Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. ThrinaMist

ThrinaMist Активен член

Ова и плус @Gosh шо вика ракиичка…од сега па до март/април секоја вечер забава у фулу :D

2. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Статус на една Скопјанка .. И потполно , апсолутно се согласувам !

Преземено од фејсбукот на една Скопјанка
    ( нема да ја именувам , не знам дали би сакала бидејќи не е директно моја познаничка и пријателка , ако се пронајдеш кралице , feel free to tag yourself up ! )

Да ви кажам нешто околу феминизмот.
    Ова што го живееме денес е се, само не дека уживаме некои женски права.
    Исто барабар со мажите, рмбај по 8 саати, вози како маж уште два саати. Под таков напон и стрес, зошто мажите со добри автомобили имаат предност.
    Остави дете у градинка, земи дете од школо, трчај тоа од вечер што си спремила да згрееш за јадење и почнува маратонот, чисти, пуштај машини, дипли алишта, мисли што треба да се испазари нели како жена треба да знаеш дали ти недостасуваат чечкалици за заби. И на крајот од денот истуширај се и биди способна и да му се посветиш на мажот, во меѓувреме срамно е да идеш неисфенирана, недепилирана, несредена… И само трчај како луда наста, не останува време да си ги видиш најблиските, животот отиде… трча и тој по нас.
    Се ова додека мажот заработува нели повеќе, ти одиш за подпросечна плата…
    Се мислиш дали Орнел омекнувач поевтин е од Ленорот за 40 денари… па ќе утнеш, не мириса овој…
    Кралици беа нашите баби!
    Владееа од дома, платата на мажот кај неа, таа е дома и има време и за себе и за домакинство и за деца!
    Затоа нема деца, зошто жената самата си направи да е еднаква со мажот, а во поново време и да си го земе поголемиот товар на себе, зошто машко е он, не знае ќе ја изгори тавата.
    Ова го направија кариеристките амбициозни што сакаат да се натпреваруваат со мажите и кариерата пред се.
    И неспособните мажи, што не може да заработат за семејството па им треба таа бедна плата на сопругата.
    Да му се плукнам јас на нашиот феминизам каде што како коњи рмбаме и пцуеме како кочијаши приморани да се слееме во мнозинството. Одете, работете! И мерете сили. Топлината на домовите се испразни кога жените станаа како мажи.
    Два цели часа денес од Чаир до Аеродром.
    Имав време да мислам на ова…
    Каков скапан ден.

3. $ophia

$ophia Популарен член

Сакам да кажам колку многу сакам чикен од Седмица... Не, не. Обожавам. Сакам е мал збор. Колку само е совршен. Колку само кечапот и мајонезот им се комбинација снова. И со кисели краставички. Добро јас и со свежи зимам. И додај кока-кола со тоа. Е, и после благо не доаѓа у обзир. Да ми се расипе соленото. Нц. Никако. И како ќе издржам јас без 7-ца кога нема да сум у МК? Само тоа најмногу ќе ми фали... Ни еден друг чикен нема да ме успокои. Е до толку е стигната работава. Ја у 1 по полноќ да сакам да кажам дека ми е омилено јадење. Еве и сум го фотнала некогаш. Фотнат ми е у срце.
    Бидете здрави и живи.

Cutiepie1 likes this.