Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Купи си ги чевлите, нарачај си достава, оди на патувањето , абе и разведи се не му ја мисли и онака уште у Февруари ја дроносале Русите заштитата против радијација у Чернобил.

2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Незнам за сарми, ама еден од тик ток се предозираше од лазањи :rofl:

Gosh, senjorita-v, M&M and 2 others like this.
  3. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

СДК пред малку ја отследив страната на мк.пиреј на инастаграм.. Македонска страна што требаше и се бореше за зачувување на македонска култура и традиција, за правата на Македонија, суди на жените..
    Screenshot_20251209_104129.jpg
    Кој си да судиш поради нечиј личен избор? Знаеш ти зошто абортираат? Оди роди го тоа дете место нив, машко ли си женско не ми е гајле, оди роди 500 деца ете за сите што абортирале..
    Безгрешниот ти, па можеш да судиш на други. :clap:
    Уште па според облеката поделени, како да нема мајки што се облекуваат во стилот на првите или жени што абортирале а се облекуваат како вторите.
    И не, не се сите пресреќни што одлучиле да родат, може е приморана, тепана... Може ја силувале па забременила и мора да го роди?

Мислев прво таму да му се испукам во коментар, ама видов еден коментар исхејтана фемина форум од некој..
    Screenshot_20251209_103338.jpg
    Ако е фемина перална на мозок незнам што е постов, дојди научи нешто паметно тука.
    Ако си маж баш тука треба да читаш, од кој подобро ќе научиш како со жените ако не од жена? 8-|

Last edited: Dec 9, 2025 at 11:09 AM
  4. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Муабетот со облеката е дека европските бели жени што феминизмот им го пере мозокот се тие што абортираат, а тие што раѓаат се оние од third world држави оти они си ги задржуваат патријархалните улоги - да раѓаат и да бидат домаќинки.
    Мислам...дали некој сфаќа колку е жално и трагично жена да не знае за друг свет во животот освен каде што е крава за приплод?

Mr.Limonko likes this.
  5. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

View attachment 1006927
    Кој си да судиш поради нечиј личен избор? Знаеш ти зошто абортираат? Оди роди го тоа дете место нив, машко ли си женско не ми е гајле, оди роди 500 деца ете за сите што абортирале..
    Безгрешниот ти, па можеш да судиш на други. :clap:
    Уште па според облеката поделени, како да нема мајки што се облекуваат во стилот на првите или жени што абортирале а се облекуваат како вторите.
    И не, не се сите пресреќни што одлучиле да родат, може е приморана, тепана... Може ја силувале па забременила и мора да го роди?

Мислев прво таму да му се испукам во коментар, ама видов еден коментар исхејтана фемина форум од некој..
    View attachment 1006930
    Ако е фемина перална на мозок незнам што е постов, дојди научи нешто паметно тука.
    Ако си маж баш тука треба да читаш, од кој подобро ќе научиш како со жените ако не од жена? 8-|[/QUOTE]
    Сликата е многу ужасна. Но, не од тој аспект на кој ти си се згрозила. Овие вториве, раѓаат како луди. Демографијата целосно се менува. Твоето дете кога ќе порасне, а да не зборувам за твоите внуци, ќе живеат во светот коишто ние сме го создале. За жал, цела Европа веќе потклекнува на зголемување на миграција со несакани индивидуи и вредности. И ние додека слободно сме правеле абортуси, тие двојно, тројно+, се размножувале. Средината на твоето каква би била? Која е веројатноста, со оглед на нивната масовна бројка, се за она што се борело сиве овие години, за еден миг да пропадне. Шамии, дозволено насилство врз жени, користење само за расплод, да те клеца цела машка фамилија. Феминизам не ни постои во муслиманските земји.
    Сликава вришти на страв, но не каква што ти ја размислуваш. Секако дека абортусот треба да постои како опција, но само како крајно нужно средство. Приметувам во последните години се шири масовна одбивност према имање на деца. Така што, не се жалете после што живеете во свет кој ќе ве мрази што сте жени. Ние ја имаме таа единствена функција и ние сме тие кои одредуваме дали ќе живееме според ,,бели", христијански или атеистички вредности или мрак покрај радикален ислам.

hermosa, Mr.Limonko and senjorita-v like this.
  6. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Лол, ова пишти на некој малокурец кој бил одјебан одовде...

7. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Никој не треба да мрази жени зашто не сакаат да имаат деца.
    (facepalm)

8. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

@ArabellaStarfall
    Те разбирам што сакаш да кажеш. Ама секоја жена има право да избере дали сака или не сака да роди..
    Јас сум православен христијанин и забранет е абортус во нашата црква, ама забрането е и да се суди, што сум јас помалку грешен од таа жена за да и судам?
    Можеш да кажеш мислење сум или не сум за абортус, ама да судиш на жени што абортирале... Не ја знаеш причината зошто абортирала. А и маж најмалку право има да каже дали жена да абортира или не..
    Повеќето што не сакаат деца е од страв да не немаат подршка од мажот, а од вакви мажи тешко подршка..

9. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Ко ќе видам дека некој сам себе не се почитувам, одма губам и јас почит кон него. Како да сфатиш сериозно некој што сам себе се погазува.

Амаја, Mumoftwo30 and Amellie13 like this.
  10. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Добив унапредување на работа :sun:
    Неочекувано, но заслужено :makeup:

La-loca, FlirtBerry, Anie93 and 20 others like this.
  11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се осеќам гордо што сум дел од оваа наша пропагандна машина :clap:

12. Најубаф на свет

Најубаф на свет Активен член

Австралија стана првата земја од денес што забранува користење на апликации за лица помали од 16 години.

На тинејџерите им е забрането да користат ТикТок, Фејсбук, Инстаграм, Снепчат, Дискорд, Твитер и разни гејминг платформи. Дали ова значи дека набргу ќе стигне и во Македонија? Би поддржале ваква мерка?

https://www.nbcnews.com/world/asia/australia-launches-youth-social-media-ban-rcna246730

Mumoftwo30, GirlLove and IJAE like this.
  13. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Тоа значи дека само со лична карта моеш профил да имаш... :D

14. Најубаф на свет

Најубаф на свет Активен член

Со апликации како ConnectID или банкарски сметки. Нешто во тој стил.

Како и да е, ова ќе дојде и во Македонија кога и да е. Само тој што ќе го спроведе значи ќе си ја погреба и политичката кариера.

15. Annath

Annath Форумски идол

И тоа како ќе ја поддржам оваа мерка да се преземе и кај нас. Јас на моите деца не им давам да користат ниедна од овие апликации, ниту пак имаат телефони, освен големиот за јавување кога има потреба (не гледам дека нешто му фали што нема социјални мрежи и апликации). Не знам, може глупа сум и назад во времето, ама ќе го поздравам оној што ќе го воведе ова кај нас, уствари да забрани телефони за деца под 18 години. Оти како е тргнато, нема да има паметни и интелигентни луѓе со работни навики, само затупени и површни идни генерации што ќе сакаат без да се испотат да заработат милиони.

16. Marley

Marley Популарен член

СДК... јас не ја скинав,.. скината беше...

Milaaaaaaaaaa and GirlLove like this.
  17. Maelina

Maelina Активен член

Колку многу ми е потребна една прегратка моментално..

Buttermilk likes this.
  18. нина122

нина122 Популарен член

Лошо е кога ќе сфатиш дека освен сам себе немаш никој друг..

Buttermilk, christinnn, NPN and 2 others like this.
  19. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Искрено, скроз го поддржувам ова. И тоа како треба да се забранат социјални мрежи за малолетници. Страшно е колку затупени генерации доаѓаат, особено и со АИ сега, сѐ им е на тацна и не го користат мозокот ич. Плус исклучени се од реалниот свет и ништо не ги интересира, барем од ова што јас лично гледам. Доволен им е телефон само за јавување и смс пораки. Нека земат да прочитаат книги таму и да повежбаат математика.

christinnn and MeowMeow like this.
  20. Medea.

Medea. Истакнат член

Дали тоа цела Македонија се пресели во Скопје ? Колку е хаотично и гужва секогаш побрзо со автобус ќе стигнам отколку со кола..

Anie93, Mumoftwo30, NPN and 3 others like this.