У кривичен законик нека влезе ново дело - Несовесно именување на малолетно лице!! Мои две братучетки добија имиња по баба и дедо пошто многу инсистираа старите, кавги имало дома. Имињава се сачувај боже. Едната го смени пред неколку години, по дома уште ја условуваат со старото, не може да ги тужи пошто не постои такво дело. Јас почнав да ја условувам со новото уште кога ми го соопшти, целосна поддршка.
Чекај сега жени се ГРИЖАТ, а мажи ПОМАГААТ по дома. Е браво, достигнале врв во постоењето со помагањето...
Во неколку земји пак е добро правно регулирано. Сигрно Марија Ш.случајно не се затрча во УСА инаку ене кај и е Украина која е пример каков што опипуваш. Широка и на долга е темава и мислам баш има и тема конкретно за ова.
ова е нешто што најмногу ме нервира. Ајде од луѓе да чуеш ок ама нњкад доктор се дезнува да ти рече така....
Нешто се замислив.... порано сме славеле родендени а сега 18 години го рачунале славење на полнолетство не 18ти роденден. И тоа мора да изгледа современо као којзнае што да се слави. А ко ќе видиш 18 годишници во мозокот помали од 16 годишници.
Инспирирана од форумов, ако може да додадам уште неколку предуслови кон тоа само факултетски образовани лица да смеат да коментираат на општествено битни теми, а тоа е да искачаат од дома чат пат и да не се жртви по вокација да не кажам со нарцисоиден поремечај. Фмп. Дисклејмер, само со средно сум.
Го знаев тоа дека во Македонија доминираат гените на староседелците. Ме изненади ботот што ми одговори точно од прва, без да шири пропаганди.
I swear to god, колава чека после 15ти во месец да земам плата и да ме масира материјално. Ама затоа после мене заминува директ во отпад
Отсуство на емпатија и спрема луѓе и спрема животни, е најлошата можна особина што може да ја имате!!! Ми се повраќа од такви како вас што понижувате послаби луѓе од вас и клоцате животни, идиоти!!!!
Наидов на видео каде куче трча по автомобил на автопат и опис на видеото: Вака изгледа предавство. Тажно е за да го споделам тука. Нема ништо поголемо од љубовта и грижата за некој друг и ништо победно од тоа да го отфрлиш откако си му станал сè.