Каде? Секаде е исто... хаха Мислам јас не се бунам за мојата потрошена сума од 5600 тоа ми е океј ама додатоците што се кај сите то е то не заклаја
Скоро на фб и кај некој друг го видов истово. Превисока цена на струја. За жал, најдобро е да се буниш на фб, за повеќе притисок.
Чоек ние си потрошивме колку што пишува околу 5800 реално ама додатоците се превисоки тоа е исто пресметано за сите, ти ако имаш помалце потрошено ке ти дојдат помалце трошоци по процент ама то е фактички исто. СИТЕ треба да се бунат ама кој да сфати
Не е таков народот овде за да се буни, туку е ,,пи*карски" настроен и се плаши. Не дека ќе смениш ти нешто ако се буниш на социјални мрежи, но голема е веројатноста да поттикнеш и други, а кога има повеќе луѓе што се бунат, тоа ствара притисок, а понекогаш под притисок ЕВН, но и другите институции попуштаат.
Имам пробано и само болести фатив и не баш наивно ,ми се случи да останам без воздух , моментално целата сум исфрлена и црвена , мило ми е за тебе
Мислам дека една од причините зашто некои луѓе со години лутаат по дијагноза а зашто докторите не си ги слушаат пациентите. И не мислам на гугл пациенти. Фала богу не секогаш, знам има и стварно ретки и необични болести. Мислам на тоа као доктор да обрнеш внимание на секој симптом, кога и како се јавува, кога не се појавува, колку е често, дали се појавила состојбата после повреда, операција, друга болест, наместо да работиш по онапред поставена шема за секој пациент. Му доаѓаат тројца со ист проблем - болки во стомак. Ама кај едниот се после јадење и се локални, кај другиот се појавени после што знам, некоја инфекција, кај третиот се проследени со чести гадења и подждригнувања. (пример ова од тепка) И не може факинг кај сите ист преглед, исти биохемиски анализи. Кога е општо, да почнуваш од најопштите. Ама како го разглобуваш проблемот, дијагностичките методи дивергираат кај тројцата. Кажувам пеесе пати од кога е појавено, дека се пробани диети и дека не помагаат, и ги добивам истите совети кои јасно кажувам дека НЕ помагаат. Можеби стварно нема официјална дијагноза ама јеботе будала у очи да ме правиш не може. Јас кажувам дали боли, јас знам дали нешто ми помогнало. Дури онака најкултурно прашувам дали ваков и ваков тест би го открил проблемот, кој да, сум прочитала дека се прави при таков тип болка, добивам превртување очи дека не е мое да кажувам.