Овие немаа мувла, ама сите до еден скиснати. Си помислив фрижидерот да не не ми лади, ама се друго е во ред, дури и грчки јогурт од кам купен пред тоа.
Купив две мали сокчиња од јаболко (со рокот во ред) на Таково, од Стокомак во Центар. Го отворив едниот и се згадив. Скиселен. Пред некој месец истото ми се деси со јогурт купен од таму. Не ги бива за одржување.
Сакам да кажам, кажете му не на бодењето. Или ако се бодете, барем не пишувајте на форумов додека не ви пројде фиксот. Фмп.
Муабетот е за жена, после пораѓај, каде што мажот не и обрнува внимание ни нејзе, ни на детето. И ние наместо да си се браниме, коментираме, што сакаат мажите и дека ние треба да им бидеме секогаш модели, а тие со пивски стомак.
Разговарав вчера со една колешка... Ми кажа за една случка - пиела кафе со колешки од факултет и ја прашувале како е што е што има ново како работата како дечкото врската... И на крај заврши со реченицата СЕ САМО МИ СЕ МЕШААТ ВО ЖИВОТОВ. Ај ве молам просветлете ме,зарем е тоа мешање во живот? Што според вас е мешање во живот? Секој втор се научил МИ СЕ МЕШААТ ВО ЖИВОТОВ. Зошто мислите дека некој баш вас ви се меша?
Може има ПРОБЛЕМИ со него, не сака да каже. Може нешто и се случува и е повлечена во себе и и смета тој муабет.
ама јас разбирам тоа, и јас ако не сакам нешто детално да кажам нема, ама зошто секое прашање за тоа што правам и како сум да го сметам за мешање во животот? Секој добронамерен совет луѓево и тоа го сметаат за мешање у живот.
Имав ситуација да купам расипани јајца од Стокомак пред 1 година, и од тие похованиците зденки, имаа горчлив вкус, така неубав, не знам како да опишам. 1 година веќе не одам таму.
Зашто не им е гајле што е новото, него да се најдат на муабет. Па и да се споредат, ко по обичај. Он-топик, не знам зашто луѓе форсираат да пијат кафе и зошто не или не сакам не им е опција.
Има луѓе со секакви карактери, сфати дека таа не сака ете така и тоа го смета за така. И е стварно, да речам поинтимно прашање, ако не ти е блиска.
Зошто си мислат дека се не знам кои, па ако сум седнала да пијам кафе со некој валјда планирам муабет да правам. Ако нешто не ти се одговара ќе кажеш не сакам да зборувам за тоа. И валјда знаеш кој со каква намера те прашува. Ама подобро не се дружи со такви луѓе, него од една страна им годи да тепаат време, а од друга страна ме прашуваат
Јас не знам луѓево како може да се толку ретардирани. На вработените од комунална што чистат деновиве им иделе и се расправале со нив по улица. А гласаат за вмро. Каква пародија човече, iq—
По неблагодарно суштество од човек нема и не може да постои .Секогаш кога верувам во луѓето ќе ме предадат.
Можеби не се знаат доволно? Можеби прашањата биле нападни? Некогаш треба да знаеш да имаш граница и да не распрашуваш луѓе со кои не си близок за поприватни теми. Можеби ти си се пронашла некако во муабетов па сега бараш оправдување.
А што правите вие муабет со луѓе со кои си доволно близок за да отидеш на кафе а не ти се во најблизок круг? "Како на работа?" било интимно прашање цццц... ако нешто не ти се кажува, одговараш супер, добро и слично и продолжуваш со друга тема. Не дека некој ти бара детален извештај, туку да се најдете во муабет.