во заблуда се тие што велат дека ваучери ќе се продаваат не може да го продаде ваучерот без да се идентификуаш не ти даваат. Еве на пример ако има некој веќе таблет или лаптоп и му требаат пари за книги да речеме зашто да не го продаде и со тие пари си купи книги или кирија да си плати.
Честитки за промоција на партиски војник... Дали навистина е битно? Дали некој верува дека промоцијата е задлужена? Личноста е партиски вработена, да почнеме од тоа. Дали некој верува дека некој, било кој од државна администрација, е вработен затоа што вреди и заслужува?
Не така. Се договараш идете заедно, бирате што треба, гласи на името на тој на кој е, па му дава пари другиов. Не може на овој начин? Или па купи, и продај производ.
Може и така. може јас вече имам таблет што ќе ми е уште еден. одам и м о продавам на некој што му е попотребен и му кратам 2000 денари помалку му го давам отколку што би го купил вопродавница, и со остатокот од парите оодам кпувам јадење, одам купувам книги или плаќам за превоз и пошто сум студент (да речеме) нема да ги оптоварувам моите кои што ме пратиле да студирам од друг град тука. Не може така?
Секако. Едноставно е. А не одма со филозофирања да почињаат зашо вака зашо онака. Секој што сака нека си прави, нека си користи чим даваат.
така е. Ама па иако самата на себе не можам некогаш да си помогнам многу ми е убаво на душава кога некому сум му излегла во пресрет.