Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Кенкало сум по природа, ќе помине, магнезиум секако си пијам.:l:

Ѕвездена and nena2010 like this.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Сите сме кенкала на овај или онај начин.

Сакам да кажам дека одвај чекам да дојде ладно време за со кебенце да си седам покриена и да си пијам топло кафе со мирис на цимет...

3. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

200-250 евра е минимум што можеш да најдеш гарсоњера.
    Сметки околу 100 евра.
    250 евра минимум за јадење.
    И ќе ти останат околу 200 евра за останати активности и потреби.

Maelina likes this.
  4. daylight

daylight Популарен член

Че ги клаиш на 90C° :D

5. franca

franca Популарен член

Што година ќе беше ова , нема со кој не се испокарав и престанав да зборам , уште на работа да се скарам со сите и да ми пишат еден отказ и да се сликам |(:rofl:

GirlLove and eliesaab like this.
  6. eliesaab

eliesaab Популарен член

Моментално ништо солидно не би нашла под 300 евра (оти имаш и за 200, ама реално се прави дупки и не ти препорачувам да ги гледаш), тука стави и сметки за одржување на зграда хигиеничарка+лифтови (никој не води сметка колку „често“ се расипуваат лифтовите и секој месец имаш различна сума на плаќање, да речам може еден месец да платиш 700 ден., следен 1200 ден., ако ти се зачести и посреќи расипувањето и до 1500+ ќе стигнеш, не се шалам). Сметки за струја/вода не би ти биле повеќе од 5-6000 ден., зимно време спремај се за повеќе (особено ако си во тие „модерните“ гарсоњери кои имаат прозори-тераси и немаш баш како да проветриш, а ќе ти бега топлината. Тие строго избегнувај ги, барај нешто со добра изолација). Воедно, барај си увид од претходно платени сметки, доколку седеле кираџии (посебно битно за струјата и електронски се гледа дека е платено); интернет нормално - без интернет да не си седнала, немој таму да биде да бараш нешто на долг рок и да те тераат ти да го средуваш тоа, од каде да знаеш дали ќе седиш долго. Тоа од нив да си е веќе средено. Секогаш сум претпочитала комуникација преку вибер, праќање од е-банкарство, што се вика подобро од пишено/пратено нема, така да тоа ти е најдобро. Обично бараат една кирија однапред, ама кога ќе ти се расипе нешто очекуваат ти да си мајсторот. Значи убаво од старт, тоа што ќе си се расипе - газдите. „Паметниве“ подметнуваат нешто скршено, затоа убаво проверување на кревети, комоди, плакари. И ако ме прашуваш, најубаво договор и мирна глава. ЈСП месечна карта 1400 ден., јадење е дискутабилно (некогаш надвор поевтино ќе поминеш неголи да готвиш т.е зависи и како се храниш/што практикуваш повеќе). Стави непредвидени трошоци како добри чизми (да не ме сфатиш погрешно, ама вистина требаат) за зимно време (што од мое искуство и те како е битно да ти се и удобни и практични - во смисла да можеш да ги забришеш и брзо да ти се чистат, но и да не пропуштаат), такси ако некогаш заглавиш (а ќе заглавиш сигурно кога-тогаш), повратна автобуска карта до дома, може да не ти е толку битно во моментот али стави си и трошоци за пломбирање заб или било што поврзано со заби (инцидентно може ќе ти треба пломба, цените се повисоки ако не ти е матичен стоматолог).

Не дека е невозможно, ама ќе треба сето да го прерачунаш убаво (ама и дури тогаш не излегува баш така, особено не во период есен). Според мене, за овој период треба многу, многу повеќе. Ако те интересира поврзаност од-до и имаш конкретно дилема за далечина на локација работа-стан; поврзаност со автобуси; бутици со добри цени и квалитет (но не толку познати), настани, итн. неспомнато, пиши ми во лп. Најискрено ти препорачувам доста брзо да се мешаш со луѓе и адаптираш.

Cutiepie1 likes this.
  7. eliesaab

eliesaab Популарен член

Со мене не се скара ти, што значи супер си. :D