Ја више не се стресирам коа ѕвони непознат, и сеа можам да не кренам ама глеам нема да ме изедат, не е страшно Ако некој нешто мрчи, чао чао и готово. Ако е многу напорен, му спушташ без збор.. Порано буквално сум се тресела кој е, што е, зашо бара.. Не чинело така, сеа глеам. А уште проверувам дали има Вибер Добар напредок ми е што, и да се мислам и да не ми се крева, ќе проверам, па сама им вртам.
Луѓе, кажувајте места у Скопје кај што може да се проба нешто ново, интересно, вкусно. И каде има добра Цезар салата. И бургери.
Метеоролозите: во текот на наредниот период се очекува заладување на времето. Времето надвор по само ден-два со пријатни температури:
Вкусна Цезар и ептен вкусен бургер последно јадевме во English pub во парк. А за тетекс, на мм ептен му се бендиса бургерот, мене онака.
Фала дечки, баш ќе пробам од Junk и Slut, оти глеам имаат интересни комбинации. Иначе праам листа што све морам да изедам додека сум у Скопје, и неам време да изедам све што сакам. Задњи пут коа бев, едино еден симит што јадев. Ја стеснив само на guilty pleasures, а фенси менси ствари као Мулино, Дистрикт, Џино, ќе остаам за наредна година. Да не идев на море после тоа, ќе се жртвуев ќе постигнев, али вака немит смисла. И плус на диета сум, па 5 саати глеав ресторани што кај мора да се јаде од глад. Spoiler: Листа Иначе веќе знам и што ќе јадам, тоа ти е таа big back патологија.
Мерак ми е да зборувам на мобилен телефон и да пишувам СМС пораки за да останам поврзана со пријателите ама треба да смислам и да начекам соодветен пакет што ќе ми одговара. Исто така љубителка сум на кафе и оброк.
У Ск јадев бурек на неколку места и секаде ми беше сув. Некни на среќа си најдов МРСЕН бурек - ко мене, па ако си за мрсничко, ќе ти препорачам
Во Енрико маќко или сендвич со пршут да си порачаш, или со печеница тој, или паста со горгонзола и ореви. Да и веруваш на другарка ти. ТоС од Меџик у Лептокарија. Има да ме благословуваш дури мрснотии ти течат по лицето Дури си во Star Ocean земи од лутата салата од зелка, плус земи си и ролца, и тие им се преубави. Неиронично, тортите што се поздрави од Хелтиш и Џој ми се поубави отколку во слаткарници. Ако сепак одиш во слаткарница, Палма или Зафир, кај сакаш таму. Бурек или Тохе во Автокоманда или во Дезо. Ќебапите во Дестан ти се најпреценети, ќе си седнеш во некоја друга кафана, било која буквално, 1000 пати поубаво ќе поминеш. Моеш и во Чаршија во тие рестораните. Колачи не знам, али сепак Палма ко најарна да е. И нормално дека ти фали најсветото нешто на листата, нектарот на Боговите, храната од рајот, убавината на животот - ЧОРБА. Или во Дукат, или во Домини, или во Налеј. Hope this helps.
Сум бил во околу 40 држави досега... Има статистичка и туристичка филозофска дилема што се смета за посета на држава: да се стапне на нејзина територија макар низ поминување и транзит, да се преспие една ноќ, да се помине пасошка контрола, да се биде во државата најмалку 24 часа... итн