Сакам да кажам дека крајно ме нервираат со глупите реклами за трето дете, многудетно семејство и слични работи. Кој го прави она? Која земја ме интересира онака пропагира 10000000 пати дневно деца да имаме? Ние што сме Македонките машини за раст на наталитетот на нашата пропадната држава? Знаат тие дека за да имам три деца треба да имаме и јас и партнерот стабилни добри работи???? Кај да најдиме такви работи? Секогаш истата приказна во Македонија. Само на површината се „решава“ проблемот. Нека се запрашаат зошто нема раст на наталитетот. Јас ќе им кажам. Зошто сите млади се требат од државата кој можи побрзо и си ги гледаат децата во места кај што има каде каде подобри услови од тука. Зошто тука за еден прост преглед на гинеколог ти требаат триста врски да фатиш. И како мене реклама ќе ме премисли? Како? Ќе ми ги гледа рекламата децата? Само ме револтираат ваквите работи. Тоа си е моја лична и персонална одлука и на никој нема за што да се објаснувам! Јас сакам да имам деца, многу деца, ама искрено се надевам дека нема тука да се родат!
Мразам кога ми се враќаат стари чувства, спомени, личности... за момент ми е убаво, но потоа ме убива носталгијата....Ништо не е како шо беше...
Се пронајдов во постот.Имав дечко но не успеа.Едноставно мислев дека го сакам но не е така.Само глумев и давав све од себе да го заборавам бившот, но не успеав.Ете не успеав признавам.Тешко ми е.Од како го запознав па се до ден денешен не успеав да го заборавам.3 години.3 години те сакам.ЗА ЖАЛ.
СДК дека многу ме нервираат радознали луѓе.Потпрашување од корен ме корне.Колку повеке се трудиш да не бидеш дрзок и да дадеш разумен одговор, толку повеке сила земаат. Од сега па натака едјебувам се. Од старт. Па кој сака нека се лути
Чуството кога во Петок се возиш со градски автобус ,преполн со пензионери ,и се слушаат нивните гласни зборувања за пензиите , за владата и се што им лежи на душа , згора на тоа во позадина ечат јаки чочеци ,ете тоа е незаменливо ( после подолг перид го искусив ) друго што слушнав е тоа што една бабичка си го фалеше синот како се мачел работел во Словачка , а за снаата кога ја прашаа одговори само со ТАА не работи дома седи, будала е ќе работи ,кога можи да лежи по цел ден ,ни име спомна ништо , ете доказ дека не оговарале само снаите , туку и свекрвите
Постов го посветувам на едни од најинтелигентните суштества на светот кои знаат безмерно да љубат, кои ја чувствуваат твојата тага и знаат како да ја ублажат, а за менструалните болки па ич да не правам муабет
Spoiler Цени до 01 Февруари: ПАРТЕР СТОЕЊЕ - 600 ДЕНАРИ ФАН ПИТ - 1000 ДЕН. / СТОЕЊЕ ( ОГРАНИЧЕН БРОЈ ) ТРИБИНА СЕДЕЊЕ - 750 ДЕНАРИ ( БЛОК 5,6,10 и 11 ) ТРИБИНА СЕДЕЊЕ - 800 ДЕНАРИ ( БЛОК 7,8 и 9 ) ТРИБИНА СЕДЕЊЕ - 900 ДЕНАРИ ( БЛОК 4 и 12 ) ТРИБИНА СЕДЕЊЕ - 1000 ДЕНАРИ ( БЛОК 2 и 14 ) ТРИБИНА СЕДЕЊЕ - 1500 ДЕНАРИ ( БЛОК 3 ) ВИП ТРИБИНА - 2000 ДЕНАРИ ( БЛОК 13 ) Значи сакам да кажам дека ОФИЦИЈАЛНО ЖИВОТОТ МИ Е МАРФИ! СЕ' што ќе сакам да биде, ќе сакам да ми се случи,ШТО НАВИСТИНА МИ Е БИТНО, НИКОГАШ, АМА БАШ НИКОГАШ не ми се случило и секогаш е обратно од тоа што го посакувам. А за работи за кои сеедно ми е, а биле а не биле исто ќе ми се фати, не дека ќе ми пречи да се случат ама не ми зависат некои важни прашања од тоа, НЕ БЕ, ЕТЕ ЌЕ МИ СЕ УДРАТ НА ГЛАВА И ТОА ПОДОБРО ОД ШТО СУМ ОЧЕКУВАЛА. Е сега, се запрашувам дали со мене е така, дали галаксијава е против мене , или СЕКОГАШ излегува тоа кај секого вака.... Зашто, ОЈ зашто море, зашто мора! криво ми е за некои работи, секогаш ќе ми биде криво, Марфи ли беше, јас ли бев... Не знам, само знам дека тргнаа во друг правец. Не една, ами сто работи! Го чекам 'Давид' под ќебе, со еден убав чај од праска, па нека измие се'! Лесно ќе беше ние да можевме да миеме некои работи, со гумичка да ги избришеме, да им дадеме нов почеток, нов тек, или крај, ама за жал не можеме. Затоа луѓенца, пред секоја ВАЖНА постапка, размислете, не два пати, ами сто пати За после да не мислите Марфи беше, Ја ли бев, комшијата ли беше, Јеховиниот сведок ли беше!
Neveruvav deka nekogas ke me fati nostalgia za doma,godini pominati vo stranstvo i nikogas ne sum pocustvuvala nostalgia za doma,za rodniot kraj za mojata zemja.. a deneska dodeka sedam ovde pred "kutijava" kompjuterov i gledam kako brat mi postira sliki od snezni pejsazi pa mi pritkena na stihotvorbata od Miladinov : orelski krilja kak da si metneh i vnasi strna da si preletneh ... na nasi mesta ja da si idam i mojot grad da go vidam pa me fati edna nostalgija za doma,pa si poplacav za prv pat vo skoro 6 godini .... mi nedostiga,deneska mi nedostiga brat mi,mi nedostigaat sneznite igri sto gi pravevme zaedno,uzivanjeto vo zimskite denovi zaedno doma so topol caj i karti ili monopol .. ahh tugino mori tuginooo....
...И по некое време, после само нелколку километри подалеку од некого, кого никогаш ни во очи не сте го погледнале, го чувствувате близок, ко да можете да му ја допрете раката, да го гушнете, ама онака онака јаааако Долго и топло како оддамна можеби и никого не сте го гушнале. И зборови не се потребни. Само мислите ви се мешаат и некокаоја чудна енергија кружи меѓ вас, додека се прашувате како е можно на некого за кого скоро ништо, ни една буква не би знаеле, ни еден збор не би сте знаеле да не се тие екрани кои светат во ноќта, додека новиот ден го буди на време заспаниот свет. Го доживувате тоа стварно и јасно низ тие букви кои се нижат на екранот. И низ тоа заедничко стихијно молчење додека разменувате мисли и енергија и душата ви трепери која одекнува во ново вистинско пријателство... Сродните души секогаш се наоѓаат,без обзир колку далеку се наоѓаат. Прекрасно е чувството кога ќе ја почуствуваш таа блискост со некој дур и да не сте се сретнале. Убаво ти е на душата кога знаеш дека имаш вистински пријател па макар и виртуелно. Но кога виртуелноста ќе постане стварност, е тоа чувство е непроценливо ! Душата ми грее од убавина ! Ова е премалку што би можела да кажам за Неа...Двајцата како целина За едно ново прекрасно пријателство...
Во Скопје нема гламур и џет сет. Соочете се.Тоа е само "тоалета" што се облака навечер за пред очите на другите....и таа е "заработена" со ‘‘давање’’ по два пути на старчето со џипот. Знаеме сите....само кој како гледа на работите, уствари секој со своја перцепција .. A и свака им част на девојките со извајани тела. Но жално е што дел од нив имаат дечко само поради тоа.
Еј, па камо сите денови да ми започнуваа со вакви вести. Има шланг да бидам, пошо по секоја одлична вест јас дома танго со перници играм и успат се потам ненормално (да не се фалам али добра танчерка сум ). Полека една по една работиве почнуваат да си се средуваат што ме прави ненормално среќна, само тук таму некоја ситница и наравно факултетов што го запнав (да не се фалам, али добра сум у забушавање глупи ствари ) . Исто и со здравјево сум напреднала малце, бар немам болки како што имав (да не се фалам, али сите ги издржав ) ни сама не знам уствари како ми поминаа деновите. Перницата тогаш место како партнер за танго ја користев за гризање кога веќе го достигнував врвот на болката, али битно помина па сега ми иде уште една рунда танго да си изиграм. Друга работа што сакав да си ја кажам е дека стварно сум многу мека на луѓе што многу ми значат, ваљда тоа е карактеристика шо останува за цел живот, епа јбг, карактеров не иде со упатство за употреба и калап за оформување по желба. Само ми е страв некад да не задавам некој пошо и осет губам коа гушкам, онакво гушкање полно со љубов, ми се чини или ќе задавам или поломичу им коске, мајке ми миле. До сеа и ми кажале дека страв ги фаќа од мојов допир, абе ало ненормални, па ве сакам шо да праам. И мене не ми е лесно да живеам со толку љубов И ондак тоа бе луѓенца, да ви кажам искрено, ама најискрено (фрлив перницата стаив рука на срце) и вас ве сакам, шознам, некако ве доживувам како мои и лесно ми течат мисливе кога пишувам, не се устручавам уопште. Ја уствари и у вистински свет неам некој проблем со селф експешн, освен коа сум у друштво на луѓе шо не ги сакам, онда устава нека се симне Господ да ми ја отвори и нека пикне прст плус да ми го размрда јазиков. Ама тоа се дешава само коа некој што многу го сакам го побарал тоа од мене. Пак се` ми се врти околу љубов! Сакајте некој и некој ќе ве сака вас златни! Ве љубамммммм!
Од вчера до денеска во СДК околу 15 мислења се напишале само. Се се менува, ни фемина не е тоа што беше порано, тоа е факт.
Ами тоа е после празници, се одмара Ништо чудно мор, тоа е според времето, така променливо, еднаш сончево, па облачно и така
Сакав да почнам со една клише реченица: да имав барем уште еден ден пред испитов...ама после ми текна дека тоа нема да смени ништо значитено и ништо поише од она шо е сеа..а, и рака на срце сите сме најмотивирани последните 5 минути, и најпродуктивни кога работиме на нешо под притисок! Заедно со утре, и наредните 2 саботи полагам. Меј гад хев мерси Еве ме викендов, после испитов утре..