Сакање и мразење - спротивни чувства кои : - понекогаш можеш да ги чувствуваш едно по друго - понекогаш ги чуствуваш истовремено - понекогаш неможеш да ги разликуваш во себе..
Osamenost....cuvstvo koe nemozes da go zanemaris , ednostavno e Tuka vo tebe.... edino avtobusot pod tebe i tamu...Kade sto e tvojata vtora polovina :/
Лелее од кога не сум го посетила форумов. Дури сега ги гледам новостиве. Е ај сега ќе се потрудам повеќе да доаѓам, мерак ќе ми биде.
На дете не се дава кола да вози, не е колата само за фалење, туку за тоа треба одговорност, ем за животот на другите, ем за својот живот, а не е мала работа тоа.
Ми недостига, тоа сакам да кажам. А не можам никому да кажам. Посебна е. Се појави како награда за тоа што се откажав од нешто што конечно го најдов а долго време го барав, и животот ми докажа дека лоши работи се случуваат за да се ослободи место за подобри. Ми подобри дел од животот и ме насочи како да продолжам сама да го правам тоа, исто како што таа го прави за себе.. и ја снема. Ама нема да се жалам, затоа што приказната што ми ја кажа остана врежана во мене, таа ме научи дека не треба да се жалам кога не добивам повеќе затоа што до скоро не сум имала ништо од тоа и можело така и да остане. Затоа сум среќна што ја запознав. Ако животот не ни ги спои веќе патиштата тогаш така треба да биде, јас ќе мислам на неа, можеби и таа некогаш ќе се сети на мене.. А можеби и некогаш пак ќе се прегрнеме долго и топло, којзнае.
Не верувајте на луѓе кои не се самокритични, не се реални. Не можеш да им слушнеш ниту една критика ниту за себе, ниту за нивни роднина, родител, сестра, другарка итн. Нивните родители се најдобрите родители кои некој ги има, не, тие никогаш не направиле грешка, а чувај Боже да се спомене тоа, никако, сите дома се златни, позлатени, чуваат еднорози, нон-стоп им грее сонце, по дома имаат ливади и виножита, од уста само водопади им течат. Нивните другарки се срциња, такви другарки нема никаде на светот. Најдобри се. Совршени. Нивната населба е една од најдобрите населби, се' им е на дофат, се' им е блиску. Нивниот факултет е исто the best, и многу тежок, да, многу тежок. Тие најмногу учат, факултетот го бара тоа од нив, а утре со таа диплома дури дома ќе им доаѓаат да ги бараат за работа, до толку е јак факултет. А за нив лично знаете кога ќе слушнете критика? Никогаш, а ни тогаш. И знаете што е најтрагично? Кога таков некој го знаеш како диши, знаеш дека дома уште да се заколат фали (не дај Боже), со другарките сите дечковци си ги замениле и сто пати се испокарале, живее на место каде најблискиот маркет и' е на 5 километри, факултетот им е просечен како и на секој втор во земјава. Посебно да се пазите од овој вид доколку сте во сериозна врска со таков и посакувате иднина. Пазете што посакувате и отварајте очи на време. За секоја ситница, на вас ќе паѓа кривицата, а не дај Боже па неговите нешто да ги искритикувате понатака, трета светска војна ќе избије. Како така? Па мама знаете ли колку се трудела во животот да му обезбеди добар живот? Знаете ли неговите колку работеле? Како сега ти така ја критикуваш неговата мамичка? А кој родител не се труди за своето дете всушност? Али ај, нека им биде така, нека си се тешат дека се посебни, дека Бог само нив ги дарил со посебни родители, уникатни другарки, совршени роднини и тие се најсреќни, а всушност се мизерни. Ма само нека бидат подалеку од мене, не можам да ги слушам, а нит да ги гледам таквите.
Дојде време да бидам посилна од што сум била, да се трудам повеќе од секогаш, и да успеам. Да излезам од борбава како победник. Да научам дека во животот се соочуваме со секакви препреки и нема ниту една иста. Секоја е различна, и силна на свој начин. Секоја препрека има задача да не` бутне на земја, а наше е дали ќе и се спротивставиме со сите сили, или ќе ја оставиме да не` собори.
Милина ми е` кога мама подготвува нешто. Таа жена,таа дама,таа убавина.Многу е.И ако е`.Моја е. Станувам сабајле,чувствувам мирис на печено,мирис на благо,мирис на какао,мирис на цимет. Направила колач.Превкусен.Да и` се позлатат рацете.А како шлаг на торта,беше книгата што успеав да ја најдам.Си го сакам денот,преубава ми е ноќта.Сабота е.Книга и колачот на мама. Утре за утре.Да си уживам во овој добар полн час,пред прагот на новиот ден.За момент да заборавам на обврските за понеделник,еден добар проект и едно солидно предавање. До тогаш,благодариме.Мамо,убавино моја!
Кога човек ќе биде со едната нога на овој свет, а со другата на оној, ќе разбере дека во животот, нема од што да се плаши повеќе.
Prv pat ne se slozuvam so nasata narodna ,nepokanet gostin zad vrata stoi,. I ne, ne im veruvam poveke .bidejki i nepokaneta vo preden plan sedi, so 100tka na saat. Da se smejam ili. .
^ Теси на муабетов .. http://www.motika.com.mk/sega-na-va...mu-pratite-izmet-na-negovata-domashna-adresa/ Да можев ќе се претплатев.
Имам 2 особини што не знам дали се добри или лоши. Некаде на ганица, за кого како. Премногу сум искрена. Кој и да ме праша за мислење го нажувам најискрено и без влакна на јазикот и на никој не му мачкам очи. Затоа кога некој ќе ми побара искрено мислење го прашувам два пати дали сигурно сака да го слушне. Ми бараат да им ја кажам вистината - Ја кажувам. Па ми се лутат. Зошто бараш да ја слушнеш вистината ако не можеш да ја поднесеш? Мислам, нема смисла. Втората - Никогаш, ама никогаш не ми се гајле мислењето на другите. Да, прифаќам критики и совети. Зборувам во смисла дали некој ќе ме озборува ако го кажам или направам тоа и тоа. Значи воопшто не ми е гајле. Имам 2 правила по кои се водам. Првото е - Не заборавај три типа на личности во животот: 1. Што биле покрај тебе во тешки времиња, 2. Што те напуштиле во тешки времиња и 3. Што те ставиле во тешки времиња. Покрај што сум злопамтило, јас никогаш не заборавам и кога некој ќе ми направи нешто добро. А покрај мене во тешки времиња секогаш биле другарките и семејството. Затоа и јас сум спремна на се за нив. Второто - Не им верувај на личности што те лажат и не лажи личности што ти веруваат.