Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Љубов е кога на брат ти му пишуваш домашно. :inlove:

Инаку ете го и декември дојде, уште малку и нова година, надеж за подобра година, сите ја очекуваме.. :P
    Едвај ја чекам, не за друго, признавам за распустот ми е. :wasntme: :rofl: :rofl:

2. tessie

tessie Форумски идол

Зошто... ах зошто? Не оти ќе ја откриев тајната на животот ако малку полесно поминував преку некои работи...

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Не се замарам...

4. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Не знам зошто, ама јас сум супер возбудена затоа што утре е Декември :lol: Чувствувам дека нешто многу убаво ќе се случи во Декември. Е ги мразам ваквите чусвтва :devil: Ми се јавува некоја нова надеж.
    Имам точно еден месец да ги довршам работите што требаше да ги завршам оваа година.
    Пред некоја година си напишав писмо, до мене од иднина. Порано не можев да дочекам да го отворам писмото, а сега кога се ближи време за тоа мене ми е страв. Затоа што знам што од прилика напишав во тоа писмо. Знам кои очекувања ги имаше минатата Јас за идната Јас. И чувствувам дека ако сега го отворам писмото ќе ја разочарам помалата верзија на себе. Затоа што не сум мрднала од таа проклета точка.
    Декември, изненади ми (fingers) Потребна ми е сила и добра воља ^_^ И многу време :o:

5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Со љубави моја се договоривме за официјалниот ден за почетокот на нашиот заеднички живот.Среќна сум а истовремено се плашам и солзи ми течат од помислата за напуштањето на мојот дом,а најмногу ме боли разделбата од внуками.Сепак се обидувам да бидам позитивна,тоа ќе биде мојот нов почеток во домот на мојот.Никој почеток не е лесен,ама ќе дадам се од себе оваа да успее.

Candid, Buttterfly, SV1911 and 14 others like this.
  6. Madam-A

Madam-A Популарен член

Викендов толку ми беше викенд, што не стигнав петокот да ви пренесам малку љубов во темава. I hope нема љутиш :angel:, ма да скоро сум сигурна дека сите имате календари па не го пропуштивте. Додека сме кај пропуштањето, имам да се пожалам дека мене ми се лизна од раце блек фрајдејот, али затоа брате каква ципела сам упецала саботата, aoooo... :l: [​IMG] .
    Ајде да не навлагам во секакви теми,нешто распричана сум па ќе заглавам пишувајќи...

Дојдов да ви посакам убава и продуктивна работна недела ;).

p.s. утре е денот на сидата, ИГРАЈТЕ СИ БЕЗБЕДНО! 8)

Ваша М, :makeup:

Candid, Someonespecial, Ivy89 and 7 others like this.
  7. irenna

irenna Популарен член

СДК денес ми е годишнина, љубов е или што е ;)
    5 години врска, ама со Фемина, еве да си кажам верна бев, на друг форум не се зачленив, неколку пати сакав да раскинам, ама се беше поради други што ни се мешаа ;)
    Понекогаш си ги читам старите мислења и мора да кажам дека не се согласувам со се што сум напишала тогаш, ова е како водење дневник само што не можам да го искинам кога ќе се налутам :)
    Лека ноќ :*

8. candygirl

candygirl Истакнат член

poradi toa sto neznam na noviot sajt da smenam na kirilica ja se izvinuvam od napred za toa!
    e vaka sakam da kazam se custvuvam nekako ispolneto ama ne celosno..!nekako pametov si ide so godinite iskustvoto i okolinata sto te opkruzuva za rok od 2 godni se promeniv kopletno i se izgradiv kako licnost mnogu mi e milo za toa...posle dolgo vreme gi citav ostovite sto sum gi postiralia na femina i bas mi e milo sto sum smeneta na podobro ;)

9. cigarce

cigarce Популарен член

Навистина е чудно како за миг животот може да те однесе во сосема друг правец.Доколку ме прашавте пред една недела за моите животни планови, ќе ви зборував за нив,ќе ви раскажував што се планирав да направам пред да се омажам и да основам фамилија.
    Но,доколку ме прашате што планирам сега,ќе ви кажам дека веќе разгледувам бебешки работи,дека по цел ден ја читам категоријата Бременост на форумов,дека се замислувам како гордо шетам со долгите фустани и стомачето и ги овековечувам спомените.
    Овие неколку денови,немате појма колку се приврзав за секој дел од оваа куќа,веќе не ме нервираат расфрланите играчки на помалиот брат,сега јас сум таа која што се нуди да си игра со него.
    Не дозволувам да остане ни една незимниена чаша,смешно е кога денес се фатив како гледам во моите филџани за кафе како да се најсветото нешто што постои во мојот живот.
    Денес го средив цел шкаф со алишта на мајка ми и во секое парче гледав како да е најсапиот модел што постои.Веќе не ме нервира омекнувачот за алишта што го користи мајка ми,сега тој мирис е поскап и од најскапиот парфем...
    Чудно е нели?
    На никого од дома не му се лутам за ништо,едноставно правам се за да бидат насмеани.Само ја избегнувам секоја средба насамо со мајка ми,бидејќи ме боли душата со самата помисла дека ќе се одделам од неа,што времето дојде,што пораснав,што ќе заминам..
    И по незнам кој пат ќе напишам овде на форумов :"Чувајте ги и сакајте ги своите мајки,бидејќи тие се најсветото нешто што постои"...

Насмевка..За новото поглавје во мојот живот,и солза,што зад себе оставам едно старо,можеби не толку убаво детство,ама доволно поучно за изгледот на мојта личност денес.

10. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

И јас ја открив тајната зошто во фрижидерите има сијалички :wasntme::D За да се може да се стане во 2 саатот и да се јаде :lol::D
    Се вртев се туфкав во кревет 3 саата и на крај ја открив Америка :P:D Ми се јадело бе :P

Туку, 1 демекври е бее :o Си лета времето, не велам не, нема нас да не чека :P

Да не ја должам многу, многу, да се дојдам и правац на спиење :P
    Имајте убава недела :hug::hug:
    Ајт поздрав ^_^:o::e:

11. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

И што дека сега како идиот се изнаплакав? Ми олесни?
    Не...!
    Се изнервирав за моментот на слабост, кој не смени ништо во мојот живот
    Вака го затварам ноември, знаејќи и декември исто ќе биде, а од Јануари ќе си посакам прво среќен роденден, па многу здравје иссреќа на најблиските и најмилите и многу насмевки во 2015

Candid, eliesaab, Mama25 and 5 others like this.
  12. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Ми текна на познатата изрека: "Колку повеќе ги запознаваш луѓето, понесреќен си". Контрадикторно е, ама и многу вистинито... :?:

13. Elissa

Elissa Форумски идол

СДК почнуваат убави денови, нешто многу убаво се чувствувам..Ме фаќа празнична еуфорија ...
    images.jpg

14. anina

anina Популарен член

Блазе тебе:D. Јас некако, без снег, не ни чувствувам дека е Декмври и дека доаѓа Новата 2015година

Elissa, Mahidevranfan and SimonaTino like this.
  15. luci22

luci22 Популарен член

Сабајлево ја носам братучетка ми у школо, (прваче е срцката) и и викам: “Ајде уште малце и Нова година ќе дое, па ќе ја китиме елката заедно и ќе ти дојде Дедо Мраз“! ... и овоа си се смешка онака знаете, абре срценце... :inlove:
    И и викам: “Кога ќе му пишеш на Дедо Мраз и што ќе побараш“? И добивам одговор: “Ааa нeе, ќе му се јавам преку Вибер jac и ќе му кажам шо сакам или мејл ќе му пишам“! ... ии ја ваква “ :o “ и ја глеам само! :D И ми вика: “Па што сега е модерно време, ако не па на скајп ќе го побарам, така уште подобро ем ќе можам да го видам.. Не сакам да му пишувам писма! Вака ако му пишам драги Дедо Мраз, замисли писмото да падне долу кај чичко Драги, ќе си помисли дека нему му пишувам“! ...... Ја си ќутам, ме остави без коментар башка старомодна индиректно ме напраи, али шо да и праам! :rofl:
    Па и јас па сум запнала писма па писма! :D
    У секој случај ме изнасмеа.... :rofl:
    Брејј, шо се опасни децава“. :D

Candid, SV1911, cresa-jagoda and 14 others like this.
  16. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Сакам да кажам четири години со Фемина,наградена сум со трофеј:)

17. galapce

galapce Форумски идол

Оваа тема се некако ми заличува дека некој испраќа индиректни пораки некому на форумов или грешка сум?:?::lol:

Моментот кога стануваш наутро после вечер во која ептен ти се јадело а не сакаш да јадеш.Си велиш по стоти пат дека кога ке станеш се ке изедеш.Стануваш сита ко цела ноќ да си јадела.(hollest)

sia.bella and danichap like this.
  18. sia.bella

sia.bella Популарен член

Понеделничко утро... За некого работно, за мене создадено за уживање, за подолго лежење во постела, убава книга, убава музика и мирис и вкус на кафе... Уште ако имаше некој друг да го направи за мене, ќе немаше посреќна личност на светот, но и вака не ми е лошо ^_^

19. zarah

zarah Популарен член

Последно поглавје од годинава, веќе ситно броиме до денот кога сите си имаме ветено дека почнуваме нова книга, без листање на страници со веќе позната содржина.
    Не знам за вас, мене секое прво декемвриско утро во годината ми има посебен шмек. Дури и воздухот е посебен. Ниеден месец ја нема оваа студеност. Парадоксално зошто се чувствувам најтопло, како да ги гледам моите желби во вид на светилки на Улица Македонија како трепкаат наизменично, па се чувствувам топло и од внатре. Сакано и спремна да сакам. Само со дебели ракавици, мек шал и голо срце.

Make it a December to remember девојки ;)

20. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Како шо памтам ништо лошо у Декември ми се нема случено сите оввие 14 год.Се надевам и 15тиот нема нема ништо лошо да донесе:?:^_^
    I :l:December

Anabelle.Amorette likes this.