Koga ja citam Teodora koja tolku ubavo pisuva ama za tolkava taga lajk dusava ne mi dava da kliknam.Taga polna so optimizam,sila,borba so zivotot no sepak... Od fb se distancirav od pricina sto pocnaa da mi stvaraat odbivnost direktnite prenosi od sekojdnevniot zivot. Koj sto si kupil,kaj jadel,kako iskrecil,kako luuuuuuuuuuudnica si pominuva na mestoto kaj sto se naoga a na sekoi pet minuti objava. Pocnala taa zaraza i niz forumive.Sto li ne ceka vo idnina? Sakav da vidam kako i so kogo se omazile koleskite koi mozebi vo zivotot ne ke imam prilika pak da gi vidam.Nivnoto semejstvo... Ama sekoj den kaj jadat ne brate mili.. Abe postoi opcija za odstranuvanje ama ne se eden i dvajca.Ne se raboti za celosno otuguvanje.Ama mene mi paga nezgodno sto im go znam cel orman i cel frizider.Pa i bureto tursija. Sta ces,zavidlk'
Денес љубовта се купува како секој друг производ. Се избираат брендирани чувства спакувани во скапи статусни обележја што се мерат во бројки и количини создавајќи совршено тело кое има срце што љуби се додека другиот купува и душа што го прави среќен се додека тој има за да троши. Паричниот износ одредува кој е подобар љубовник и која е единицата мерка што ја става страста на кантар. Пред да пресметате колку чини љубовта што сакате да си ја купите треба да знаете дека и таа е со рок на траење како и другите производи што ги купувате. Материјалните задоволства се слатки, но имаат дефицитарни залихи. А кога нешто ограничува, го стеснува обемот на квантитет и го намалува квалитетот на желбите. П.С. Заборавивме на големината и значењето на пораките од љубовните поеми, приказни, романи во кои се слави големата љубов. Ако се љубевме и во реалноста така искрено, ќе живеевме во еден посреќен свет.
Сакам снег, и да натрупа уште многу, да излезам и да си направам еден снешко Белчо па комшиите да ми се чудат и да ми викаат дека сум била ко мало дете.И во право ќе бидат - детенце сум си во душава
Жално како да не иде нов год.Камо новогодишни филмови,емисии?Да ти се плукнам на турските серии од јутра до сутра .
Someday someone won’t be afraid of how much you love. They won’t stay on the shore; they’ll meet you in the depths. Позајмено: http://www.time.mk/twitter/1/4 Chlamydia
Ги следам снегулкиве низ прозор. Тивко паѓаат. Паѓаат една врз друга, се допираат, се гушкаат низ небесната шир. И во еден миг ги гледаш до тебе, на земјата. Мирно легнуваат во сон, една врз друга. Ни една не се буни за ништо, ни една не приговара, зошто е другата над неа. Слатка тишина. Полнота на душата. А ние луѓето... Битија со ум и разум, битија со срце и душа... а сепак се гриземе едни со други. Признавам. Тешко е. Тешко е кога на човек сакаш од срце да му направиш нешто добро, а тој тоа не го сфаќа. Те навредува, прави толку зли помисли во себе што просто не веруваш во тоа што го слушаш и гледаш. Му подаваш рака да стане, се ставаш себе си на последното место, но тој, тој мисли дека тоа го правиш со зла намера. И колку да се обидеш да бидеш позитивен, камен ти паѓа на срцето. Плачеш немо во себе, иако тој гледа сосем нешто друго. Научив, дека човек го гледа во другиот она што го носи во себе. Помислите за другите извираат од срцето. Ако си смирен, ќе бараш смирение во другите. Ако си гневен, гнев гледаш во сечија постапка. Но, не се откажувам. Ќе го направам она што го чувствувам, она по што жеднее мојата душа. До каде ќе стигнам не знам, знам само дека ќе се борам до последниот здив. Сама.
^^ И ја би СДК ... овој снег е потреба, благодет и здравје. Ќе исчисти се отровно однадвор, а богами и одвнатре. Затруениот воздух и затруените души. Let it snow!
Денов неможе да биде поубав...ах ни дојде првиот снег Феминки денес чувствувам преголема возбуда,среќа и трема...причината ќе ви ја соопштам утре.Сега би ве замолила само да ми пуштате среќа за утрешниот ден,многу ќе ми биде потребна D Имајте убав ден
Конечно, по не се ни сеќавам колку време, со насмевка ја тргам завесата и гледам надвор. Смрзнав барајќи ја дрвената санка од дедо ми во старите шупи, а сега го чекам него со спремен чај за да собере сила да ја влече санката со мене на неа. Богами, ќе му треба сила. Убаво ми е. Без причина. И клише сум. Не знам поради која причина. Ама и така ми е убаво.
Денов е само да уживаш и да гледаш како врне снег, како тие мали, бели и мекани снегулки паѓааат насекаде, ја покриваат сета површина надвор, и го прави целиот град како една зимска идила што доликува. Денеска од пенџер ги гледам малите дечиња како среќно и безгрижно се ваљаат во снегот, си играат..ми се исполни душичкава што им ја видов насмевката на лице, што видов колку уживаат во зимската магија. А, јас како мало дете излегов на кратко и поуживав во мирисот на снегот, во зимскиот spirit Денеска сум толку исполнета, што самиот зимски spirit ми влијае позитивно дека утре ќе пројде се како што треба. Дечки.. утре пуштете ми среќа, потреба ми е многу Ве сакаам свитее П.С ...да ве почастам со слика од зимската идила хх Spoiler
Неколку цантиметри снег беа доволни за да докажат дека на овој народ му фали малку за да биде среќен!
Навистина. Novatv, Btv, Btv action и уште многу други телевизии, за време кога кај нив беше Божиќ, даваа толку многу добри филмови. И не само за време на Божиќ. Еве и денес имаше добри филмови, а и изминативе 2 дена. А овие нашиве телевизии само оние гупине телевизиски турски серии ги даваат. Наместо некој добар филм за нова година, Божиќ , тие прикажуваат глупости.