Сфаќате дека колонизација значи војна нели? Јас би живеела во Шпанија, ама не би сакала Шпанија да ја колонизира Македонија.
Со дечко маж зборуваш Гош. Со никаков бот или слично. Вчера гледав документарец за Тексас како станале дел од САД, па ме заинтересира зошто во Македонија нема некој политички субјект што би потегнал слично прашање? Колку да се размислува и полемизира. Колонизација не во воена смисла. Туку се гласа на референдум, мнозинството одлучува дека сака да стане дел од друга држава и со тоа се повикува таа друга држава да воспостави своја администрација и вклопување во нивниот државен, политички, економски, здравствен апарат. Стануваш дел од светска империја и економија. Имаш такви примери низ светот.
Нека ни е честит празникот на суверена колонизирана северозападна 51 сојузна држава Република Македонија
Не значи никаква војна. Порто Рико е дел од САД. Шпанска говорна земја.Одлучија дека сакаат да се дел од САД. Имаат бенефиции од тоа.
Освен Германија, се друго не се никаков фактор на глобална сцена. Богати земји индивидуално, но не се фактор на глобално ниво. Комонвелт ( Австралија, Нов Зеланд и Канада) и САД по мене подобар избор.