Мислам дека староста почна да ме фаќа на млади години. Вчера бев на шопинг, панталонки, блузички, јакни.... и потоа бев као мехх.... значи сеедно ми беше. А денеска..... бев да си купам закачалки за во шкафот и едни кутивчиња, тие како фиоки шо се за една комода..... Абе ќе си пукнам од радост.
Да се потсетиме : Spoiler: Живот Мила моја, не ги прашувај како се ако не те прашаат и тебе како си. Знам каква си, од култура ќе прашаш, од срце ќе прашаш. Таква си. Но, не ти требаат такви. Не ти требаат оние кои треба да ги потсетуваш да те прашаат. Не кога секојдневно и секогаш си ти таа со прашањата. А, не стигнуваш ни до прашање кон тебе, камо ли да им дадеш одговор. Тој што го интересира како си, што правиш и дали ти е добро во животот, ќе те праша. Ќе го прашаш и ќе те праша. Тој што сака да те види, ќе најде и време и начин. Толку е едноставно. Не ти требаат луѓето кои не се налик тебе. Кои не ти изнудуваат насмевка. Кои не те инспирираат. Кои не прашуваат. Кои едноставно - ги нема. Не те прашуваат, не ги прашувај. Ги има другите. Верувај ми. ❤
Ne za djabe rekle, od 300 picki za najgolemi kur ke SE fatam. Me kradat zejtin, prasok I slanina, ke umram kolku dno lugje ima hahhahaha
Глеам стаиле слики од Влајко демек не било чисто, деца почнале на школо да одат... Прво, да не серете, ркате, мочате, фрлате по улица, да не оставате гомна од миленичиња, да не ви се ,, уметнички души ,, децата со маркери и спрејови, да не кршат коа локаат навечер чисто ќе биде. Друго, место општината, градот, ДРЖАВАВА да крадат само, него и да чистат и одржуваат, исто ќе биде чисто. Е сеа проблемот е само што првиве работат кај и СЕ вториве, па затоа сме свињарник. И се некој друг ни е крив. Зачаран круг. Ајт.
Луѓе што мислат дека жените мочаат од путката, коментираат дека младиве се неписмени оти не знаеле зашто сме славеле Илинден или не знаеле да набројат 5 македонски писатели. Ај зачистете огледалото.
Доаѓа една постара жена и вика да земала за остеопорозата витамин Д. Добро, ѝ викам, земи си од 4000 единици. Ама на неа вештачката интелигенција ѝ кажала да пие од 800 единици. Докторите нека си искинат дипломите слободно чим дојде ред ви да кажува што да пиеме
Често налетувам на муабети од странци, Многу сме изморени кога ќе си дојдеме " долу" само по ручеци, по роднини. Океј знаеме дека сте изморени. Ама знаете и ние како домаќини сме, срдечно да ве пречекаме, трчаме и спремаме наоколу. Па кога ќе слушнам како некои толку многу се одвикнале од "гужва", па не можеле во татковата куќа ни 2 недели да издржат да седат. Ај доста се уфилмувате.
Може короната не ме фати, ама затоа Тему ќе ме фати, ќе мора маска да се стави Каква зараза е ова бе браат.. Купив патики и искрено, до сега ни едни други не ми кликнале толку. Не само шо се погодија, туку и дизајнов им е брутален бе.. Алал им вера на жутиве.