Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Elissa

Elissa Форумски идол

Сдк сега видов дека пак имало чет :rock:

2. Daleron

Daleron Истакнат член

Сдк за понеделник одлично се чувствувам дури чудно ми е.
    Абе :sun::sun::sun: дава сила - дава моќ, рече таа и одлета на својата метла.:lol:

SparkyAngel, Lella, Ivy89 and 2 others like this.
  3. oraiaeleni

oraiaeleni Истакнат член

Дека нашата надворешност, нашиот физички изглед е одраз на внатрешното битие-знаев ама вчера како никогаш претходно се уверив во праксата. Стоев пред каса во парфимеријата заедно со дечко ми чекајќи касиерката да заврши со наплатата на мојата претходничка-мајка со бебе во количка. Додека жената (околу 30 годишна, убаво облечена, со кожна јакна, чизмички) ги ставаше на наплатниот пулт производите што беше ги...купила...да речам, забележав дека бебето си игра така наивно со некои професионални четки за шминка. Кој би обрнал внимание со што си игра бебето? А тек во долниот дел на количката...феминки мои...залиха од сенки, сјаеви и којзнае што не. Као, мајката беше зафатена паралелно со бебето и вадењето пари, не мама вака не така...и конечно наплати околу 3000 денари, иако, мислам дека имаше 'купено" бар за најмалку 9000. Ни срам ни перде. Се погледнавме со дечкото, јас као му шепнав, да пријавиме ли а он мене-ќути и глеј си работа, нит знаеш која е ни чија е, уште може и глоба некоја да платиме. И така постапив-но ме изеде туѓиот срам. Ја набљудував "мајката" која по ништо не се разликува од оние на семафорите што ги злоупотребуваат бебињата. Дури и полошо. Сигурно одвај чекала да дојде дома, да експериментира со убавите бои, четкици, кармини, сенки, помади...Долго ја набљудував, како се вртка, тртка, плаќа, ја затскрива количката со бебето кое несомнено ке биде како нејзе еден ден. Џабе. Грда е како ЛОПОВ. Грда е како Лопов. Колку пати го бев чула овој израз но не верував дека е вистинит. Се уверив. Имајте убав ден! И бидете ми така, Убави, вистински убави!

SparkyAngel, Elennaa, Cynthia and 2 others like this.
  4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

СДК...дека денес се 3 години како сум активен член на femina
    3 години со Вас, поминати со солзи и смеа, кога највеќе ми требале совети и сослушувања тука сте биле. За среќа имаше само неколку мали недоразбирања, за кои се надевам дека во иднина воопшто нема да ги има. Но тоа е животот....сепак Ви благодарам што сте дел од мозаикот на femina, без вас таа не ќе беше ваква каква што е.

5. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Денес ништо не ми се прави, а на училиште треба да одам. :doh:
    Има :sun:, а ладничко е.
    Едвај чекам вечер кога ќе си дојдам, да се фрлам на креветот и да си спијам |-). Ќе дојде и тоа.

erica likes this.
  6. tessie

tessie Форумски идол

Ми фалат Офи и Хипстер бре луѓе... ќе пишуваат ли некогаш повторно тука? *шмрц*

7. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

После четири месеци постојано втора смена,утре прва.После цела година без ни едно слободно саботно и неделно попладне. конечно ќе можам да спремам неделен ручек.На работа се радуваат сите.
    Не е ни важно чија заслуга е ?;)Важно ќе здивнеме некои , а некои ќе си засукат ракавите да се замениме.
    Значи најава дека работите ќе почнат да се средуваат.(y)

Низ годините , научив дека се има почеток и крај.
    Затоа и сум толку трпелива.Но кога ќе се претера, знам да претерам бетер.
    Не за џабе рекле.Правдина Планина.
    Но на крајот сепак правдината излегува на виделена.

8. Candid

Candid Истакнат член

Сакам да кажам дека многу е понеделник. Ама многу е понеделник :yawn:

Dvolicen likes this.
  9. elisabeta

elisabeta Популарен член

Некои работи не се учат во школо .

Serafima, kala21, Barbie20 and 6 others like this.
  10. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

А Господе ти, прво ќе дадеш живот, па ќе речеш се премислив, или не требаше тебе живот, па ќе го земеш...Не, не е фер..

11. Ema28

Ema28 Активен член

Многу сум среќна. Братучед ми се жени а и татко ќе стане. Многу се радувам за него. Едвај ја чекам свадбата. Ќе се изнаиграм. На неговата свадба најмногу ќе играм.:D Баш ми е мило за него, дај боже цел живот среќен да биде.:):l:

Barbie20, cresa-jagoda and Lella like this.
  12. Marossa

Marossa Популарен член

Преку глава ми е од препотентни морони,кои глумат авторитет и се мислат најпаметни на свет.Можеби имаат интелигенција,ама однесувањето им е како на неандерталец симнат од планина.
    И апел до истите да си ископаат дупка,да ја наполнат со вода и да се удават во неа.
    Фала,чао,пријатно.

13. Cynthia

Cynthia Популарен член

Сакам да кажам дека имам премногу да кажувам, ама на кого? м??
    Премногу е интересно како успевам секогаш да си бидам позитивна прво поради мене, па сите околу мене нели за да не ги трујам со негативна енергија од причина што моите проблеми си се мои и никој не е должен да ме трпи со згужвана фаца. Е сеа интересното што го спомнав е тоа што во принцип и секогаш јас го влечам подебелиот крај. Нервозни се ајде разговараат со мене, ќе им олесни ќе си се истурат, другиве тажни биле пробај да ги расположиш ти урлаат како за ништо не ти било гајле и крајно несериозен си бил, затоашто лев им бил денот се што ќе кажеш ги нервира нели и се вади тоа низ нос, па во нервоза се глуми лудило дека не размислуваат што збореле и ти ги плеска тука сите маани до трето-четврто колено и вреѓа.
    Кај е смајлито што си пука во глава?
    Неможам ни да измислам смајли што ќе долови реакција за овие цицачи на се позитивно.
    Не ми е за нив, ја веќе и оладена сум на такви луѓе.. Како ќе просперираат во животот со такво однесување тоа си е нивно, ама луѓе бе јас барем когоа излагам од дома, колку и да ми шетале по дома црни облачиња над глава, се оклештувам од уво до уво затоашто знам дека со мои луѓенца ќе си излезам, ќе се исклучам од реалноста и уживам. Полесно е да те болат образи од смеење и клештење одколку глава од мрштење!:!:
    Сите други кој како поминуваат и седнуваат на кафе абе луѓе во рок од саат ипол еден муабет само дали сврзаа, другото беше чек ин, ги испосликаа тоа кафињата и одма на инстаграм и нели мора шер да се напраи и на фејсбук да иде и се што следеше е скролање и само си ги покажуваат телефоните кој што видел.
    Повторувам, каде е смајлито што си пука во глава?!
    Го видел некој? :smoke:

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

15. gingerchild

gingerchild Популарен член

Постои една група на луѓе кои едноставно од се` гледаат да се извлечат и да си поминат лесно. Особено од проблемите кои самите ги предизвикале. Истите тие луѓе, без трошка срам ќе ти тропнат на врата и ќе имаат лице да ти кажат дека не си во право, иако сите факти го докажуваат спротивното. Така дрско и безобразно ќе си го бараат она што никогаш не им припаѓало нив, и си мислат дека некој постојано ќе им попушта. Е нема овој пат. Нема.

16. erica

erica Популарен член

Како бе ги издржувате овие диети јас 1 ден неможам да издржам каде ми се 8 дена оф леле ке испоумрам :pizza::pizza::pizza::pizza:

anuskaNESTLE likes this.
  17. bombona23

bombona23 Популарен член

Си патам од неорганизираност... и од немање на обврски. Под итно мора некаква промена!

18. kolovoz

kolovoz Популарен член

Maybe I'm lonely and that's all I'm qualified to be
    There's just one and only, the one and only promise I can keep
    As long as the wheels are turning, as long as the fires are burning
    As long as your prayers are coming true, you better believe it
    That I would do anything for love, and you know it's true and that's a fact
    I would do anything for love, and there'll never be no turning back

But I'll never do it better than I do it with you, so long, so long
    And I would do anything for love, oh I would do anything for love
    I would do anything for love, but I won't do that, no no no I won't do that

кога еден рефрен се ќе ти каже

Last edited: Nov 3, 2014
    Pirana and SparkyAngel like this.
  19. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Една од најголемите желби ми е да патувам секаде низ светов, се да видам, секое ќоше да го посетам.
    Што не сум парајлија некоја... Дома не ќе се приберев.

20. Trnche

Trnche Популарен член

Ех интуицијо моја вродена, болка моја непреболена, „лебу“ мој насушен...

Сопатничке моја најверна, па каде би била јас без тебе? Ти благодарам...

ceca-1, Gordana10 and Heartbeat like this.