Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Завчера бев на November run во Гевгелија и за годинава заокружив учество на трки, вкупно 7. Нозете може да ми одморат сега :D
    И онака на секој старт, додека чекам да почнат да се одбројуваат највозбудливите 10 секунди, околу себе гледам десетина, стотина луѓе, секој со различна приказна...
    Некој првпат трча, некој 100ти пат.
    Некој трча за да се опорави од траума, друг трча за да ослабе, трет го натерале другарите, четвртиот сака да се проба, петтиот е пејсер на претходниов.
    Едни им е хоби и се поспори, други малку побрзи.
    Ама сите слушаме "Ајде напред, браво" од луѓе што никогаш не сме ги запознале, сите правиме "да пукне" со дечиња кои излегле да гледаат и навиваат, сите се осеќаме победници на финиш, на сите ни излегува душата низ нос низ тие 5, 10, 20 километри, а на крај велиме "леле сакам следна година пак". Ама најубавиот дел пак ми е кога некоја рандом личност гледа во мене сила, издржливост и си вика леле браво, ја вака нема шанси, иако и јас сум просечна личност како сите други. Исти сме, ама некој таму ми се воодушевува до бескрај..
    Тоа е убавината на ваков спорт:l:
    И така следеча година идеме со нови сили, со нови лични рекорди(highfive)

2. Anie93

Anie93 Популарен член

Мислам дека некако научив периодов да купувам ствари што ми се стварно потребни. Баш рационално. Знам некогаш пак да си допуштам нешто, но некако почнав да зимам стварно ако нешто имам потреба. Не ми се трупаат залихи. Горда на себе :lol:

3. John Snow

John Snow Форумски идол

Кажи ми како ја совлада техниката на рационално трошење teach me master, баш би сакал да ја имам таа супер моќ :D
    Не можам никако да го направам тоа, влегувам за една работа излегувам со пет :drunk:

Panda00, Simon4e0507 and Anie93 like this.
  4. Anie93

Anie93 Популарен член

па имав период од два месеци кога бев без прилив, ради трансфер нешто за работа и од тогаш почнав повеќе да си ја ценам заштедата. И некако многу повеќе крупни работи ми требаат периодов и видов дека ми е поубаво повеќе да заштедам зошто не знам кога ќе ми излезе покрупен трошок. На полош начин научив ама стварно и многу ми е дома поуредно, поубаво откако не трупам искрено… сега зависи за што трошиш ти :D

5. John Snow

John Snow Форумски идол

Знаев дека се крие некоја таква цака,инаку тешко човек да се рационализира :D
    Збориме за обично влегување во маркет или за облека, врло веома тешко е да се суздржам со само една неопходна работа:sweat:

6. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Мислам дека chatGPT ме мрази.:rofl:
    Му реков да ми даде рецепт за шпагети со туна и напоменав дека е за еден човек и ставив толку колку што ми кажа и еве имам за 3 дена да јадам шпагети. :(

7. Tomasa

Tomasa Истакнат член

Не ми се јасни овие машките бе..
    Работиме во иста фирма, неаме комуникација, освен за работата, имаш женска а ми лајкнуваш слики на инстаграм кои што сум ги ставила пред 1 година..

MeowMeow, FlirtBerry and eliesaab like this.
  8. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Направи скрин од тоа што ти лајкнал и кога и испрати на девојка му. 8-|

9. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

:rofl::rofl::rofl:
    Ова дечко ти беше?
    Земи пуканки и гледај.

Mumoftwo30 and Mr.Limonko like this.
  10. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Замисли вакви глупости стварно да праи некој? (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

FlirtBerry likes this.
  11. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Да ти кажам многу ѓи има.
    Со какви се делиме воздух…

Mumoftwo30 likes this.
  12. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се урлаше: ВАУЧЕРИ, ВАУЧЕРИ!

А сега, многумина брзо-брзо сакаат да ги продадат ваучерите за кеш. (facepalm)

После зошто не сме имале добри можности… и да имало максимално ќе биле злоупотребени со вакви манипулации.

13. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

какви ваучери?

14. eliesaab

eliesaab Популарен член

Брука, највеќе од младината за младината. Дека се бесплатни, па да зграбат. Ама никако да им проработи свеста дека ако нешто не им треба, нема ни да посегнат. Препродавање, мизеријата е тука.

SummerGirl and TammiB5 like this.
  15. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Шо е толку страшно ова? Пример, има лаптоп, му врши работа, сака нешо друго, телефон или било шо, па еве и за све шо сака друго, само кеш да има.

Не гледам проблем доколку го продадат на некој на кого му треба навистина. Ете размена. Пак е помош за младите, и браво што си стоеја на зборот.

16. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Македонче и све ти е јасно.

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

За таблет или компјутер.

18. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

За студенти или?

19. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

на времето и јас земав така таблет и многу работа ми заврши, ама само со име и презиме можеш да го земеш на твојот ваучер тоа и пишува ниту можеш да го продадеш ниту ништо, е сега откако го земеш таблетот после со него што сакаш можеш да правиш тоа е твое право. и не гледам причина некој да ми се меша во нешто што е мое.

20. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Ако студентот има лаптоп/таблет (и едвај има за јадење или се мачи со сметки, сите сме биле студенти, знајте) - ако го продај ваучерот ќе добие некој денар екстра, и некој шо не се квалификува (постар студент) ќе му дојди да има некаков попуст. Во секој случај студентот кој се квалификува добива нешто, место без потреба да се трупа со нешто шо не му треба. Иако ова ми е тешко за вервање, дека можиш да дајш ваучер и да не си легитимиран на некој начин за него. Сигурно негде ќе мора да се покажи лична карта/индекс, ако не мора тогаш е стварно лошо организирано.

Идеја за студентите: купете лаптопот и продајте го ако не ви треба, или продајте го стариот ако новиот е подобар.

И не сфаќам како не засега дали ќе искористи некој ваучерот или не. Го следва, негово е шо ќе прај со него. Да не го следваше - ајде де. Ама го следва. Башка шо студентите кои јас ги знам сите ги искористија за себе, или планираат да ги користат за себе и да си напрат апгрејд на то шо користат. Така да се осеќам како ова со продажбата да е некое малцинство на студенти кои прат профит, или спин, само не можам да сфатам зошто.

paradise21, Eunoia, M&M and 6 others like this.