Ќе направам се за да не бидам таков. Полошо од тажен и несреќен живот нема. Еден е и да се потроши така и на такви работи е многу жално.
Само што видов слика каде трудна жена со мев до заби клечи го проси тој што и да е... Морам една ракија да дрмнам, ќе се шлогирам.
Колку уживам во екс ју музика тоа е едно чудо и такво чувство имам кога ја слушам таа музика како да сум сега 50 годишна па во младоста сум уживала и имам спомени на тие песни навистина добра класика како и да е
Бев сведок на таква случка кај шо стар дедо попречуваше пат на базен, а не пливаше он туку си се маеше така наваму натаму облечен, па уште и силен, се расправа. Е ама, се најде едно момче македонче шо го грабна и го фрли во водата.
Една случка во Мк кога бев. Си идев од работа и во автобусот долу имаше само 3 слободни седишта. Седнав на едно (до прозор). После 2-3 станици се качи една жена. Стоеше во автобусот. Една друга жена и рече Госпоѓо таму имате слободно седиште. Оваа и вика на жената Не сакам таму да седам. Сонце ќе ме пече А кога се качи се жалеше дека нема кај да седне.
На фејсбук вртат глупи смешка муабети за полицаецот шо стоеше до Палчо за време на изрекување на пресудата. Коментирањето личен изглед е многу нечовечно и нема да навлагам, ќе кажам ружно и грдо е. Но, она шо сакав да кажам дека за жал, голем број од полицајците во Македонија се такви. Не се во фит форма, ниски, дебели, психотест молим што?!. Времињата се менуваат, но сепак за таа професија треба да имаш снага, стас и став. Последно чув во едно мало градче, девојките полицајки шо биле трета смена оделе навечер во вц заедно, пошо им било страв. Па си викам како бе така мајку му? Треба ли јас ако работам како доктор да се плашам од крв? Ама кога вработува партијата, така ќе е. Во Белград скоро ко видов двајца милицајци по два метра беа. Око да ти се уплаши. Па си викаш на таков ќе дадеш шо и да ти побара, не лична, не документи. И нивичето од баба ми у Зрзе ќе му го препишам, пошо дава така став, авторитет по изглед само. На овдешниве, викам част изузецима, да не се најдете увреџени, можам кафе само да му платам да не досаѓа. За до душа, рука на срце, имаме и троа по некој асален, ама останатиот дел е поголем некако.
Да се надоврзам на муабетот, имав полицајка во фамилија, жена од 40 и кусур години, ај шо беше нискичка и полничка, туку и неможеше ни да трча . Ја имам видено како трча, исто како тие средношколките шо мислеа дека се бог и батина за време на час по физичко и не истрчуваа повеќе од 4 метра за да не им паднат цицките. Имаше двајца инспектори кои беа шљакнати, а и уште еден шо буквално ми беше до путката ама битно си ја избричал главата за да изгледа на голо јајце, упс, овај бесно куче. Другите сите влезени во натпревар кој поголем стомак ќе пушти. За грев ни е полицијата.
Ќе ти купам подарок, ама и ти на мене да ми купиш. Оваа година немој да ми го заборавиш роденденот Остарев
Еден колега скандинавец ставил story од одмор во Грција, пишал дека температурата е 30°C и дека едвај се издржувало
Па ако си скандинавец, да, едвај се издржува. Ко што јас едвај им ги издржувам белите ноќи, за нивното ладно не сакам ни да зборам. И реално, 30 на голема влажност потешко се издржуваат од сувите 40 ки во Скопје.
Јасно де, во смешен контекст ми беше напишан постот. Од друга страна, за Грција тоа е одлично време, не знам што очекувал пред да отиде...