Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Valerin

Valerin Популарен член

Се сетив на еден стар сосед, кој живееше во нашето маало. Тоа беше еден типичен човек со бела брада и коса, со преку осумдесетина години. Тој иако веќе одамна ги копа небесните ниви имаше навика многу мудро да зборува. Утрово низ мислите додека се расонував, сосем неочекувано ми прелета една негова реченица. Велеше: ''Mислата е прозорец. Со секое затварање, сам си ја копаш занданата''
    Дотогаш не ги разбирав неговите зборови, бев дете, па имавме обичај да се смееме со врсниците. Си` викавме како е можно мисла да копа зандана. Ех, кога тогаш би го знаела ова што го знам денес. Дури сега сфаќам колку злато вределе тие негови зборови.

2. poenta

poenta Форумски идол

Кога поставуваме прашање добро е да замолчиме, да му дозволиме на другиот да си ги среди мислите. Да ги запреме зборовите за миг ... тивко, а сепак забележително. Понекогаш тишината го навестува одговорот. Можеби не е во посакуваната форма, но има значење што не допира.
    Стереотипите во комуникацијата кажуваат многу за соговорникот, но се помалку се применуваат.
    Се претворија во реткост која е убава кога ќе премине во навика што се негува.
    За волја на вистината...

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Пробиен рок, дури пола час, сите во паника, не ми чуе.
    Пладне е, постпразнично чистење, тед говори, филм, списание, книга, јога...
    Ме боли стомак и ми се плаче цел ден. Ме гледа и ме галка, се чуди дека и мене ми се плачело... не бе бате, само тебе ти е тешко. Мене душава ми е спејсбег. Вака изгледа вакуумирано и нема мука, ќе ми притреба на пример малку тага за што знам, за гладот во Африка, кога тоа, на крајот од кесава, па кога ќе ја отворам кога ќе нарасне се ќе излезе од неа... е така.

Понеделник, ништо посебно...веќе чекам петок. Има да ги видам жените и нема да се вратам дома до 5 сабајле, барем од оваа дистанца гледано, до петок може и ќе сакам закусна и вино по дома со сите нив.

Патем кажана вистина драги мои, не е оговарање, ниту трач, туку вистина, а вие на некого сте му згазнале на нерв. Не глумете големина и карактер, факт е факт дека сте пис оф шит понекогаш, прифатете го тоа.
    Ова оти ете утрово тоа слушнав, плачки зошто некој вака и вака зборувал за пустата... а тебе ти е смешно, пресмешно, оти овцава на Пинк Пантер не ги согледува фактите, дека е овца!!! Постојат луѓе кои сами си го комлицираат животот од типот - помина луњата ебати гуњата...да не речам гомца од луѓе. Ехеее...

И сонував како бик ми влетува дома, а јас по пижами и му викам - леле извини, малку во пижами сум...на помош празников!!!

4. fighter

fighter Популарен член

Така си е. ЖЕНИТЕ МОЖЕБИ НЕ ТРЕБА ДА СКОКААТ ПО КРСТОТ АМА ЗАТОА ТОА Е ДОЗВОЛЕНО ЗА СТРАНСКИТЕ ДРЖАВЈАНИ!
    А тоа епархијата нека каже кога Исус се крштевал во реката Јордан,дали сите таму биле само мажи?!

5. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Ако почнат и жени да скокаат има хаос да биде8-|:worried::worried::worried::worried::worried:8-| Младиве сега какви се, немаат респект спрема никого. Така да, може некој да настрада. :(:(:(:(Како овој попов:):):)
    Бог нека им прости на младиве, граница и култураа веќе немаат. Жалосно:(
    http://www.sitel.com.mk/video-popot-go-izvleche-najdebeliot-kraj-deneska-na-vodici-vo-strushko

6. 702706

702706 Активен член

„Никој не е совршен“ не значи дека треба да си деген...

7. marama

marama Форумски идол

Кој ме тераше огледало да ставам под перница, цела вечер око не склопив. Мајка ми ме гледа ненаспана и се смее не сум знаела кого да сонувам, ептен во мисла сум била па не сум можела да спијам.
    Блесава жена!
    Толку и е лошо што не може од кревет да стане ама а чуе нешто интересно одма ќе каже некоја досетка и после пак не не регистрира додека не чуе нешто интересно.

Трета чаша чај и спремање на ручек. Сме се стутукале околу огнот и прераскажуваме со тетка ми случки. И а и се пие кафе - Ај едно кафе од тебе, само од тебе ми е најубаво.
    И како да ја одбијам, а?

8. tessie

tessie Форумски идол

Лелее, иста мака и јас имав. :D Дали со огледало спроти Водици, дали со бонбончиња од свадба под перница. Како пред големо откровение да се наоѓав. :D

marama and Sanjichka007 like this.
  9. marama

marama Форумски идол

Него уште една смешка од мајка ми. Гледа како со сестра ми бараме низ ташни огледалца и вика - Земете го она големото (мисли на огледало од метар на 50 см) ако има голема глава да можете цела да ја видите. :D:D

10. tessie

tessie Форумски идол

Царица, нема што. :D

marama likes this.
  11. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Зошто сите мислиме дека само со едно „извини“ се ќе биде како порано?!

12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

И на крај, пак те разочаруваат личностите од кои најмалку си очекувал. Ви благодарам. :bow:

13. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Tesko mene covek mozi da me iznenadi ali ete denes bas me iznenadija so toa sto.mi kupile mob. Hohoho

Gordana10 likes this.
  14. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Најмила Фемина,
    Штотуку ја дочитав книгата „Светот не е фабрика за исполнување желби“ или насловот на англиски јазик 'The fault in our stars'. Се чувствувам скршено, бесно, ФРУСТРИРАНО, па дури и безнадежно.
    Како е можно животот да биде толку нефер и тоа за толку млади луѓе? Знам дека нема одговор на ова прашање, исто како што нема одговор и на прашањето „Зошто загина Тоше Проески?“ - прашање што често си го пставувам...
    Како што се вели во книгата „Универзумот сака да биде забележен; тој создава и тој уништува..додека пак НИЕ сакаме да бидеме забележани од универзумот и да го натераме да му биде галје за она што ни се случува на секому од нас“ ...
    П.С. Одлучив да не го гледам филмот..не сакам и не можам да ги преживеам истите случки и не сакам да плачам повеќе.
    На крајот на краиштата, Хејзел е во право: „Светот не е создаден за луѓето, туку ние сме создадени за него“. Ајде мудро да го искориситиме времето што ни преостанува на земјата...

15. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Реклама на тв, за муживе некои таблети од типот на виагра. Е не можев и не можев а да не свртам поглед кон телевизорот кога слушнав "продолжена ерекција", инстиктивно го направив и до крај си ја дослушав рекламата и ѓаволски си се насмеав. :wasntme::wasntme:
    Татко ми седеше до мене, тоа ми беше мубетот:sweat::sweat::sweat:

tessie likes this.
  16. Doozy

Doozy Форумски идол

Јасно ни е на сите дека нели, не е се' во физичкиот изглед. Ама, веќе кога одбираш да не живееш по правилата на џунглата и решаваш дека ќе бидеш жртва на козметичките компании и на модерното време, отвораш на интернет (има и друга намена освен фејсбук:o) и се едуцираш.:nod: Еднаш, двапати, петпати ќе утнеш ама се поправаш после.

Значи се исфрустрирав, не е можно луѓево да немаат огледала дома.

Прво, ако си ги кубеш веѓите а притоа личат повеќе на две жални полумесечинки, две ларви, две црвчиња, две чингелакии, еден гајтан...... ју ар дуинг ит вронг. :bandit: Па поарно не им прави ништо неголи да си го унаказуваш ликот. Или плати некој троа постручен да ти ги управи, барем тоа не е скапо. Не знам дали е до мене ама се опседнувам со веѓите на луѓево, ми иде да им речам ајде пораснете си ги, јас ќе ви ги искубам. Кога успевам со моите да испаднам на крај, ќе можам и со вашите.

Друго - ако дома на светлото од ноќната ламба немате ни м од мустачиња, на дневна светлина имате мустаќи! И не само таму, и на неонска светлина, и на нормална светлина, да да. Само пудрете се дополнително, така така, тапкајте со тоа портокаловото чудо на вас, така уште помалце ќе ви се познаваат. Ве лажам, а веројатно и вие се лажете самите.

Наредно, ве молам, земете го секое светло плаво и светло розово нешто што го имате дома во вид на сенка, молив, кармин и фрлете го. Ве лажат, не се враќа модата, остајте ги дизајнериве нека ставаат неон туш, остајте ги кафанските певачици да си крчкаат во небесното синило или бебешкото розово.

Избришете тоа чоколадото од муцките, баталете ја Ријана или која и да е таму друга. Не, немате тен како Бијонсе па да ја користите претпоследната боја од палетите пудра. Стварно мислите дека изгледа посекси? Јас мислам дека изгледа како да ви фрлиле вреќа со какао во фаца. Едино вреќа со бело брашно ако некоја се прецени и мисли дека е аристократски бела. А ме занима за ова карминиве што се џиш...... кој ве убеди дека се носат сред зима?:?:

А миженка да не се шминкате бре? Со изгасена ламба да не бирате? Дечковците ли ве лажат дека се палат на тоа?:tmi:

Не се трудете толку да бидете нешто што не ви стои. Изгледајте бре како дами, достоинствено, прибрано, намирисано, со истакнати најубави особини на лице, кога ќе ве види некој да си рече пуу лепотица.

Немојте жити се како да некој ви контурирал со го.но на фацата, стварно не изгледа убаво.
    8-|

17. marama

marama Форумски идол

Долго време се обидувам да ги сфатам луѓето кои поради проблеми се фрлаат на зависности, се обидувам да ги оправадам за нивните постапки. Но, знаете тоа што ќе се напиете и никогаш нема да престанете да пиете нема да ви помогне. Ако се дрогирате исто, не ви помага долгорочно и не ви ги решава проблемите.
    Зарем немаат сите проблеми? Дали сите треба да гњуриме во бурето со вино или ракија?
    Не можам повеќе да прифатам во мое присуство алкохоличари, ма пијаници бре. Мажи нааааа толкави без трошка самосвесност, не па да помислат дека и на другите им штетат. И плачат како мали деца зошто се чувствуваат безпомошно само на миг, а потоа се силат. Пријателе ако некој ти подал рака неколку пати, а ти си ја излажал личноста дека ќе се потрудиш да се средиш, не го прави пак истото на сите.
    И кога некој ве вади од институции заради тоа што го боли да ве гледа таму, не се трудете пак да се вратите таму, зошто никој по стоти пат нема да ве извади пак.
    Се срамам и сум многу лута и бесна. Да можам сега би се кренала од тука и би отишла таму да им удрам две три воспитни.
    Магариња!

18. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Пред 4-5 години дома случајно ми се најде некоја тетратка од Карнекс паштета, која подоцна уште послучајно залута и во мојот куфер спремен за на одмор. Зашто нели, на одмор не се оди неспремен за друштвени игри.

Од тогаш секаде ја носам со мене, во комплет со коцките и картите. Веќе не се ни сеќавам каде сé сум ја влечкала. По плажи, по планини, седенки со друштво, викенди, излети... Си носи траги од кафе, чоколадо, вино и пиво, зашто секогаш се наоѓа по некој несмасен во друштво. И сведок е за сите изиграни партии бриџ, јамб, клуедо, табланет и макао. После извесно време, под секоја табела почнав да ги запишувам и датумите и локациите каде сме ги играле партиите. Првиот датум ми е од летото 2011та на планина, со запишана кладба од која сум добила кафе :lol: И за кладбите секогаш водев евиденција. Особено кога игравме во парови, растур правевме јас и тој :)

Дојде време да ја сменам, зашто уште по некој лист остана празен. Вака кога си ја разгледувам, жал ми е да ја фрлам бидејќи е подобар потсетник и од дневник. Почна да ме фаќа смеа за многу дешавки на кои сум заборавила, ама останале запишани во тетраткава. Само што ќе ја прочитам локацијата, датумот и иницијалите на сите од друштво, ми доаѓаат слики пред очи за сите изиграни партии кога сме останувале будни по цели ноќи. Тогаш кога сме го потврдиле она Everything seems funnier after 2 am :D

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Банско стана зимското Халкидики.
    Саде чекинзи бре!
    Одете во Австрија на скијање да ве видам.
    Ооо не скијате? Па ни Мелита, ама ништо не ја спречува да се слика со сноубордот. :D
    Вода во очи немаме, на Халикиди и Банско им се радуваме бе...греотички сме. Стварно кога ќе се замислам...
    Баш вчера се запрашав, ќе имам ли некад 2000 евра да ги фрлам без окце да ми трепне за 3 дена на скијање во Австрија?

:(

Last edited: Jan 19, 2015
  20. Nobadys.Perfect

Nobadys.Perfect Истакнат член

Ми се чини или и феминава не е то шо беше. Само форумов вреди некако на странава ништо не се дешава. Стати само за диети само за соној, хороскоп и слично па добро мене то не ме интересира прошарајте малку. Можда јас отрпнав на се па сега стативе ми се излитени и досадни. Како и да е ако не јас ќе си идам овде само за форумот мене не ми пречи.

LittlePinky, Lella and mia993 like this.