Изморен сум веќе извесен период емоционално, психички и тро физички, седнав ајде да гледам филм и емоционално ме погоди, се изнаплакав. The green book, преубав филм... Се работи за пијанист-црнец, виртуоз кој сака да прави тури низ Америка, а претходно ангажира возач италијанец кој и не ги сака баш многу црнците... целиот филм носи убава порака...
Еве и да бил лажен поп, што ви менува.. Мантија си имал, крст и кандило си имал, од Тему си нарачал човекот, песната си ја знаел.. Фриленс поп..
Со какви монструми делиме воздух? Заслужува цел живот во самица да го помине, сонце да не види. А претходно да го мачат и да му прават најгрозоморни работи што може да се направат во затвор. https://sitel.com.mk/uzhas-vo-skopje-46-godishnik-si-ja-siluval-svojata-maloletna-kjerka
Со секакви монструми. Од вестите денес, еден силувал, друг со метална шипка претепал до смрт пријател или познаник што претходно заедно седеле, третиот монструм е тој што го поддржува тоа, четвртиот монструм по улици одзема животи, кај удира пешак па и го остава без да пружи помош... Можеби и пропуштив некоја вест ама воглавно живееме меѓу пореметени луѓе.
Не сум гледала денес вести. Во оваа држава и ова така ќе помине, ќе остане неказнето. Стварно веќе не ми се ни чита, ни слуша...