Мислев дека наводниците се универзални, јас и во комуникација со странци (клиенти) знам да ги напишам македонскиве.А некогаш и горе ги пишувам сите, хаос. Кое второ?
Со две наводници ко првата. Добро ти е поставена втората, точна е, но треба по закосена, нз како да кажам..
Во ред е некој да нема вкус за облекување, ама некогаш навистина претерувате и повеќе ми делува како да не ви е гајле отколку да не знаете да се облечете. Не сакам да ги осудувам луѓето според тоа како се облекле, ама она што го видов пред малку не можев а да не искоментирам. Се сликале како се потпишуваат во книга за матично и девојката облечена во бел фустан, а господинот облекол хуго бос блуза со напис поголем од него и цевка фармерки. Не знам толку ли е тешко една кошула од 600д да облече или било каква што има дома? Јас така не би се облекол и овци да ме пратат да пасам а не пак кога ќе се венчам.
Некој едноставно нема вкус за облекување, и да има пари џабе е ако нема сенз, класичен пример Роналдо фудбалерот иако има и доста други кои имаат можмост да купат а не знаат да се облечат а некои и со малку пари добар стил имаат.
Spoiler Еве вака. И јас при комникација на мејлови, кога пишувам на англиски, англиските ги користам, без разлика кој е во прашање, французин, кинез, македонец... Влезна и излезна, тоа е најчестата грешка мислам...
Тастатурава нема такви наводници, инаку ќе ги користев нашите, не англиските. Ама затоа има è и ѝ и си ги користам кога треба. Некој може да мисли дека крадам од Chat GPT.
Колку и да немаш вкус, вака да отидеш на сопствената венчавка и не е до вкусот.. Ако ти е битна венчавката ќе се потрудиш, повеќе како ради реда да отишол да се потпише. Така ми делуваат и оние кога излегуваат по тренерки со девојките некаде, а девојкати со фустан и штикла.. Јас пример секогаш прашувам, ако одиме некаде кај што треба да си дотеран, што таа ќе носи.. Да секој може да згреши од немање вкус да облече бои што не одговараат, да не искомбинира баш најдобро, да облече нешто што не му одговара на телото, ама се познава кој се потрудил а кој првото на рака што му дошло го облекол..
Негација плус глагол е најчестата грешка мислам (незнам, неможам, несакам), а и онаа комбинација од заменка + именка е честа, ,,кој луѓе", место ,,кои луѓе", мешање на еднина и множина. Не можам да ги најдам правилните наводници на тастатурава, по мое ќе си ги пишувам.
@Mr.Limonko Само ти отворај теми како принцеза или мечка-минимум, и после ќе има многу бараат невестите ако очекуваат тој да личи на човек на свадбата Шала на страна, Јас лично разбирам пар да не е облечен класично свадбено на својата свадба. Ги има секакви, емо пар, рок пар, па и кежуал пар. Ама пар - и двајцата подеднакво да се во тој филм. А невестата да е фул свадбена (на која тоа очигледно и значи многу), а тој по патики, карго панталони и хавајска кошула, глуми too cool to care, ми е баш непочит кон неа. Секогаш може да се најде златна средина и за двајцата
Вака излегуваат. „ “ „ “ Spoiler Или копирајте или водете се по ова дека Character Map is your friend.
Тоа е игра за забава. Не ни приметив што сум пишал, ко оној сум кројачот еднаш мери двапати сечи. Не мора сите исто за свадба да се облекуваат имам видено и кај невестата си е во панталони не фустан ама пак уредно изгледаат и двајцата. И убаво ми е кога ќе видам уникатно облечени парови на свадба, ама како што кажа и ти смешно е вака едниот се потрудил другиот пошол како за во продавница сабајле по леб.
Не претерав којзнае колку со јадење и пиење деновиве, но доволно за да бидам на марулка и вода наредните три дена.
Сакам да читам теории на заговор. Па читав за то дали Артемис вистина сврти околу месечината, зошто било лажирано па се до 1969 и лажираното слетување на месечината итн. И сликите ги ставиле во рандом страна за дали е AI и вадело одреден процент дека е. И се шо мислев е дека сме скроз заебани, зошто толку на интернетов ништо не вреди, шо за да докажам дека нешто е AI (кој патем не е перфектен и се евидентирани „халуцинации“) се потпирам на друг AI софтвер кој е подложен на истите недостатоци. Едноставно гледам нова „ренесанса“ во иднината на човештвото со ова темпо зошто дури и луѓе кои беа отворени кон AI сега гледам дека почнуваат да се презаситени.