Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. marama

marama Форумски идол

Утрово се разбудив невообичаено рано за мене. Од кујна се слушаше смеа, довикување и надвикување, а малава во соба затната едвај дишеше. Се извлеков од топлата постела и се довлечкав кај насмеаниве лица, а тие веќе почнале да подготуваат кифли, ставиле месо да се пече и мојот омилен колач. Мајка ми ми го прави само за Н.Г. секоја година. Тоа е највкусниот колач за мене и колку и да се трудам да го подготвам како неа го нема истиот вкус.
    Засукав ракавите и се фатив и јас уште една тура кифли. Многу луѓе сме по дома, особено за празнициве, ќе треба да се јаде :D
    Уште неколку часа од оваа година и благодарна сум што полека немирот во душата ми се смири. Лутина и бес има само кога ќе ме потсети некој на него, но се трудам да го заборавам, да мислам деновиве на нешто убаво.
    Моиве сите као во иста вечер ме сонувале, па само убавини ми раскажуваат, тоа значеле соновите.
    Јас секако ќе дадам се од себе за да си го средам пред се здравјето годинава што доаѓа, а потоа се друго. Имам толку многу планови, кои полека ќе почнам да ги прешкртувам.
    Ви посакувам убаво да си поминете вечер. Убави и среќни празници. Ако годинава била лоша кон вас, посакајте си подобра, ако била добра, посакајте уште подобра.
    Не заборавајте на втори да направите работи што сакате да ги правите цела година и што сакате да ви бидат успешни. Старо верување е на Игнат дека што и да направите, со кого и да бидете ќе ви биде таква годината и во тоа друштво. Правете убави работи :)

2. One.Moment

One.Moment Популарен член

хахаха :clap:
    Прво слатко да се изнасмеам, зошто последниов ден од годинава ме потсети колкав малер бев во истата.
    Значи си имав не редовна менструација, после ми се опорави и сега немав 2 и пол месеци и оп среќна нова година, денес си добив . :o Од сите денови во изминативе 2 и пол месеци ДЕНЕС мораше. 8-|
    Неврмајнд, во секое добро си има лошо, барем си добив :D:D

Инаку, сакам на сите членови да им посакам вечерва да ја поминат онака како што сакаат да ја поминат, лудо, романтично, тивко или било како. До оние кои што ќе ја поминат во најудобниот пар пижами - најдобриот сон. :D
    Како и да е нека ви е среќна новава година:party::party::dance:

3. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Денес им простив на сите што ми згрешиле годинава.
    Им простив и ги испраќам и нив заедно со годинава што заминува.
    Им простив и само убавини им посакувам, онакви какви што јас ќе видам кога нив веќе ќе ги нема во моја близина. :)

Господ само трпение, здравје и акал да ни даде, другото само ќе си дојде луѓенца.
    Вечерва да си наздравиме за сите пропуштени шанси и сите грешки што сме ги направиле. :d:

4. IronLady

IronLady Форумски идол

Сакам да кажам иако денеска се прославува нова година, не се потресувам околу тоа каква ќе бидам, шо
    ќе облечам....едноставно кажано не се ни радувам веќе на тоа. Најубаво ќе ми беше дома да си останам вечерва во моите "златни" пижами, во семејна атмосфера и сите заедно ќе си гледавме новогодишни филмчиња, ќе се смеевме до бескрај...абе милина :inlove:

Не знам зошто, дали поради тоа што веќе стареам, па нејќу да славим надвор од дома и померак и помило ми е дома да си славам или тоа е резултат од студентскиов живот...од самите испити што не ми оставаат простор асално да уживам во празнициве.
    Но сепак, јас си најдов време да си поуживам...со мерак и задоволство си правев новогодишни свеќнаци, си ја китев собата со сијалички, си ја прекитив елката..и денеска уште остана новогодишни дедомразовци, снешковци и елки - чоколадни колачи да напраем :D

PicMonkey Collage.jpg

5. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Дојде и последниот ден од 2014 година. Убав ден. Убава година.. Можеше и подобро ама не се жалам.
    Секако, ќе се сеќавам само на убавите моменти, ќе ми останат само убавите спомени, се друго е веќе негде длабоко во мене закопано, заборавено.
    Како и да е девојки, имајте најубав помин вечерва, во така наречената најлуда ноќ во годината каде и да сте!
    :*:inlove::l:

Anabelle.Amorette likes this.
  6. babyblond

babyblond Популарен член

Денес по маркетите е како штотуку најавиле елементарна непогода во наредниот месец. Колони по 10 и повеќе метра. Турканици трчање. Лизгави подови. Деца се растрчуваат меѓу рафтови. Се кршат јајца, се кршат тегли. УЖАС!! По улица добро треба да се пресмета секој чекор бидејќи е мраз покриен со снег и се уште врни снег. И тамам прежувуваш доаѓаш дома слушаш како наредните 7-10 дена пола Македонија ќе е без струја. Фала му на Господ немам некој посебен ангажман за вечер се ќе е спонтано. Многу виновно би се чуствувала да вртам ора дури некој смрзнува и нема леб за јадење. Оти имаме пари за освен за она што најмногу треба.

senza.parole likes this.
  7. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Крајов на годинава ќе ја паметам по лошо за жал. Се случи што се случи, ќе помине со текот на времето. Ја нема и таа празнична атмосфера во мојот дом како минатите години. Ама ќе помине се, лошото ќе се заборави.
    Наредната година само посакувам да е поуспешна и поубава од оваа, другото само ќе си дојде.
    Денеска ја земав и првата плата, скромна ама сепак моја :)
    Убав помин вечерва каде и да сте нека ви е среќна новата година, јас одам да се гушкам со него :D

8. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Сите се надеваме на нешто, на подобра година, на подобри прилика, на повеќе среќа..но, јас би рекла дека најпрво најбитно е да имаме здравје, а потоа доаѓа и среќата и парите и љубовта и се. :)
    Знам дека сите имате по некоја желба да ви се отствари, еве јас ви посакувам по 5 желби да ви се исполнат во 2015 година. :D
    Иако нема никаде да ја славам нова година, во пижами по дома, со собрана коса хахах, сепак и вака е добро што ми фали, сите да си поминете најубаво, лудувајте, да пиете и играте за мене... :lol:
    И утре да си погодите куќата до дома дај боже. :P
    Да си добиете пораки на 00:00 од саканите личности и уживајте. :hug: :*
    За крај:
    10888526_1540003049600976_5457185708944665270_n.jpg

9. tessie

tessie Форумски идол

Почнав на секого од моите мили форумски ликови да му праќам ЛП за празнициве, но си реков „Батали Тесо, како си тргнала, ќе праќаш пораки до православната Нова година и пак ќе заборавиш некого, а нема да биде од што не е значаен.“

Затоа, решив на сите вас мили виртуелни пријателчиња да ви се обратам тука. Си се препознавате, нема потреба од ознаки, затоа што и со нив ако почнам, повеќе линкови ќе има отколку желби во постов. A, ако не бидат застапени сите коишто ми се драги, нема да биде фер. :)

Еее-па вааќе, :D во новата година ви посакувам многу ситници за радување, на сметка на оние за нервирање;

Ви посакувам отворен и бистар ум, многу време и добра атмосфера за себеспознание и себеугодување;

Ви посакувам многу среќни околности, на сметка на времето поминато во страдање и исчекување на вистинската ситуација/одлука/одговор;

Ви посакувам разбирање за туѓите потреби, па и за своите, на сметка на предрасудите и ограничувањата;

Исполнување на потребите и желбите, на сметка на фрустрациите и поттиснатото;

Водење љубов, на сметка на водење војни (ма колку и да звучи клише, во него се крие голема вистина);

Mногу прошка, дадена и примена, на сметка на сета лутина којашто од нас знае да направи најбеспомошен заробеник.

Уште подобро здравје, на сметка на најопаките и најздодевни болештини.

И најважното (на дел од вас веќе и ви го посакав), ви посакувам да го чувствувате животот во оваа нова година, на сметка на сите мигови во коишто сте почувствувале дека волјата и/или грижата за нешто ве напуштила, а со тоа сте се почувствувале помалку луѓе, помалку свои.

:l:

Last edited: Dec 31, 2014
    Madam-A, Mama25, kolovoz and 25 others like this.
  10. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Форумџики и форумџии драги,поминува и последниот ден од оваа година која летна така брзо.Останува само да ви посакам многу здравје,љубов и среќа во новата година,посакувам сите да имате убав почеток,за сите да биде прекрасна,бериќетна година.Секогаш бидете насмеани,позитивни(иако знам дека многу пати е невозможно тоа),верувајте во себе многу,тоа ќе ви помогне верувајте ми...зошто на крај тоа што треба да биде ќе биде секако(тоа ми е секогаш во главата) :):) .
    Убаво поминете ја вечерва каде и да сте,со кој и да сте,сакајте и бидете сакани,забавувајте се.Се читаме во новата година :l::f::):*:d::dance::*::music:

Attached Files:

Mama25, kolovoz, eliesaab and 10 others like this.
  11. karak

karak Популарен член

Iako retko me ima sepak celo vreme citkam i pratam kako ste mi. Neka ovaa godina vi bide ispolneta so ljuvov i srekni migovi, neka uspesite se nizat edno po edno poleka no sigurno. Srekna nova i se najubavo na site feminki.

12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Ми се промени животот за 360 степени а јас немам што да кажам...........

One.Moment and kolovoz like this.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Ke imas,trema te ima fateno...so bi rekle zvezdite na grand.:)
    Sekoj pocetok e tezok mila,mnogu tezok.Malku ke e polesen ako probas da gi zanemaruvas sitnicite.Ova od iskiustvo.
    Koga preminuvame od edna kolona vo druga dur vozime,ni se cini deka prvata pocnala pobrzo da se dvizi a ne pak za mnogu po bitnite raboti vo zivotot.Koleblivosta ke ni cuka sekogas na vrata i pak ke ne iznenadi.Bez razlika dali ja cekame spremni kako vojnik na straza.

Abe na pocetok malku cudno mi padna ama sepak da si prasam.:wasntme: Oti cestitanjeto nova godina odi porano,ili posle polnok ke si cestitame pak?:bandit:

Kala22, joy1, Ivy89 and 2 others like this.
  14. Sanjichka007

^ Сега, оти после полноќ сите пијани ќе се, никој не ќе дочита асално. :lol:

Dream-Girl, galapce and tessie like this.
  15. Ondula

Ondula Популарен член

Сдк го сакам овој новогодишен амбиент. :)
    Сите се растрчани, кој се спрема, кој готви, кој доукрасува, ама сепак ова е најспокојниот ден во годината. И во препирките се чувствува љубов. :)

Новата година ќе ви ја честитам после или утре, сега само ви посакувам да си поминете убаво и да бидете со вашите блиски и тие што ги сакате, бидејки ова не е ден со цел да се зберат повеќе на клиника од алкохол, целта е да бидете со тие што ги сакате и да си помините најубаво. Убав помин. :)

16. galapce

galapce Форумски идол

Am jas mislev utre,zadutre,den potoa..cela godina pred nas.
    Da si ja docekame prvo.
    Rodenden kako ke cestitame togas,t.e.koga?:D
    A diplomiranje na primer?:smirk:
    Ne mi e sdo cepidlacenje navistina,samo cudno mi padna.
    Na nase vreme pred polnok velevme'aj ubavo da si pominete'...'veseli praznici'..i taka.:tmi:
    :*:Aj ubav pomin oi veseli praznici na site.:*:

17. Sanjichka007

Ам са то е, ќе се прилагодите и на наше време па ќе си честитаме пред полноќ :lol:

18. tea4e

tea4e Популарен член

Дојде денот кога повторно како и лани ќе кажеме-колку брзо помина годинава.Навистина.
    Како да беше вчера денот кога овде го напишав последното мислење за таа годината.И еве сега повторно го пишувам моето последно мислење за оваа година.

Епа драги феминки и феминци,вечерва направете ја миг за паметење и нека во новава година ве следат само убавини.Ви посакувам пред се`многу здравје,среќа и многу поубави и повесели моменти од оваа година.На ѓерданот со моменти наредете ги само најдобрите,а лошите оставете ги зад себе.
    И да,каде и да сте,со кого и да сте,поминете си прекрасно и незаборавно и кога часовникот ќе го отчука почетокот на новата година бидете насмеани и расположени, за насмевката да ве следи во текот на цела година.

Среќна Нова Година!:party::d::hug:

Mama25, Kala22, RockNroLLGirL and 7 others like this.
  19. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

која игра ја играат лугево
    :!:
    едните со тебе се ок а пред тебе те озборуваат-цело маало се такви-да фатиш па да маваш
    епа кога имам татко пијаница-ко божем излечен ама повторно почна да пие-ова е деградација со самиот збор татко уште алкохол фали(facepalm)
    само се прашувам каде и биле очите на мајка ми кога се нажела за него:x
    не можам да поверувам ист таков зет ке имаа само што глумеше пред нив ама хехе керката ја спречи работата-му се качи на глава со зборувањето па се откажа:D затоа константно ја јадосуваат кога ке дојде муабетот и се гледаат почесто од неговиот автомобил понекогаш два три пати
    -а што ке беше да ме запросешелеле мајко(facepalm)
    и не за џабе се рекло дај му на човекот пари и мок да видиш што човек е
    и не ми е јасна братучедка ми што ме резилеше прва година средно а сега посебно внимание ми пружи а другата магистер не ми ни одговори на една моја порака а братучед ми ако магистрира со господ напред гарант му се крена носот како и на мајка му-уште пред време само се слуша со нас-сами се во странска земја-
    изгледа дека има некои пред да се родам што не ги знам
    и ЗОШТО пробав два пати по ред да се самоубијам;(;(;(
    и после немој да веруваш во магии:!:

20. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Јас ви посакувам на сите да имате сила да се соочите со се што ќе ви приреди наредната година.
    И нормално, да бидете среќни,
    Убавом да си поминете вечер, јас почнав одамна да си славам, а кога ќе ми текне до сабајле уште колку има...:D
    :hug: