Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. bubac

bubac Популарен член

Аман веќе со овој фамозен дм маркет.
    Ја Претераа фемина !!!

Candid and anina like this.
  2. sparkless

sparkless Активен член

deka denes denov planiram da mi bide ubav ! (mooning)

3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

ПМС ќе ме полуди:envy:

4. tessie

tessie Форумски идол

Посилен пол. Бре. Како тоа моќно звучи. Но на основа на што? Тешко ли е на машко да биде силно во машки свет? Во свет во којшто за истата работа жените биле блуднички и виновни, а мажите измамени и заблудени.

Не е ни оддалеку како некогаш и пресреќна сум поради тоа што живеам во свет, па и во потесно окружување :nod: во коишто жената се изборила барем за некои основни свои слободи и места во општеството. Но, дека се`уште е машки свет, признавам. Разликата меѓу разните делови од светот е во интензитетот и манифестацијата. Од тој аспект дури и благодарна сум што сум се нашла баш на ова тло.

Се знае кој е со сигурност силниот и жилавиот. Тој којшто требал да се бори. Тој покажал дека е. Тоа ви е како на пример, утре да се вработите со помош на вашите квалификации некаде и таму некој попривилегиран од повеќе аспекти да ви рече „јас сум посилниот“. Попривилегиран си, а за споредување на силите, потребни се исти услови, ист терен, иста стартна позиција и исти (супер)моќи.

Така што, сметам дека нема посилен. Разликата во родот можеби во некои полиња од животот ни` наметнува малку поразлични улоги. Но силата е таа. А таа се одржува со подеднаква борба и залагање...

Рамноправноста треба да почнеме да ја бараме во општеството и тоа треба да започнеме од неговата основна клетка. Семејството. Не ретко жените преземаат преголем товар на нивните плеќи. Ма целиот. И како? Која еднаквост во залагања се очекува? Трпеливост, прошка, залагање. Овие три кога би можеле да бидат подеднакво очекувани и барани и кај мажот и кај жената, колку среќно, колку исполнето би било едно семејство... колку едно општество би било понапредно.

Треба ние жените да почнеме да ја бараме од нас самите, со сопствени постапки и убедувања. Така што, драги жени, да почнеме да им дозволуваме и на мажите да се борат малку. Не за џабе на светов има и мажи и жени. Сами не можеме многу.

Last edited: Nov 29, 2014
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Добар ден девојки. Се ближи 1, се ближи. Наскоро и ние ќе го красиме ГТЦ. Па нема друго.
    Вчера беше Black Friday со дечко ми си ги наполнивме ќесите. Го обожавам шопингот со него, ме смее. :inlove:

Candid, joy1 and tessie like this.
  6. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Времето си поминува.:o:Понекогаш бавно кога ни е најтешко, и брзо кога ни е убаво.
    Сум посакувала некои денови да не завршат, а некои да не постојат.
    Длабоко во себе знам дека и ова ќе заврши, дека јас не сум истата од порано.Сега точно знам која сум и кон што целам.Се плашам самата од своите соништа.Може дека изгледаат недостижни , но може и затоа што за другите мојата судбина е застрашувачка.Повеќе не ми е ни грижа што мислат, мојата искреност и издржливост ги плаши, па сами си се оддалечуваат.
    Не сакам ни да размислувам повеќе, зошто се изморив додека сватив.
    Залудно е да мислиме нешто, а да не го споделиме со другите луге.Зависи какви мисли споделуваме и со какви луге.Значи за жал зависни сме од другите, на начин и места кои ни ги одредува животната судбина.

Candid, eliesaab, joy1 and 7 others like this.
  7. anina

anina Популарен член

Не баш сакам да кажам, ама сакам да прашам. Дали ви се случило да имате ЛП од различни членови на форумов а да имате чуваство дека е истата личност? Како да пишуваш со истата феминка на неколку места? Ептен сум збунета:^)

CuteEva and luci22 like this.
  8. Tumblr.123

Tumblr.123 Истакнат член

охх на почетокот сум згрешнала..
    наместо "абе" сум напишала грешка :):x

9. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Ахамм не сум знаела....:) стиснете заби :lol:

luci22 likes this.
  10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се се ама мајстор да не ви влезе во куќа |(

joy1 likes this.
  11. Tumblr.123

Tumblr.123 Истакнат член

Туу се прејадив благо колку што треба и нетреба и сега спомними "благо" мислам ќе исповратам :puke:

12. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Јас сум од оние личности на кои соновите многу им влијаат врз реалноста :D Абе се давам од себе за да не биде така, ама не бива :D
    Го имам еден, да не речам другар, ќе го кажам школски ајде. И не ми одеше муабетот со него, а фала Богу не ми се ни свиѓа (што е реткост). И од каде до каде сонував како сакал да ме смува :shake:
    Еј сега кога го видам, уште од далеку бегам од него :rofl: Воопшто не можам да го смислам во моја близина, а случајно или намерно откако го сонував тој се пробува да се зближи со мене или да разговараме (facepalm) Абе не можам, бегам од него, го гледам чудно, не можам во очи да го гледам, овој пак запнал ми се смешка ми дига веѓа :worried: Немој бе Сатан :worried: :D

13. luci22

luci22 Популарен член

Зашо збунета? Си има подвоени личности, дури и тука шта чеш!
    Инаку, и јас го имам истово приметено и тоа не само од некои од жентурачиве, туку и од некои од мушките членови! :!: :)

AziskaStrslenka likes this.
  14. anina

anina Популарен член

Да не влегувам во детали, можеби јас грешам ама машко и две женси го имаат истиот принцип на пишување, разговарање, истите гршки... На исто место употребуваат запирки... Истите прашања. Муабетот е нормален па ми нема некоја логика ама..... чудно

luci22 likes this.
  15. Adina

Adina Популарен член

Me bolit ovaa esen... Site tie romanticni ulici,zaljubeni parovi,pozolteni padnati lisja. Sve mi smetat,sve me bolit,me bolis ti,ona sto sme i ona sto,ovaa esen mozevme da bideme...

16. joy1

joy1 Форумски идол

Денес најдов заборавени 800 ден во стара чанта :)

Candid, SV1911, eliesaab and 12 others like this.
  17. lovemme

lovemme Форумски идол

Луѓее не е убаво да ми го следите секој чекор (mooning)

18. Marijana93

Marijana93 Популарен член

денес дознав дека ќе станам тетка :D :party: :* :hug:

19. anina

anina Популарен член

:inlove::inlove::inlove::inlove: убаво е чувството, нели?

Marijana93 likes this.
  20. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Најубаво едвај чекам да се роди :D