Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. anina

anina Популарен член

Понекогаш знам да ги набилдам негативните карактеристики на луѓето. А можеби јас ја имам најнегативната - преувеличување.

2. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Сакам да кажам дека денов ми започна со снежната, силна светлина која се проби во мојата соба и наеднаш ги отворив очите. Лежев половина час во топлиот кревет, гледајќи цртани на Бумеранг.:lol:
    Си сварив чај од камилица, си направив доручек и сега одмарам. Денов решив да не правам ништо посебно, едноставно да уживам и одмарам.:D
    За славењето утре не сум спремна ништо, некако не се оптеретувам многу. Не знам ниту што ќе носам. Оваа година без договарања, дискусии и двоумења одлучивме каде ќе славиме. Односно, друштвото реши тоа да биде во кафана и ме викнаа во пакет со сестра ми и секако дека прифатив. Секоја година, месец дена унапред имаше повеќе предлози, различни желби, несогласувања, мило ми е што оваа година не се соочив со тоа, затоа што тоа е само губење на време и нерви. Сепак е тоа само една вечер и не треба да се крева некоја голема прашина, важно е пред се со кого си и дали ќе бидеш расположен, а не местото заради чек ин и да се пофалиш кај си бил.
    А да, денес ќе ја шишам сестра ми да биде убава утре.:D

Dream-Girl, Ivy89, duffi and 4 others like this.
  3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Иронично е кога некој кој ти копа гроб зад грб, пред твои очи, за во следен момент да те праша како си.Шекнувачки момент е.

4. Mama25

Mama25 Популарен член

Декември е месец кога сите се вртиме наназад во минатото,на изминатото време,кога согледуваме се што сме направиле или тоа што не сме. Кога ќе погледнам наназад,драго ми е поради многу работи. Драго ми е поради многу те драги личности кои ги запознав оваа година, и оние кои и оваа година се покрај мене. Жал ми поради некои луѓе, кои исчезнаа од мојот живот, така стихијно неочекувано...
    Драго ми е поради секоја насмевка и за понекоја пролиена солза, да не беа солзите ,не би биле сите успони и падови, не би бил тоа животот...
    Драго ми е поради сите преубави спомени,кои ке ги чувам засекогаш, а и оние лошите кои ќе ги спакувам некаде во надеж дека ќе избледат некогаш. Научив во животот да се смеам,ма колку и да било тоа тешко,мораш да се смееш. Научив дека луѓето кои,вистински те сакаат секогаш ќе останат покрај тебе, било што и да се случи...
    Сега после се,сваќам дека некои луѓе засекогаш остануваат во нашето срце,а не ние во нивното и дека светот е голем,а градовите мали и дека можеби баш оние луѓе кои ние би сакале да се крај нас,баш тие луѓе си заминуваат од нас. Едноставно не вреди да се нервираме, едно време се ќе дојде на свое место. Сите порази и падови и успони се тоа се преживува.

Погледнете позади себе и разубавете си го ова малку време, до крајот на годината себеси и на другите. Извинете им се на оние кои тоа го заслужуваат,пружете им рака, на оние кои на вас не сакаат да ви ја пружат.
    Држете ги за рака цврсто оние кои ги сакате, и во Новата година замислете си желба онаа која длабоко ја носите во срцето.
    Јас веќе оддамна не ја славам оваа нова година,си ја чекам онаа нашата стара најубава православна,но на сите кои си ја слават им го посакувам ова погоре.

Туку сакав да ви го покажам нашиот фамилијарен Снешко. Во неговото правење учествуваме сите по дома, добро де маж ми 20141228_213313.jpg го направи а јас се качив до горе да земам тенџере,морков и кромид. Ах детстсво,се би дала да можам да се вратам накратко во детството... 20141228_213349.jpg

5. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Во колку само ситуации ме сфатиле како арогантна и дигната, а јас сум само со 0 самодоверба и доста срамежлива. Леле иронија :D:D
    Инаку јас сум спремна за Новата. Месото не е битно, важно купивме со другарките доста благо :wasntme: Затоа што вежбам во теретана нели, ми требаат протеини :rofl: Резултат од теретаната има, тато ме пофали дека многу сум ојачала, посилна сум била и поцврста дури и со рака се бутавме. Ме победи, ама нема врска :drunk:
    Вчера во градот имаше многу јака журка, на која јас не одев затоа што сум socially awkward :D Инаку во сите градови слушам натрупало снег, освен во нашиот |( Амаан бе луѓе, многу сакам снег. Ама затоа има мраз за сите пари]:)
    Овие денови собата ми е лом, лепаци, листови во боја, селотејпи, ножици - на сите страни :D Сечам, лепам, од ништо правам нешто. Татко ми вика требало да ме крстат Спиридон :D Е од дека Спиридон де? Дека многу сум била креативна :D:D
    Инаку нешто не ми е утре да славам Нова Година |-)

6. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Распуст start right now ! Jeeјеје ќе кренме глава од над учебници и време е да прочитаме некоја добра книга. Quo vadis (едвај чекам) и The Notebook. :l::l::l: Ништо поубаво од РАСПУСТ, макар и 20 дена да се.Goodbye ЈБТ,ГОРНА . Eдвај чекам да ја земам санката и да се спуштам неколку пати по удолницата,в мала. Збогум стрес,збогум школо,збогум неподносливи луѓе. Аdios време е да се искључам од светот. Па бидејќи температурите влегоа во минус,нема ни во град да одам. Сама со своите книги :l:,топлиот чај :coffee:.

Dream-Girl and Anabelle.Amorette like this.
  7. zeka

zeka Популарен член

Долго време стоев на раскрсницата со безброј патишта, го избрав правиот, знам. Мене тоа ми е најважно.
    Знам, да почекав уште малку или да одберев погрешен правец по кој ќе чекорам, никогаш повторно не би имала уште една шанса да ја поправам грешката.

Да, да. Конечно сум среќна. Повторно живеам. И двајцата повторно живееме, заедно сонуваме, радуваме и подготвени да ја поминеме секоја пречка на нашиот пат, на нашата љубов. Само вистинската љубов може да ги помине сите препреки за да спои две срца. А, нашата е вистинска. Вистинска, безусловна љубов.

Непланирано излезе да им кажам на родителите, сакав да почекам малку, бидејќи, мајка ми штотуку си дојде од болница, но се случи и среќна сум, повторно. Знам дека имаа поинакви соништа за мене. Но, на пиедестал не ги ставам нивните, туку моите соништа. За мене тоа е најважно. Иако, штом им кажав , беа децидни, не ја одобруваат и крај.
    Децидна и јас.

Велат не е за мене, а јас сум горда што е до мене. Моето срце секогаш гледа натаму, секогаш оди кај Тој човек. Да, и среќно е. Среќно!

8. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

СДК дека пред 2 месеци бев гостинка на настан со симултан превод и навистина беше супер :$гледам дечкото што ме покани бел и на сличен таков настан ама не ме покани повторно-изгледа не му се допаднав:?: па убавецу кажи си отворено па ке те бришам од ф.б:fubar:

SparkyAngel likes this.
  9. Ivy89

Ivy89 Популарен член

Денес, средувајќи низ соба, се прашувам од каде се појави, ама се појави, шалчето од детството, жолт со некои згради на него, чуден е. :) Допирот, а тек пак мирисот, ми испреврте сеќавања како црно-бел филм, кога со брат ми и децата од улица се договаравме да се собереме, најпрво да правиме лизгалица, па следуваше војна со снежни топки, на крај снешко, кога голем, кога помал , во зависност од времето.... Па кога ќе се вратевме прво одевме кај баба да подзасушиме газовите, да не не кара мајка ни а следуваше карање И од татко ни :D
    Живеам со спомени, премногу, секојдневно, некогаш претеруваат ме оптеретуваат, ама ако. ......

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Еј девојки сите во ПМС а
    Одма рипате ако некој ви даде критика
    А кој ќе не трпи вакаа...
    Многу јасно ПМС си ја бележи територијата.

11. Portishead

Portishead Истакнат член

Можеби понекогаш сложуваките изгледаат подобро кога се испомешани. Можеби понекогаш и луѓето се поемпатични кога нешто им ја стиска душата. Можеби понекогаш тоа е тука само за да не им дозволи на демоните да излезат од нас? Само понекогаш, само можеби... :)

Madam-A, Valerin, eliesaab and 12 others like this.
  12. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се прашувам кој Нормален на -20 ќе оди да слави Нова Година на Плоштад? :?: |(

1slavjanka, sinorinJa and Tumblr.123 like this.
  13. crimson

crimson Форумски идол

Искрено се надевам дека некои членови тролаат со некои свои мислења, затоа што ако тоа е сериозно нивното размислување, не можам да бидам поразочарана.

14. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

И конечно распуст, долгоочекуваниот распуст пристигна, еј не ми се верува.
    20 дена одмор, книга не да фатам, книга нема да видам.
    И така. Оваа нова година ќе ја дочекам дома. Утре треба да допазарам уште нешто и I'm ready.

15. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Каква забава имаше у школо човече. Им симнувам капа на наставниците :bow:. И покрај моите болки во нозете по 3 часовното скокање и играње на музика бев супер расположена. Коклку само убав ми беше денот, од расположеност и благо почнав да правам, ама ми се згрози живтот. И благо фрлив и се! Уште неможам да се соземам. Во машинката за мелење ореви да најдам црви! :puke: А само пред три дена мајками ја имаше дадено кај комшивката. Правела 2 различни салати, не ја ни измила машинката! Ми се згрози животот. Јас тоа го имав мо мојот дом, грозно! Во 21 век, време кога има еден куп средства и препарати за чистење да не поминеш една машинка под вода. Сме ти ја дале миена па врати ја чиста!

Уште една лекција која ќе ми послужи во животот. НИКОГАШ ама никогаш немој да даваш нешто свое некому, нешто за користење од кујна или што било, ако веќе даваш измиј го кога ќе ти го вратат! :!:

Срамота (facepalm)

16. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

УТРЕЕЕЕЕЕЕ! :l::l::l:(hollest):music:

Lella and tessie like this.
  17. sia.bella

sia.bella Популарен член

Мирно и спокојно, без адреналин се подготвувам да ја прегрнам 2015... Желбите ми се силни, но скромни и нематеријални - здравје и насмевки, и сите на број да сме! За мене тоа е најбитно - СЕМЕЈСТВОТО!

Во Новата година да не ги носиме тежините, да ги понесеме само шансите, радостите, надежите и утехите. Времето минува, луѓето заминуваат, за момент или засекогаш, но убавите нешта се тие кои се паметат.

Секогаш во дното на своето срце да ги носиме луѓето кои сме ги сретнале, кои ни кажалe убав збор, кои ни подариле насмевка или охрабрување. Но, да се сетиме и на луѓето кои не повредиле, зошто тие не научиле што е навистина животот.

Да не жалиме што една година е зад нас, да се радуваме на убавите денови од таа година, забавите, насмевките, на се што ни дал и приредил животот.

А вам овде - на сите ви посакувам желбите реалност да ви биднат. Нека биде една поубава, поуспешна, благословена и посреќна 2015 за сите нас!

18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Jesus-win.jpg Ме подзамисли сликава...колку е само едноставно[

“Look at the birds, free and unfettered, not tied down to a job description, careless in the care of God. And you count far more to him than birds. Has anyone by fussing in front of the mirror ever gotten taller by so much as an inch? All this time and money wasted on fashion—do you think it makes that much difference? Instead of looking at the fashions, walk out into the fields and look at the wildflowers. They never primp or shop, but have you ever seen colour and design quite like it? The ten best-dressed men and women in the country look shabby alongside them. If God gives such attention to the appearance of wildflowers—most of which are never even seen—don’t you think he’ll attend to you, take pride in you, do his best for you? What I’m trying to do here is to get you to relax, to not be so preoccupied with getting, so you can respond to God’s giving.”

To live a worry free life is a joy. Anxiety is a killer. So to be able to face each day, knowing that if the world can exist in such beauty and splendour, there is nothing that you need to be concerned about. Take a fresh look at nature and get the point.

- See more at: http://truthseekerdaily.com/2014/12...ld-read-before-they-die/#sthash.zZ5q7mVq.dpuf

19. tessie

tessie Форумски идол

Kонцептот за идеален пакет и комплет е илузија.
    Низ животот, што по заслуга, што според среќата, си добиваме разни делчиња и мали радости со коишто треба да се состави комплетот со којшто ќе можеме да се исполниме и усреќиме.
    Пакетчињата паднати од горе се илузија. Не за џабе ги дава Дедо Мраз.

Во новата година, се надевам дека сите ќе бидеме што поблиску до составување на пакетчето коешто ќе не` исполни. Пред се`, здравје, за да се има сила за борба за се` останато. :)

eliesaab, Rama, tweety26 and 10 others like this.
  20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Одамна немам ништо пишано на темава, се истрошувам на темата околу 40 ката.:lol:

Дојде крајот на уште една година и оваа година ми изминува збогатена со уште еден член на семејството, ми се исполни желбата да имам ќеркичка иако не личи на мене :D сепак сум пресреќна,:inlove:ама што е доста, доста е, за новата си посакувам да не го проширам веќе семејството, арно ми е и вакво какво што ми е.:rofl::sweat:

За новата година имам само една желба а тоа е здравје, премногу мака имав на крајот од годината околу здравјето па се надевам дека маката ќе ја оставам во оваа година а нема да ја пренесам и во новата година.

Посебни планови немаме за славење на новата година, нема тука некоја еуфорија, ќе се собереме повеќе пријатели и членови на семејството и ќе одиме на плоштад да гледаме јуниор огномет околу 9 часoт затоа што сме сите со мали деца па не можеме да го дочекаме тој огномет во 12 часот, тоа ако не врне, ако врне се знае......home, sweet home.:D

Ете тоа сдк, сега на сите ви посакувам каде и да одите, со кого и да славите, преубаво да си ја поминете новогодишната ноќ, новата година да ви биде исполнета со многу љубов и здравје за се друго мора и сами да се потрудиме.:*:hug:

И уште ово, читам минусни температури, бррррр, еве ви праќам малку :sun::P