Ај па и ти сега нема мажачка, мош дечко и ќе го фати и ете мажачка-женачка ова свадба де Ај па и ти ништо да не се разбирало, голем мерак да се мажат работава
Аман бе,до толку ли веќе никаква традиција не се почитува. Барем за у тој дел нека не се пикаат таму...сто години се тера,и се знае кои скокаат по бидермаерот
Така се чувствуваат можеби, сега чувства се во прашање тоа е побитно да не им е повредено отколку традицијата.
Зафатените скокаат јер се кретени. Се знае дека тоа е обичај само за незафатените девојки. Ама, не е доволен. Некаде уште се смета дека треба да го допрат и фустанот на невестата инаку само бидермаерот нема да упали.
Види до некаде е во право. Реални да бидеме. Секакви се доселија. Не сум за генерализирање ама факт е дека има поединци кои буквално не знаат како се живее во стамбена зграда. Од оставање смет во влез со денови, до фрлање кеси со ѓубре од балкони, до непочитување куќен ред, беправилно паркирање на паркинзи.. уште колку има.. Не дека и од староседелциве нема такви ама факт е дека се дојденциве побројни.
Искрено во претходната зграда каде што живеев, имаше староседелци и одозгора си фрлаа секакво ѓубре, особено пикавци. Имаше и нови кираџии од по селата низ МКД што знаеа што е хигиена. Ко ќе видиш до човекот е. Се дур си се бутаме еден со друг, вака ќе си тонеме. Имав во Битола, другар од Кравари, си седеше со женската, под ќирија во нашата зграда искрено, за машко алал да му е за педантност. А, имаше и другар негов, од исто село, катастрофа, ко ќе појдавме кај него, сегде се расфрлано и пушеше цигари на тераса и фрлаше пикавци. Па, и во Бт има луѓе населено од селата и искрено не ги потценувам оти има некои кои се прочисти и од нас, и никогаш не велам, селаниве ни ја окупираа Битола. Дур ова постои, делење вакво, нема да не биди. Наместо да работиме на сплотување, ние се мразиме меѓу себе. Јас сум на овој став.
Не мразам никого ама ова што се случува во Ск е ненормално последниве 10 години. Ама не се криви луѓето. Уништија цели градови и подрачја во државава, нема болници, школи, вработувања, нема идиниа. И што да прават? Се селат во Скопје. А Скопје е веќе загушено!! Нема капацитет.
Ме мачи нешто. Кога некој е со преголема тежина болен со некоја сериозна болест или со некоја мана ги охрабруваат со ВАЖНО Е ДА СЕ ПРОФАТИМЕ САМИТР СЕБЕ ТАКВО КАКВИ ШТО СМЕ. Но дали е тоа така,дали тие изјави се во ред? Коцкарот треба да се прифати таков каков што е. Лажовот исто оние со 150 кг исто.... нели не треба да се прифатиме какви што сме туку да се потрудиме да бидеме подобри од тоа што сме? Нели треба да се лекување да работиме на себе да менуваме навики? Зошто да се прифатиме такви какви што сме знаејќи дека тоа не е во ред??
Абе педерастични се тие таквите, па уште ако го примаат во газ... е готово. Сериозно ај мали деца да се радуваат и машки женски да скокаат ај, ама волој по 100кила че скокаме по бидермаерот па после да и дајме до знаење на женската наша дека мора да не запроси.