Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Свадбиве многу ми се безвеза :|
    Целите тие обичаи поврзани со нив.

Коа свират со колите, си помислувам глеј лудаци, ме вознемируваат мамето нивно, наместо да кажам awwwww свадба шубаво :inlove: :^)

Самата таа подготовка, сите ствари, обврски, церемонии ми личат на извор на ненормален стрес.
    Ја такво нешто не би поднела, да треба да сум центар пажња, да играм ора, и воопшто да играм пред присутни, да се веселам :tmi::tmi::tmi::tmi::tmi::tmi::tmi::tmi::tmi::tmi::tmi::tmi:

У денешно време посебно на скапотијава, да лупаш толку пари за една вечер, само зашто така требало, и да те види народ :drunk:
    Не, ништо не треба. Или сакаш или не сакаш.

Ако нешто сум сигурна у животов дека неќам, и дека нема да се каам за одлуката, тоа е ова.

FreeToGo, eliesaab, mKdevojce and 7 others like this.
  2. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Иам едно триесе и кусур, вчера ми стигнаа новите патики, а уште толку иам и фрлено. Секогаш кога ќе видам комвшивка надвор, ја глеам у нозе дали она си ги посвоила од пред влез што им ги оставам. :D

Него, колку чанти и ранци имате. Ја истиов муабет од погоре. Алишта ротирам скоро секој втор ден, али чевли и ташна никад распар и никад два дена по ред носење . Кринџови, знам.

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Исто.
    Пола луѓево праат свадби за народот.

Јас сакам матично, црква и некој ручек за блиските.

Wellwell, Tomasa and Mrs. right like this.
  4. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Штикли не носам, еден пар кој беше носен само една вечер.
    Не ме влечат воопшто.
    Патики појма неам, не сум броела, над 6 пара гарант и тоа омилените само си ги носам. Си имам 2-3 пара омилени и тие се носат најчесто дур не се износат.
    За лето некои сандали 4-5 така нешо беа.
    Мокасини околу 2 пара ќе да беа ми се чини, има и по некои други рамни чевли, и чизми, макс 5 пара, поише не.
    Неам броено за да знам точно, али се собираат, цел толкав плакар висок не не' собира четворицата, се чуваат и у кутии, а зашо се купува толку уствари, никој не знае..

Ранци, ташни поограничена сум, иам ама неам у сите можни бои и дизајни, баш скромно е моето.
    Не се палам по ташни баш, всусшност ретко ми се свиѓа нешто.

Парфемите слободно и преку 100 со задоволство би имала :inlove:

Аххххх кој манијак сум за мириси, дали ме смирува, опушта, дали некаков мир ми дава, али ја најчесто кај и да идам, дома фала Богу, не дека надвор истово го правам, :drunk: по соби си се шетам со парфем, спреј или лосион/крема у рака, нешто као дете коа влечка плишани играчки со себе.
    Ме научија дома, знам и да ги расеам па да не знам кај ми се, посебно нешо ситно ко лабело, све шо има мирис ја влечкам со себе (facepalm)
    И само отварам и душкам, ден не проаѓа без тоа.
    Вчера вечерта у кревет ми беа, спиев со нив :tmi:

У короната мислев дека останав без омиленото и најразвиено сетило :(

@GirlLove за анксиозни лица свадби и фешти се кошмар.
    Гарантирам дека циркус ќе напраам, ќе ме фати паника, без да ми чуе би си заминала, ама буквално би истрачала надвор..

Не може значи, атмосфера таква, сите очи вперени у тебе, галама, гужва, највише гужвата и ефектите ме полудуваат, почнав и сензорнa преосетливост да пројавувам..
    Пример, ми засмета еден рефлектор пред очи, у комбинација со гужвата, и толку ми требаше, напуштам местото со брзина на светлината, ни како ни зашто, ниту се вртам назад.
    Буквално нема да знам кај се наоѓам, и сеа кажи ми како да им го објасниш ова нешто на луѓето...

Од друга страна се сите тие глупоштини од обичаи шо не ги знам, не ги разбирам, народно не трпам, ора и песни врска неам, и не сакам да знам...

Скроз сум против, не е за мене тоа.

Е сеа, шо со тоа ако па партнерот сака и настојува, би имало ли разбирање или тешко? И дали е фер да му се ускрати правото да се радува?

Mumoftwo30 and GirlLove like this.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Нека се радува на денсфлор, јас ќе му штракам од столица ххаха.

А бе порано арно ми бдше6на свадби, нз шо ми се деси.

Да... Леле невестата сите во тебе... Божеее хах

Mumoftwo30 and Witchy-style like this.
  6. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Патики највеќе носам имам 7-8 пара, чизми 3 пара, кондури 1, сандали 4 пара, штикли само 1 за посебни прилики :D

ArabellaStarfall and Panda00 like this.
  7. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Што е форава со овие што спамаат на форумов со страниве за порничи или запознавање што и да е? Отворил ли некој некад да види што е? Као функционира тоа, што е поентата? Земаат ли некои пари од ова џаболебарење? За другарка прашуем. :D

Last edited: Aug 15, 2026
  8. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Ја па цело време чекам некој да постира за мажи шо сакаат да се запознаат, и ние жените да се усреќиме малце ама ништо мме.;(

Gosh and Mumoftwo30 like this.
  9. Wellwell

Wellwell Активен член

Се согласувам не 100, 500%.
    Од збор, до збор.

Mrs. right likes this.
  10. Buttermilk

Buttermilk Истакнат член

Имав преголеми очекувања од личност која тврди дека, кога некој тргнува на пат, не смее да се оди во тоалет ниту пред да излезе, ниту откако ќе излезе. :tmi:
    Исто и ѓубре не се фрлало. :D

11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Постот во "Испукајте се" ме потсети, а и претходно се дискутираше дали во оваа тема или во некоја друга, за тоа како воспитувале бумерите, како миленијалците и какви производи односно генерации создале. Епа, по сè изгледа дека идниве генерации се и ќе бидат сè полоши бидејќи воспитувањето изостанува. Има исклучоци, фала Богу. Генерации без култура, без почит и без морални вредности, на такви светот останува.

Mumoftwo30 likes this.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Ме умре жешково.. не се издржува веќе..

Tomasa, Medea. and GirlLove like this.
  13. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Има едно видео кружи од такси кај што патнициве бараат таксистов да исклучи клима јер ќе се разболеле оти со мокра коса биле, а овој неќе. И се караат по пат.

Ја знам дека таксистиве знаат да се многу често pain in the ass, ама не се увек патници у право. На 40 степени у кола ќе се разболела дотичната јер мокра ѝ била косата, мајке ми. И аман од вакви нежни. Ќе настинеле, ќе ги фатела кичмата, главата, вратот. Прашајте ги докториве со кого повеќе се занимаваат летово па ќе ви стане јасно.

Last edited: Aug 15, 2026
    Wellwell, nena2010, Tomasa and 5 others like this.
  14. Alek90

Alek90 Истакнат член

И требало на Тами некоја тема за видео да стане вирално, добро одбрала

15. Petar Pan 085

Petar Pan 085 Истакнат член

Се гледа дека е со умисла снимено
    Кокошки безобразни, без култура и емпатија! Од крушопек да беа ќе имаа малку култура.

Tomasa, eliesaab and Panda00 like this.
  16. Alek90

Alek90 Истакнат член

Таква е модата денес, ако не направиш нешто што ќе ти побарам ќе те снимам за да ти наштетам.
    Според мене во овој случај она себе си наштети.
    Но, тоа кој бил крив или прав не е толку важно, важно видеото е вирално и ќе се гледа и зборува за него.

17. Apash

Apash Истакнат член

Си добива гледаност на профилот, оставете ја. Нема што да прави досадно и е и ајде сега таксистот популарен ќе го прајме..Не се вози во такси 100 часа па ќе се поболи, нит па овај ако исклучи климата ќе се стопи за 3 минути..

18. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Иронија е да се разболиш толку да ти нос тече, солзат очи и да гребе грло ко со нож некој да ме сече... во август на 40 степени... толку крш имунитет у пи*ку материну...
    Капак - циклус...

Друга иронија - до океан да си, и да не си отишла на плажирање веќе 2+ месеци... не знам што ми е проблемот мајќе ми.

Планов беше да чилам и уживам летово, да не почнувам колку спротивна е реалността до сега...

Си патам од главата ја (heidy)

Oxymoron, Mumoftwo30, Gosh and 2 others like this.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

А не и било страв да се бања во базен со 100 души да закачи некоја бактерија? А бе ајде.

20. Melissa_39

Melissa_39 Истакнат член

Јас со тешка гнојна ангина на крајници бев деновиве :(

Mumoftwo30 likes this.