруваш. Ќе одат на работа ќе се вратат дома ќе гледаат турски серии и ќе кукаат, ааа не одам ваму, како не што барам таму, е сега ме мрзи да се спремам, да бе со тие баш ќе се дружам, не ми се дава пари за ова не за она. И така до безконечност чмаат по дома и имаш еден ист муабет, леле какво време досадно, луѓето станаа неинтересни, ова она. Не е до луѓето до самите вас е. Не чекајте другите да ве забављаат, прво и основно сами треба да научат сите да се забављаат и да се социјализират, а до тогаш без никаков оптимизам и ведри лица ич нека не се појавуваат меѓу народот. Фала пријатно.

mal.ecka and Daleron like this.
  13. poenta

poenta Форумски идол

СДК... Најскапоцениот подарок може да не ве чини ништо, освен добар гест.

14. ddevojce

ddevojce Популарен член

I povrtno gi izbuta temnite i teski oblaci kon moeto nebo i mi vrnese vo dusata. I mi gi izmi starite bolki, i ostavi da bide tivko i golo. Pa i drvjata se goli vo zimata, a naprolet rascvetuvaat lisjata, pa duri i plod ragjaat. Kade e tvojata prolet? Ja nema. A mislite? Tuka se. A sto ima vo niv? Spomeni pakuvani vo zaborav, koi sakam da gi ispratam vo nepovrat.

To be continued...

Lella likes this.
  15. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Понеделнички работнава недела ја почнавме рано, уште пред да се раздени. Студено утро, а надвор ти се чини дека целата планина сé уште спие. Клуч на врата, куферите во кола, пуштено радио и одиме дома. Секогаш кога се возам низ шума си ја пејам Дали ме сакаш. И еве веќе цел ден ми врти во
    глава :)

Како што се симнувавме надолу, така влегувавме во сé погуста магла. Или можеби беше смог.
    Скопје спиеше под густи облаци, а од сонцето ни трага ни глас. И веднаш почувствував потреба пак да се качам во кола, да си ја пејам Дали ме сакаш, или ме посакуваш и да си се возам овде 8)

Attached Files:

16. lunicka

lunicka Форумски идол

Ако сте жена сигурно лажете.Без лутење.И јас лажам.Лажам кога ќе им кажам на гостите дека не се уморив од спремање,лажам дека 2 дена паднувам од нога да спремам се,лажам дека не сум изгубила саати во бришење и лицкање.Го лажам и маж ми кога му кажувам дека не сум уморна од чистењето кај мајка му.Лажам кога ќе ме праша некој како сум а одговарам одлично.Лажам дека немам потреба од лекови за смирување.
    Сите лажеме на овој или на оној начин.
    Се сеќавате уште во средно кога некоја соученичка на испрашување вели дека не ја пипнала книгата а издекларира цело поглавје.Некои жени лажат дека се природно слаби а мускулите од стомакот ги добиле од наведнување кога им ги врзале патиките на децата.„Мојата кариера“ пффф не сум заинтересирана за неа се случајно ми се случува а од друга страна газат живи луѓе за да дојдат до целта.Лажеме дека косата сама наутро се мести,дека фустанот ни е стар а тој се уште мириса на ново,дома и е совршено чисто а те убедува дека се е работа на добра органозација.Организација жими MY ASS.Заборава да каже дека и доаѓа жена дома да и чисти,дека фризерот има договор со неа,дека се изгладнува на мртво за добра линија.Лажеме дека бракот ни е совршен,дека партнерот не пие многу.Зошто лажеме?Вистината е дека очајнички сакаме да покажеме слика на совршена жена,на која се и оди од рака,без напор.А не сфаќаме дека најмногу од се се лажеме себеси.
    А не сакам да лажам,ама ете лажам.

17. Dr.Strangelove

Dr.Strangelove Истакнат член

Дошло нож до коска! Ако во брзо време на магерото не му најдат невеста од Албанија има трудницата да наебе здраво, ама магарето по природа е срамежливо и знае да чува тајни :angel:

http://www.youtube.com/watch?v=nE2AD0ynH6E#t=41

18. Lilit

Lilit Форумски идол

4 жени денес ми се јавија да ми кажат дека ме сонувале трудна и сум се породила...

Епа добро, требаше трудна да ме сонувате сите за да сфатите дека СТВАРНО ми е тешка годинава 100 тони?
    А?
    Пак денес грутки голтам.

Еве не знам, ни повеќе ни помалку - четири! На последнава се изнасмеав веќе.
    А сигурно не сум трудна, мисљим еве го го добив.

Мајки со форма на изразување - (вметни што сакаш) е на мама таа/тој/он/она. |( Ај леле на мајкааааа...

Barbie20 likes this.
  19. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Понекогаш навистина на човек му паѓа многу тешко .. ми иде да си заминам некаде далеку да се одморам и да се вратам со одморена глава. Но секогаш кога ќе станам од спиење си кажувам денес можеби ќе биде подобро и така и така. Можеби еден ден навистина ќе биде.. а до тогаш.....

Sunshine.Sunshine likes this.
  20. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Колку е ладно надвор,а колку ми е топло во душава. :)
    Во последно време имам неопислива желба да им помагам на другите луѓе,и да ги радувам колку што можам,па макар и со најмалечки ситници :D Ви кажав дека заради сестричка ми,дома уште од септември ја накитивме елката? Епа еве ја.
    Среде соба високо,елката ни стои,и до нова година,месеци брои,надвор пука сонце а сијаличките светат,епа тоа е кога мало девојче со паметот си лета :lol: ^_^ ^_^

Attached Files:

IronLady, Ivy89, eliesaab and 8 others like this.