Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Sedmica

Sedmica Истакнат член

луѓе што не сакаат животни,не се сакаат ни самите себеси а не па некој друг :D

2. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

@tessie :DСите ме прашаа што ќе носиш на свадба.Следеше одговор...па каква фризура,шминка...следеше одговор.....а надградба на нокти...реков нема да имам:|сите ме погледнаа како од марс да сум падната или од последна мода:o

tessie and cresa-jagoda like this.
  3. tessie

tessie Форумски идол

@mal.ecka модата се враќа ;) Од кај знаеш, може не си демоде, туку баш напротив, попрогресивна од нив. :D Боже со какви работи се преоптеретуваат луѓето. Не одам во мантија, сакам да се дотерам и да се дуздисам све, али да се преоптеретувам до ниво на дискриминирање, ау не. :D

SparkyAngel, kolovoz and mal.ecka like this.
  4. Emy867

Emy867 Форумски идол

Јас па нема да се сложам со ова, затоа што имам аргументи од реалниот живот кои се косат со реченицава и обратно.;)

5. Sedmica

Sedmica Истакнат член

што би било ако сите се сложуваме во светот?

kolovoz likes this.
  6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Никој не рече дека сите треба да се сложуваме во светот, апсурдно е тоа да се мисли, нормално. Само твојата реченица ми беше некако премногу осудувачка, па затоа искоментирав.

Sedmica likes this.
  7. Sedmica

Sedmica Истакнат член

јас не осудив никого,јаса го кажав само моето мислење и се сложив со постот на членката.

8. Lella

Lella Форумски идол

Кога најубавото пенкало на светот ќе ти се истроши... ;(

ludoto19, kala21, Mrs.Cuper and 18 others like this.
  9. Kala22

Kala22 Популарен член

Добро јас сум застарена или незнам што е проблемот :?: ама ај ве молам како можеш да му кажеш на некој што ниту го знаеш ниту познаваш освен од социјалниве мрежи дека ти се ... и да потенцираш милион пат дека си сама (facepalm)Неможам да разберам,не дека викам стари моми да си седат или невини до брак ама дефинитивно неможам да разберам

SparkyAngel likes this.
  10. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Ако сакаш да дискутираш на некоја тема со татко ми, или во најмала рака да го прашаш нешто што те интересира, сметај дека треба да одвоиш минимум 45 минути за да го слушаш. Затоа што таков човек си е - сака да тргне од коренот, за да стигне до листот. :lol: Па ќе ти извади книги, ќе почне да ти раскажува и попатно ќе начне еден куп други теми. На крај само ќе те праша: Од кај тргнавме? Ааа, да! И пак ќе се врати на темата.

Моето знаење е трошка во споредба со неговото, па јас секогаш сум во улога на учениче што само го прашува и потпрашува. А најмило му е кога ќе види дека сум запамтила сé што ми кажувал, па ќе му речам: Знам бе тато, ми кажуваше за тоа. И ќе почнам да му раскажувам.

Ми се чини дека нема област за која не може да зборува, ама правото никогаш не го сакал. А да биде иронијата поголема, дома две правнички има. :wasntme: Доаѓа минатата недела и на маса пред мене ми остава некаква скрипта. Читам - Предлог закон за изменување и дополнување на Законот за здравствената заштита. Па ми вика: Новиве измени уште не се донесени, за некој ден ќе имаме јавна расправа. Ај разгледај ги и кажи ми што мислиш од твоја гледна точка.

И овојпат тој беше во улога на ученик. :D Па гледам потцртувал некои членови, пишувал прашалници за некои нелогичности, а јас му објаснувам зошто ова е така, или она е онака.
    И ете така, се почувствував како grown up :D

11. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Деновиве повторно не бев баш најрасположена,overthinking about life 'n' stuff...Но денес ме израдува една прекрасна вест ^_^ Дада ќе се мажи ,полетав од среќа ^_^ За вакви моменти вреди да се живее! :) Да ве почестам.

12. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

ЦВЕТЕ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ! :muscle:(tumbleweed)

sweet-star and Sunshine.Sunshine like this.
  13. kristince51

kristince51 Популарен член

Деновите поминуваат , ветерот како да брза некаде а со него го носи бледиот мирис на зима, вдишувам а во истиот момент ми наидуваат слики на празничната расположеност , шопинг , спремање по дома, фамилијарно собирање , смеење, мирисот на божикната храна како да ми е пред мене, позитивна топлина во мене расте како и нетрпливоста што побрзо да ги дочекам тие денови :)

nevermet18 and Anabelle.Amorette like this.
  14. Sedmica

Sedmica Истакнат член

Кога гордоста и егото го заземаат местото на разумот, емоциите и чувствата, се претвораш во сопствен непријател!
    Е, тоа е она кога велат дека „сам што ќе си направиш, друг не може да ти го направи!“

Candid, Lovy1, tessie and 1 other person like this.
  15. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Изморена сум. Веќе една недела немам спиено како што треба. Ми треба сон и одмор. Многу ли барам?

16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Cel den go pominav so rabota eve do sega,se reklo rabotaj za da nemislis ama aj nemisli pak ista prikazna :| nemozam da gi zaboravam nekoi teski momenti sto preziveav i se toa naednas edno po drugo pa drugo :|
    Znaete koga si dete i se ti e onaka detski a naednas rastes i vlagas vo dlaboki teskoti mnogu teski i bolni e pa posle nemozes da gi zaboravis lesno,nemozes pak da si dete so detski problemi zivot so se...samo na dobro da e.

17. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Сакам да кажам, дека со парите мајка ми шо ги дава за лото, до сеа уште една куќа ќе изградевме :wasntme:

Надежта последна умира :P

18. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Поздрав девојки. :lol:

Јас одамна не сум пишала на темава,некако ништо интересно не ми се случило во животот,така да не знам каде води овој пост,ама ај ке треснам нешто бидејќи само тоа ми оди од рака. :D

Една тема за која ретко сум зборувала на форумот :$
    Бев заљубена и нема поубаво чувство,посебно во овој период од мојот живот...јас си ја нарекувам детска заљубеност :wasntme: Пеперутки во стомакот,насмевки од увце до увце и нормално оние ситуации кога ке се избрукаш,ахх...:inlove::inlove::$

Кога веќе зборуваме за брукање...
    Пред некој ден имаме час Географија и зборуваме што има во Јужна Европа и ни збори професорка,јужни овошја,текстил и слично,и другарка ми што седи до мене вели ирваси.Професорката ја гледа и се чуди што треска другарка ми која,инаку,гледала тоа во атлас но,во северна Европа и јас да се направам попаметна реков дека не учиме за Европа.А цело време учиме за Европа. :D
    Ама тоа сум јас,експерт за бруки. :D

Ај останете ми со здравје. :)

19. Madam-A

Madam-A Популарен член

Јас џабе се правам дека Петок со својата посебност, не ми влијае специфично позитивно. Еве, рака на срце, признавам дека сум била во заблуда.
    На работа сите несвесно зрачат. Одам во банка, пред затварање, девојката на шалтер насмеана и услужлива како тоа да не и е 7ми работен саат. На афтер парти, тура од куќата. Во маркет, добив гага рецепт од рандом мачор што одбираше намирници на полицата до мене.
    Епа на вакво расположение, не се седи дома. Башка тоа времево е пријатно, а и јас тазе издепилирана. Наводно ќе завршивав некои обавези по дома вечерва, ама пак ме влече викендска сила да искочам. Mи се смешкаат мастилните штикли.... јбг, морам вечерва да ги шетам.

Убав викенд форумџии!

Ваша М, :makeup:

20. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Браво!Седи,пет! :clap::clap::bow::bow: