Сакам да кажам! Ни самата не знам што сакам да кажам. Е ај сеа. Едит: Се сетив со утрешниот ден ги заокружувам месечниве празници. Среќна слава и име Св. Атанас на сите што го слават.
Кој ѓавол ќе ги забранат Спорт Клуб каналите? Аман веќе. На ништо не личи ова. Уште кој друг канал ќе го забранат? Што ќе ни остават да гледаме? Гледајте македонски телевизи. Кои црни македонски телевизии, уште нешто интересно да прикажуваа супер ќе беше. Жити се, што има на македонските телевизии. Сила, Малечката невеста, Големата невеста, Црното Памукче. Само турски серии, и по некоја српска емисија и тоа. Ќе си гледаме на Шител како ни е организирана и уредена државата, све најдобро. Нека ни остават само МРТ1 и МРТ2. Па што, важно македонско е. После зошто си бараме странски канали, зошто сме гледале National Geographic, History channel, Animal Planet, Discovery... оти таму има што да се гледа, ете затоа. Се изнервирав еј. Па кај ќе гледам јас фудбал? Spoiler УПМ
Да се топевме вистински од љубов.....јас ке бев трошка зрно. И после три години колената ми откажуваат кога го гледам како доаѓа. А гушката од сабајле,пред да тргне на работа...е немам зборови за тоа чувство
Мајка ми ми вика оди девојка бањај се ќе почне да дува, да е ладно. А јас мамо зарем во купатило ќе ми врнит?
Чекам...а што чекам.Препуштам на времето да си го направи своето,во мракот на својот свет и чекам да се запали ...светло.Или оган...да се запали така само од себе да ти ја стопли душата.Чекаш да дојде денот кога ќе се случи нешто убаво,најубаво.Нешто заради кое ќе можеш да живееш поубаво,подобро.Или чекаш да наиде некоја бура,која ќе те оддува подалеку.И на крајот го чекаш времето.Стануваш негов роб.Те затворило во својот кафез,а ти чекаш да те пушти надвор да ја нахрани твојата изгладнета душа...и сепак чекаш,да поминат денови ,месеци,години ...се надеваш дека ќе помине она што те тишти.И тогаш времето ке те поткачи со својата канџа а ти мислиш дека е некоја промена,дека нешто се спрема да се случи...а тоа само времето се обидело да те убие.
Кога на вообичаената општа пријатна атмосфера која следи со самото доаѓање на крајот на една напорна недела, ќе се додаде шопинг со цел барање погоден подарок за драга личност, а на крај случајно како резултат плус добиваш купување на нешто што одамна го меркаш... абе милина! А и оној триумфален момент кога си без чадор, а за неколку минути откако ќе влезеш дома почнува да врне - ми е доказ дека Марфи (да чукнам од дрво ) е подалеку... А да, што уште сакав да кажам... бонус факт: ситуација кога си сама дома и надвор се спрема невреме најавено и именувано на вести, не може да помине без да ти се јави мајка ти и за секој случај да те потсети да ги собереш алиштата од тераса! И така, петочно ве поздравувам луѓенца, не бидете меѓу оние на кои е доволно мутавово време за расипување на расположението, туку дозволете малите нешта како обични планови за престојниот викенд им предизвикуваат широка насмевка на лицето.
Едноставно кога не ми е денот - не ми е! И не една работа да се случи, туку уште три по неа. Абе циклонов Давид не Македонија, ама мене ме фати! Ај нека заврши денов, утре ваљда ќе биде подобро..
Многу боли, драга личност да ти каже дека да може да преживее без јадење не би јадела, бидејќи не секогаш кога е гладна може да си дозволи да јаде... Лажат кога велат дека тешката финансиска состојба се само куп лоши моменти после кои доаѓа сонце. Тоа е еден темен, подмолен, алчен период, кој го влече најлошото од тебе, кога си беспомошен, кога се чувствуваш ништожен и бескорисен...кога на твој близок му е лошо, а ти не можеш да помогнеш. Што би дал? Душата?
сдк што се случува по социјалните мрежи? Дали воопшто се запрашал некој? Какви и никакви има? Обични, прости несозреани ''личности'' со т.н лажни идентитети кои сеуште немаат развиен мозок и се како мали деца и да такви и ке останат за жал. Како што малите деца не разбираат ништо а мислат дека знаат се, а сосема е спротивното, за жал така е со личностите кои физички не излгедаат како деца, туку како личности на кои би требало мозокот да им биде оформен и созреан, но за жал не е. За децата е оправадано тоа е период, но кај една возрасна млада личност не, за жал така ќе остане цел живот. Некому ова ќе му биде смешно, а дали знаете зошто, бидејќи нема оформен и созреан мал мозок, а не голем. Неговиот лимбичен дел од мозокот воопшто не функционира т.е. неговите чувста, емоции ... А мисли дека е најпаментната и прекрасна личност, за жал тоа е најсмешното!
Како минуваат годините се повеќе се прифаќам себеси и ги осознавам сопствените доблести. Сега со полна самодоверба можам да кажам дека јас сум онаа која повеќето жени не ја сакаат затоа што не личат на неа. Дека сум девојка која одлично се снаоѓа во машкиот свет, ужива во вниманието кое го добива и секако знае паметно да го сврти во своја корист. И можеби сум девојката од која мајка ти те советуваше да се чуваш како мал.
Сфатив дека сум никоја и ништо и дека не вредам ни малку. Од лутина и бес не знам што да направам. Зошто не сум како другите девојки? Зошто не сум убава како другите девојки? Зошто не сум паметна како нив? Зошто немам токму јас никој и ништо? Зошто? И дечкото ме остави бидејки јас сум најлоша. Бидејки не вредам. Бидејки не сум нормална нели. Само јас го повредив затоа што сум најлоша. Зошто живеам?
Premnogu pesimizam "zivee"vo nas lugeto. Premnogu gorcini,premnogu sarkazam i ironija. Premnogu nerealni sfakanja,premnogu veruvanje vo neverojatnoto. Premnogu preteruvanje,strav,omraza,zajadlivost. Premnogu drskost i nepotkovani fakti. Premnogu fantaziranje i uzivanje vo nerealno.. Premnogu izvestaceni lica i figurni. Premnogu unistuvanje na prirodata,coveckite vrednosti. Premnogu nerealna slika za ljubovta,semejstvoto,prijatelstvoto,intimata.. Premnogu,premnogu..