После враќањево од САД ми е јасно дека ние во Македонија не сме свесни колку слобода имаме. И колку висока вредност е слободата. И тоа онаа елементарната да можеш да излезеш без да се вртиш параноично.
многу не се свесни за тоа колкава ти е слободата во Мк. Мислат странство е мед и млеко а уствари си роб на државата
Можеби не многу популарно мислење, но најмногу во една држава ја ценам безбедноста. Како што се спомна погоре, елементарна слобода да излезиш без да си параноичен дека некој од некаде можи да ти наштети или полошо, да те убие. Тоа го нема во САД иако е преценета држава, а полека и западна Европа станува сѐ понебезбедна. Не дека и кај нас ништо такво лошо не се случува, но ни блиску до таа мера како таму. Па гледаш како туристи западњаци доживуваат културен шок кога ќе дојдат наваму или источна Европа и гледаат луѓе навечер лагано си шетаат, исто и жени и деца. Има многу работи во кои треба да се поправиме, но можноста да излезам да шетам, макар и едно одење в маркет, и навечер да се враќам дома сама без да се плашам за животот никогаш нема да престанам да ја ценам.
Трчањево ај што ме изваја во нозе и струк тоа супер. Него сега сите можни панталони, а и гаќи ми се големи, па еве ме купувам од тему онакви waist buttons за панталониве зашто немаат сите јамки за каиш, а не ми се даваат пари за све ново. Буквално јадам и големи порции храна, стварно не се устручавам ама јок бе, џоа црна дупка да имам у стомаков. Ми рекле: Па трчај помал...шшшш
Една исто голема привилегија што ние ја имаме во Македонија а за многу луѓе во Германија на пример е луксуз е поседувањето на сопствен дом и земјиште. Во Германија и да го имаш тоа, освен што ќе плаќаш кредит до пензија, цел живот го преплатуваш со плаќање на превисоки даноци и на крај кога ќе дојде ред да го оставиш на децата тие ќе треба да земат кредит за да може да го платат данокот на наследство.
Тоа е... Сегде е различно. Ако ви е МКД поубаво, дојдете. Жално само како не бркаат од сопствената држава..
Те замислувам читаш љубовен роман и мажот ја остава и тука му пцуваш се до прво колено.Си се изнасмеав, а ти уствари некој трилер читаш.
и мене сестра ми еднаш ми рече: не слабеј ќе треба цела гардероба да си ја менуваш се ќе ти биде големо. И ме убеди
Шо бе и на форум почињате да отследувате? И тоа без причина а, уствари има причина, не ви се свиѓам више. Коа ви чинев, ви чинев, е сеа не ви чинам Да зеам да испобришам сите гомнарии низ пораки, не да ми фаќаат место глупоштини.
Каков стрес доживеав ...си идев полека по пат и одеднаш низ грмушки ми улета девојче со електричен тротинет,ама убрзана ,ни лево ни десно да погледне , среќа што изреагирав на време . Да ви е***, матер со се електрични тротинети ненормални
Don’t play with the softer side. They have emotions and fears too, but they still choose to open up. That’s not weakness, that’s courage something not everyone is capable of.