Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Точно. Треба да се има проактивен начин на живот. Да не се зема позиција на жртва, зошто од таа позиција не може ништо да се смени ниту пак може да се има поголем квалитет на живот.

Katie90, GirlLove and SummerGirl like this.
  2. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се претера со Аи видеава со мајтапи
    Не му е јасно дека постариве се си сфаќаат озбилно.

Mumoftwo30 and GirlLove like this.
  3. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Ова е ,,маѓепсан круг" тешко се излегува.
    Со години пробувам и пак нешто ме влече надолу.

BlackNight likes this.
  4. Tropical Heat

Tropical Heat Активен член

Прво кога ќе почувствуваш некој со лоши вибрации престани да се дружиш со нив.
    Треба да сфатиш дека не се сите толку еволуирани во мозокот ниту чувствителни.
    Друго кој е тој, рендом особа која ништо не ти значи во животот.
    Секој суди колку му дозволува перцепцијата.
    Ако навлегуваш подлабоко тоа е и нивна проекција итн итн. али сепак поентата не е со нив да се бавиш туку со себе, кој што сака нека рече не можеш да знаеш од каква траума произлегува реченото, ти ако сакаш да идеш во Германија потруди се да направиш се за да заминеш а не кој што ќе каже.

5. Bratot

Bratot Форумски идол

Ресенчани да ти имале нов и пресен маркет во Ресен :D

6. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Али као ми сере од наши у Немачка шо пишуваат срцепарателни постови со шупелка музика у подзадина и цркаат цело време ко демек по опинци 6 месеци пеш доаѓале и ко на Голи оток да работат.

Собери си ги парталите и врати се од кај шо си дошол, никој не те држи.

7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Такви многу ме нервираат. Тешко им е, пари не им се доволни, немаат време за ништо..... Како некој да ги врзал за врат за да седат таму :x

Mumoftwo30, Gosh and Miss666 like this.
  8. Bratot

Bratot Форумски идол

Ако бе нека си кажат луѓето дека не им чини, нека си се искажат тоа шо им лежи на душа, не мора со сила да кажуваат дека им е бајно и сјајно.

eliesaab and Sophitas like this.
  9. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Ич не сакам луѓе што не го ценат туѓото време. Што се самобендисани, што само на себе мислат.

10. Stark

Stark Форумски идол

11. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Ја отворив темата за огласите за вработување во МВР и морам да забележам....многу полицајци има во темата :rofl: pun intended

eliesaab likes this.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Во ред е што кажуваат. Ама јас не седам таму кај што не ми се допаѓа. А има и такви кои од срам не се враќаат.

eliesaab and Bratot like this.
  13. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Ега го нигде нема овоа лето ќе ме докусуре,па бива жешко па бива жешко ама овоа е ненормална работа

14. Anie93

Anie93 Популарен член

гирл, анксиозноста не е хендикеп ако се третира, дали психолог, дали псохијатар. Хендикеп е ако сами си велиме дека е, ако сме во комфорт зона и не излегуваме од неа намерно.
    Страв ти е? Страв ми е? Па што сега треба некој да не жали, да има постојано разбирање за нас? Луѓе имаат милион други проблеми, никој не е центар на светот. Не може да се лутиме на сите што одбрале некој начин да “живеат”, а ние сме анксиозно. Па постојат милион потешки психички болести. Не потценувам анксиозност, бин дер, дан дет. Ја имам сега пак на периоди, но не може цел живот да ми е алиби за се.

15. Bratot

Bratot Форумски идол

Ни јас не би седел, а б'лгарски ни на сон не би вадел, ама ете свесни се луѓето дека се зафркнале но поради икс причини не можат да се вратат и мора да се искажат некаде колку им е тешко, што е во ред.

Инаку познавам и такви кои се вратија тука фамилијарно.

eliesaab, BlackNight and SummerGirl like this.
  16. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Спортистиве од ЕМОФ ги пречекавме со ѓубре по улици, без клими во салите и смештаите, во главен град без јавни тоалети, со ужасен јавен превоз. Им паѓаат плафони над глава, вежбаат на 40+ степени без ладење. И по светот више нѐ дознале какво лајно од држава сме.

Каде се и господата од големото добро утро да гукнат за олимпијадава, за условите, за све. Дали истиве господа беа на отварањето? Или појма немаат дека се работи за настан од огромни размери, не отворање на локална кафана? Или нашиве инфлуенсери?
    Освен спортистите, фала богу

Или одат само на отворање на јебени трговски како вип фаци први во редот.

И гледам кои услови за спорт ги имаме во државава и за обичен рекреативец, а не за (идни) професионалци. Сали што се распаѓаат, бетони и згради наместо спортско рекреативни површини, и тие малку места што ги има дишат на шкрги.
    И за спортски настани идат Каренс што спиеле во недела до 12 да јадат лајна оти не можеле со колата кај Светле да отидат, сообраќај таму за трка ќе сопирале.
    Али у реду, палете се на Теи Таировичи, Аци Лукаси и слични дегенерици, боже сачувај нормален настан во животот да видите. Го пљукавте лани Дарио, ни ја посрамотил државата, мајке ми. Ние сме самите најголем срам. Овие што ги гласате не може за малиот прст да му се фатат на Дарио.
    Општо сум разочарана колку немаме никаква спортска култура и дух во државава, ни за нас ни за други луѓе.

Е нема да нѐ биде

Last edited: Jul 24, 2025 at 7:20 PM
  17. Alek90

Alek90 Истакнат член

Не знам колку пратиш спорт, во 2024 во Париз на Олимписки игри ги тераа да пливаат по Сена, каде што се излеваше фекална канализација. Сето тоа беше одразено во неофицијалното лого:

Инаку за клими, ОИ и слични големи спортски настани одамна се организираат без климатизирани сали и смештај, зашто нели климите придонесуваат за зголемување на јаглерод диоксид во атмосферата.

eliesaab, Mumoftwo30 and SummerGirl like this.
  18. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Сироти деца, ќе испогинат, им паѓаат плафони, ги маваат со автомобили додека тренираат. Знаев дека ќе тргне на лошо уште кога на отварањето ги видов Марјана и Димитар Атанасовски како водители, прав вашар. Дајте им на тие сонца по еден златен медал за престојот, сите нека бидат победници.:sun:

Last edited: Jul 25, 2025 at 9:01 AM
  19. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Што сакаат спортистите една од 4-5 најсиромашните земји во Европа. Плус и немаме јака централна власт.

Aleks.mar likes this.
  20. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Една позитивна ствар и придобивка од пеколниве температури е потребата да се оддалечи телефонот од тебе, барем кога се нема потреба од него.

Ненормално колку загрева, го сакам подалеку од мене иако не можам долго време без, а ме нервира да го држам у рака таков.