Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Medea.

Medea. Истакнат член

Како не ти е срам така да зборуваш? Од кај знаеш што направиле или не направиле? Цел ден беше во соба со нив и ги гледаше што прават?

2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Ај да не се лажеме...во право е. Не дај боже да влезеш низ тие врати..

sino.o.oka, MiloMalo, Raven22 and 2 others like this.
  3. Medea.

Medea. Истакнат член

Не знам во државна како е ама во приватниве не е така воопшто.

4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Е па за државна се збори. Знам како е во приватните.

Medea. likes this.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Во животот еднаш имам побарано боледување за 2,3 дена од гинеколог зашто имав многу болки во половината во 8ми месец од бременоста и погодите што. Не ми даде. Не ми даде боледување со образложение дека многу боледувања дал тој месец. Продолжив да одам на работа и кога стварно веќе не можев, му кажав на претпоставениот и ми рече колку сакам денови да си седам дома. Не ми скратија од плата, ниту како одмор ми ги рачунаа тие денови. Нормално дека искористив неколку денови, колку да одморам дома и пак се вратив на работа

6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Чао, интернету за денеска.

30 годишен маж ( познаник) , лајка слики на 15 годишно девојче. И не обични слики.

I do not want to live on this planet anymore!

Last edited: Sep 17, 2026 at 12:12 AM
    Mumoftwo30 likes this.
  7. Medea.

Medea. Истакнат член

Педофили на секој чекор!!!

GirlLove likes this.
  8. bicycle

bicycle Форумски идол

Секоја чест на ретки исклучоци во државни болници кои навистина ја вршат работата за кои се платени, грото останато патат од Господов комплекс.
    Неколку пати имав лошо искуство а и други што кажувале и се пожалиле дека третманот и услугите во државна се многу лоши.
    Си дал хипократова заклетва, води се по тоа, човечки животи зависат од тебе.

За приватно, илјадници години напредни и со услуги, однос и третман.

9. Dekoo

Dekoo Популарен член

Не, не бев во соба затоа што НЕ ЈА ПРИМИЈА ВО СОБА, СЕДЕШЕ ВО КРЕВЕТ ШТО ЈА ГО МКНЕВ ОД ДОМА ДО ВОЕНА ПОШТО САМО ШОФЕР МИ ПРАТИЈА ЗА АМБУЛАНТА, ЈА ГО ВНЕСУВАВ ДОДЕКА СЕСТРИТЕ СИ ЧКРАПАА по телефони итн.

И притоа на жена што до вчера зборела нормално а денес гледа ко теле и најголем дебил да си ќе знаеш дека има мозочен удар те убедува дека се е океј и да си ја земеш дома.

Иначе да, цел ден бев со неа, од 8 сабајле ја примија горе на 4ти (мислам) во 7 или 8 вечер кога им доаѓа втора смена на доктори +- т.д искрено и со должна почит, не сери.

Секое добро.

Gosh and nena2010 like this.
  10. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Е ова е совршеното прашање за сите надлежни, луѓе на висока фунција, луѓе што треба да спроведат ред, контрола и нормално функционирање, луѓе што не треба да прифаќаат мито, луѓе што не треба да прават услуга за да добијат услуга, луѓе што не треба да замижуваат очи пред корупција и манипулација.
    Од нив сè почнува, а завршува до 'најобичниот' човек. На сите им е скурчено од неправди. Да, и јас сакам секој да си ја работи работата, да не биде мрзлив, да не манипулира и да не ги префрла обврските на друг. Секако дека сакам. Ама ако јас со години трпам неправда, тој што треба да превземе нешто и да ги врати на место тие што излегле не се замара, што па јас да се замарам? Јас да си кратам години од животот за друг да може да ужива? Абе важи.

GirlLove, bookslover and Gosh like this.
  11. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Кого да тужам што Марија е цело време на 'боледување', а на инстаграм става слики со гости? Кого да тужам што Ивана цел ден седи на мобилен и после се жали дека не може да постигне, многу работа имала? Шо ти е на тебе. :rofl: Ни Хед се замара, ни директор.

nena2010 and bookslover like this.
  12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Државниов систем е на стаклени нозе.
    Грујо го пуштија да си оди, сега мож ќе се врати, Деко од Пулс Кочани е невин - некој ќе се замара со мојо мобинг на работа?? Со моите тужби за Сотјоко шо му се лиже на шефот за да си земе фазла одмор ?
    Апффф:D
    Да, секако.

13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Нема си седат мирни и нека не лупетаат многу. Ако некој злоупотребува и користи лажни боледувања, не треба да страдаме ние што ги користиме кога навистина ни треба. Нека го скратат на 3 дена ако не. |( Доста се контроли од фирма и од ФЗОМ и докторите да ги прочешлаат за што дале боледување. Треба еднаш засекогаш да се научат луѓе на било која функција дека не може така да им средуваат, да им завршат работа на познаници, пријатели, роднини. Боледување без вистинска дијагноза, која смелост е воопшто да се побара тоа од доктор.

nena2010 and GirlLove like this.