Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Хахахх те памтам! И во друга тема те имам читано за истото :D

Mumoftwo30 likes this.
  2. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Уште не си кренал на телефон, ова ми е тоа ми е или се оговара или се збори за болести трето недај боже, бегајте од негативни луѓе многу поубаво се живее

3. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

И јас памтам кога ме препраша, ама телефон само на мајка ми и кревам, сите други се ретка случајност:whew:

Или па кога ќе им пишам нешто, и тие ќе вратат: Може да ти се јавам? НЕ! Не може! :shake:

Realist1, SummerGirl and Anyshka like this.
  4. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Ама јас мислам тие не се ни свесни... И моево можеби е апла пасивно-агресивно ама па ако некому му ѕвонам 3 пати и он не ми крева, тоа ќе го сфатам да не вртам повеќе.

И јас така, на мајка ми и евентуално на некој што знам нема да ја тупи многу... Повеќе од 10 минути на телефон ич не можам да зборам.

5. Stark

Stark Форумски идол

Една од најдобрите работи шо ги направив во животот е да се дистснцирам од луѓе шо ме цицаат негативно, а исто така да прекинам контакт со,човек шо го мислев за брат преблизок, а тој лицемер невиден. :)

molikaMk and SummerGirl like this.
  6. Abel

Abel Популарен член

Дека веќе не ги трпам сељачките муабети на некои женчиња што не сакаат да живеат во заедница, нејќеле една вазна да купат за заеднички кров, жалеле што вложиле пари во "туѓо". Па засучи ракавите, купи си твое и решен проблем. Во 21 век, во 2025 година, мажот да не бил врзан со папочна врвка за мајка му, да не живеел со неговите, да заработел за куќа, за мебел, за храна, за цигари, за одмори, а жената? Да си ја држи. Какви нереални очекувања имате од другите кои вие самите имате 0 шанси да ги исполните. Срамота од маж да се чека све на готово, и уште душата да му се извади ако не е така како што ќе каже законита жена.

Anie93, mickey18, christinnn and 7 others like this.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Такви времиња дојдоа, се е избудалено(lalala)
    А тек какви времиња идат:worried:

Поздрав @CameliaMiller :D

eliesaab and CameliaMiller like this.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Јас се согласувам со @Abel единствено полошо од женче со очекувања, е маже со очекувања, презиме да му носиш (иначе увреда), лозата да му шириш (оти кралска), на мамЕ збор да не и' кажеш оти мамЕ знаеш колку се жртвувала за него? Не знаеш, тебе волци во дивина те израснаВа. Кој ами ќе ја гледа намачена на староС, сега кредити ќе сме земале, а мамЕ кичмана ја боли, цигли во кофа за спратон носела...

eliesaab, GirlLove, Eunoia and 8 others like this.
  9. Abel

Abel Популарен член

@CameliaMiller Да не те снајде у животу. :D:D:D:D
    Инаку ова со презимињата мислам дека е повеќе "женска мода" на Балкану (јас го немам презимето на муж ми и он се чудеше зашто би правела нешто такво), да се знае дека си успеала у животу. Па уште и скроз презимето исто, Наков, Николов, Јанков, Петков.

Miss666 likes this.
  10. Realist1

Realist1 Популарен член

Кај нас тоа се вика: Кај шуто па и боде.
    И нема везе полот има и мажи пицајзли.

eliesaab and Abel like this.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Да е проблем презимето, имам неколку идеи како решенија, нека го задржи нејзиното и моето нека го земи или па да смислиме и земиме некое ново заедничко. Тешки тоа да е проблемот само. :)

Abel and Miss666 like this.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Презиме се земало на тој во чија куќа се отишло. Ако невестата била побогата, мажот одел кај неа и нормално го земал презимето. Ова пред 100 години во мк на пример.
    Сега ако во ничиј дом не одат, легитимно е што вели Старк и ново презиме да си измислат бе, фреш старт:angel:

Појма немам за што зборите иначе :D

sj *O*, Abel and Realist1 like this.
  13. Miss666

Miss666 Популарен член

Аманте, не им давајте идеји на помодарциве со презимињата. Кај почнаа жени со машки презимиња, сеа уште па ново, заедничко да имаат и толку ќе биде. Свекор и свекрва на апаратима :D:D

14. Abel

Abel Популарен член

Има секакви пијавици нормално. Мене ме изиритираа и сакав да си ја олеснам душата :D:D:D

Realist1 likes this.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Еве си плукам под пазуви, дај Боже сама да умрам, да не нагазам на вакво пиле.
    Не е мода, традиција е. Од патријархат останата де.
    Јас си имам мое презиме, ако на мажот му се мења, нека мења.
    Мене скроз ми е легитимно на заедничко дете ново презиме да му дадеме, да не биде со две де :)
    Оти па ти не си го додадеш нејзиното? Иди full house, не вака.

Last edited: Apr 5, 2025 at 12:52 AM
    sj *O*, eliesaab, violetblue and 2 others like this.
  16. Stark

Stark Форумски идол

Ај важи.

Hoping likes this.
  17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Последниов период неколку пати имаше мислења, дискусии околу ментално здравје кај што членки што не се стручни лица лабаво си кажуваа дека таму некоја X особа морало да пие лекови, иначе немало да ѝ помине. Па расфрлање дијагнози, па што ти знам.
    И одамна еднаш кажав, ништо лошо у подигање свест за ментално здравје. Ама да го прават екшуал стручни лица кои знаат со кои зборови да поттикнат некого да побара помош. А не тикток фејк експерти што од секоја постапка прават болест и даваат дијагноза, што ти викаат Ама без лек ништо, за кои ментално здрав човек прави све под конец, има нула стресови, за кои све е trauma response, за кои секоја емоција е знак за болест, и за тоа нормално, мора лек.

И нема ништо лошо ако мораш да пиеш лек, ама да го пиеш во тој момент кога ќе ти биде препишан од стручно лице, а не некој рандом да ти кажува.
    Колку што е лошо и опасно некој да рече не пиј лекови, исто е опасно да речеш мораш да пиеш лекови. Океј, можда е помалку опасно второво ама вака само создавате хипохондрици што само повеќе ќе побудалат оти не им дале лек, а они убедени дека морало, или упорни дека имаат некоја состојба. И не им помагате, ама ич.

Бидете поддршка и пружете совет од искуство, другото оставете на стручњаци што вие не сте.

Last edited: Apr 5, 2025 at 10:41 AM
    SummerGirl, eliesaab and GirlLove like this.
  18. Stark

Stark Форумски идол

Ај помогнете ми, кратка хорор приказна или да претрчам до Брза помош...

Сечев нокти на рацете и ми прсна нокт во окото одвај го извадов и сега ме печи и црвено ми е.. :(
    Или кажете некои капки да капнам.
    Среќа што не испаничив и не почнав да клепам кизнај кај ќе заминеше..

19. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Стави прокулин капки ако имаш.
    Ќе те пече малце ама ќе го прочисти окото.
    Добро што си го извадил, се надевам не остана делче ама ако ти смета ќе приметиш. Не се плаши, изиритирано е окото.

Stark likes this.
  20. Stark

Stark Форумски идол

Фала ќе појдам да купам сега, големо беше парчето иначе ама го извадов сето..

TrueToMyself likes this.