Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Не, не се пронаоѓам, туку не ме читаш добро за да знаеш за што пишувам. Кај тебе и членката @Adidas888 преовладуваат емоциите, наместо разумот.

Не сум лудак за да го поддржам насилникот.

Не ми ја свати поентата, затоа и веќе не сакам да се докажувам со некој што не знае или не сака да ме разбере. Кој сватил, сватил.

Не ме цитирајте ве молам.

2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Ти можеш шо сакаш за нас да кажеш, ама факт е дека си маж и дека не разбираш како и е на жена жртва на насилство.
    Колку и да си мислиш дека разбираш, не разбираш. Пошо тебе ни ти се случило ни ќе ти се случи такво нешто. И не зборам само за обичен шамар, туку и за демнење, и закани, и пратење, и влечење, и тепање до крв....
    Неможеш да разбереш зошто ние тоа го викаме и го оправдуваме.

TwistedSister and Gosh like this.
  3. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Хаахахахахаха разумот преовладува кај муж, емоциите кај жената...

Ама разум имате ауффффф се глеа еве (fingers)

Катастрофа невидена (facepalm)

Нишо немаш сФатено не туку се прај паметен и ти.

GirlLove, TwistedSister, Gosh and 3 others like this.
  4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Затоа од разумот мажот ја крши жената, а од емоциите она сака да се разведе :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    АБе смешки, прочитале нешто и не разбрале :rofl:

5. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Ме скренува коа ќе речат - А зашто го одбрала таков, кај и' биле очите?

:@:@:@

6. forumce

forumce Форумски идол

10 пријави имало против типот од Скопје. Дали лежи тој во затвор поради тоа?

7. Zhukov

Zhukov Истакнат член

Ова е земја во која што владее посилниот. На улица тоа се оние со големите џипови, во школо тоа се децата на богатите и влијателни родители, во судница се олигарсите, а во домовите тоа се мажите. Иако веројатно 1% од пријавите за семејно насилство се лажни, овие полицајци мислеле дека овој човек со повеќе кривични пријави од родендени е веројатно баш таков случај. И го пуштиле да оди да си ја малтретира фамилијата на раат!

8. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

И моли, и бензином се поли и те како ќе цитирам куроносители на женски форум кај кои преовладува ташакот, место разумот.

60 посто кромањонци у вукојебијнава се семејни насилници ќе излегле да протестираат против себе ја мајката...

Па ти полицаец да бидеш по дифолт треба насилник да си, пола и јаче рогаат дома и жена и деца, не само тука туку у цел свет, се штитат меѓу себе ко ташаци и латентни педери да ми простат хомосексуалците оти само за други мужи имате вие чест, интегритет и други карактеристики што сами си ги давате, оти умрела циганката што ве фалела.

Убиј го копилето, дали скришум, дали јавно, ич патка да не те боли. На сон, на јаве, одлежи го и излези.
    Да почне секоја втора да рока кај што треба, ем ќе се изретчат, ем ќе стаат прстот од гз на глаа, па ќе размислат малце.

Дали реков дека мрзам мужи? Секој ден се повеќе и повеќе, се надевам природата ќе си го истера своето да им го сотре генот па да поживееме и ние ко луѓе пред да ни се сотре семката.

Амин.

Last edited: Mar 3, 2026 at 7:23 PM
  9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Уште менсплејнинг ни фалеше... |(

Adidas888 and Biljarkata like this.
  10. TwistedSister

TwistedSister Активен член

Граѓанска одговорност и обврска е да се пријави насилство!
    Screenshot_20260303_195458.jpg
    а не ништа нисам видео ништа нисам чуо :worried: ви ебам кукавичлукот :@

11. AlmaOculta

AlmaOculta Истакнат член

Јас полицијата ја сметам за најкрива! Има и кај мене комшии, кои се од ромска припадност, мажот кога и да се напие ја тепа жена му. 100000 пати е пријавувано во полиција ни викале: ај баталете ги цигани. Не можеме да дојдеме. Што има врска што се, жената јаде ќотек алоо

Zhukov likes this.
  12. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Оф некни навиваат за ќотек врз деца, сега тука за жената и слични солзи и мрсули. Може и нејзе да ја тепале ко дете, поасален маж ќе нашла? Нели со ќотек му го покажуваш правиот пат на детето. Или не?

А може волов што ја уби па многу го сакале и со трпение го воспитувале, затоа вака испаднал, пу срам да им е, место да го кршеле од ќотек.

Може и го сакале него, ама имал може сестра која секогаш после ручек ги миела садовите, оти е женско, никогаш он. Или на неговите срам им било пред него да се гушнат, пу срамота пред децата. Или пред него неговите коментирале за жени која била курва, која си го барала, која требало да ја тепаат. И може и не. И пеколот на една жена во патријархално општество почнува со "измиј ти садовите, женско си", а завршува е вака ко што гледаме. Еден батерфлај ефект што почнува уште како деца.

И може тука не можеле да помогнат ни нејзините, ни пари, ни врски. Ама ако ги учиме жените да си стават јамка на врат после прв шамар оти џабе е сѐ, оти пак ќе ја убие, ама баш ништо нема да постигнеме. Да дигнеме раце а?

Некогаш 1000ка у новчаник живот ќе ѝ спаси, ќе се најде за такси дур бега од него. Некогаш соба ќе ја спаси да преспие кога ќе ја избрка од дома.
    И затоа секоја, ама СЕКОЈА корисна работа што става една жена во малку понезависна и побезбедна позиција треба да се применува. Од воспитување ко мали, до еднаква делба на имот и можност за работа. А не, "абе џабе е, пак ќе ја убие".

13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Маж, маж ти е суштество без емоции, бесчувствителност и егоизам.

14. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Тогаш и жена што не трпела насилство не разбира како и е на жена што трпела...
    А не дека нема мажи што не трпеле насилство, колку само и машките деца трпат дома насилство и од татковците и од мајките, и мажи се силувани, убивани, тепани.. Ама да мажи се они заслужиле извини... И да и за децата е океј да се тепаат вчера ова некој кажа инаку невоспитани ќе се..