Не верувам во тоа што сонувам,и никогаш не обрнувам внимание на соништата ,не сум таква личност да тумачам и да мислам... Но тоа што последно сонував ,добро го запамтив слично на кошмар беше,кога прочитав што значи тоа што го сонувам + после некој ден се покажа дека навистина ќе ме разочара некој близок и тоа многу(така и прочитав дека има значење сонот) да ми кажуваше друг не ќе верував ,ама вакво нешто лично да дочекам...
Читам во Охрид некое чудовиште од човек 50 години, силувал девојче малолетничка во повеќе наврати... дури и трудна била. Колку само болни педофилски умови шетаат слободно меѓу сите луѓе. Се да му ебам, во момент на бес и нервоза, би му ги исекол мадината со жежок нож и исцапал со чевел и би го тепал.
И мене денес бесот 500 за оваа вест... Сите силувачи особено на малолетнички би ги обесила за К** и би ги остајла да ги изедат сколовранци.
Не биди љубезна и не му зборувај многу . Викај му ако треба и не му давај повод за ништо .Кажи му дека ќе го кажеш на сите што прави.И јасно кажи му дека ништо не сакаш да имаш со него.Неразвиен е во мозокот ,го имам минато ова и типот по две средби никако не прифаќаше не за одговор,си смисли се за иднината со мене и видов дека додека сум љубезна нема да почитува ништо,иако ми беше ветил дека ќе бидеме пријатели ако сакам јас така.Го блокирав на крај и избегнувањето ми помогна,а во неговата глава јас и тој уште да се земевме .Тој средбите со мене ги доживуваше како дејтови(ме бакна во уста и се обиде да ме допре за гради) .И да им кажеш не , не те слушаат и нејќат да ја видат реалноста.Затоа држи дистанца ,и избегнувај го скроз .
Ова: "Гужви на границите кон Грција" пред секој можен продолжен викенд или празник им стана како навика на порталиве. А гужвата да ти била до 30 минути чекање. Е добро де, каде сакаат нека одат луѓето, може и во обичните денови е истата гужва ама тогаш не ви е интересно да пишувате. Дајте нешто ново, не сте интересни веќе.
Повторувањето е мајка на тро од тро во умо да ни влези, затоа и веројатно верглаат едно исто те исто.. "Во обични деној се лупаме во гради, јадиме грав, мрсиме мустаќи и се прајме патриоти"
Ајдеее, почнаа и на форумов подкаст брос у пишана форма да ни продаваат муда за бубрези како не е до тоа што не е платена работата, него ли ние не грајндаме доволно... И секако, само работа на интернет е работа, и сите тоа треба да работат ако не се задоволни од платата. Другите професии што уствари го крепат општеството и што значат нешто уствари, небитни се. Кој ги врти учители, лекари, шивачки, земјоделци, сточари, ѓубретари, продавачки, чостачки, електричари, водоводџии. Небитна професија, небитна плата - логички. И немој случајно некој да сака да оди на небитната работа осум саати, да земе нормална плата да покрие трошоци и да му остане да не преживува, и да не сака ништо да праи у слободно време, да не речам да си го живее животот. Тоа само за лузери е. Капиталисти, шта чеш... Ќе ги видиме коа ќе снема струја.
Ептен е, не знам. Комплексна тема за пари и покачувања. Причина би била зошто со последното покачување, исто колку членката од која почна муабетот, мене очекувањата ми се надминати дури. Пошто во мои 29 години на ни една позиција не сум добила толку. Воедно ич "не ми менва" пошто трошоците се дупло кренати и ми иди ко пак "помало" покачување да имам. Во исто време и мајка ми се фали има покачување. Двете пресреќни. Ја прашвам колку. Ми вика 2к, и то то било највисокото. Да, 2к кај биле кај не биле и поарно да ги имаш него да ги немаш, ама нејзината работа е х10 позахтевна од мојата и добива само 2к? Ептен безвезе.
Кој е бе оваа стока забрмчел со моторот уште рано насабајле да не може човек еден ден да се отспие на раат убаво од такви стоки,ега му се расипе до вечер тиквар
Ехеее, не да има, што ти е чудно? И кога ќе дојде некој на гости кога ќе им кажам дека не се пуши внатре, каков поглед ми упатуваат мислиш ќе ги колам.