Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. anel

anel Популарен член

Некогаш имам ужасна потреба да драматизирам. Од ништо да направам нешто. Каква глумица сум, после мојата претстава и Исус Христос би се запрашал што згрешил. Ама се заборавам, што да правам, ми текнува дури кога почнат да ми се извинуваат, а немаат појма зошто.:(

Daleron likes this.
  2. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Најбанален пример за иронија:надвор сонце,а коцка ладно.
    8-|

3. galapce

galapce Форумски идол

Ponekogas se prasuvam,dali samo mi se cini ili navistina postojat luge zavisni od agresija,raspravii,navredi..
    Bukvalno zavisni.
    Se prasuvam,dali toa e prepisano na smetka na zivotot i se sto pominale niz nego?
    Poznavam luge so sekakvi sudbini.Skraja da e,da ne im e covek vo kozata.
    No sekoj e razlicen,razlicno gi podnesuvaat teskotiite na svoite pleki.Nekoi uste tolku poveke se povlekuvaat vo sebe,ja naucuvaat lekcijata vo zivotot.
    Teskotiite gi naucile koi se vrednostite na zivotot.Naucile da gi cenat i bliskite pa i tie podalecnite.
    Naucile da ja prifakaat sopstvenata sudbina,bez nikogas da baraat opravduvanje za sopstvenite nepromisleni reakcii nadvor od sebe.
    Naucile da ziveat.

4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Среќата е секогаш тука, само зависи колку ќе ни се насмее. :)

5. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

Стефанија Петрова има четири години.
    Таа мора да замине во Бугарија на операција, во Клиниката за Детска кардиологија во Софија.
    Операцијата чини 13800 евра, сума која семејството не може само да си ја обезбеди.

За да биде поголема трагедијата починал таткото на девојчево. Од секирации.

Донирајте: 070 143 181
    Споделете.

Mama25 and mirandaa like this.
  6. anuvcheto

anuvcheto Истакнат член

holiday like this is always welcome:D

7. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Вака пред да идам надвор од МК викендов мора да ги обвинам бабите и дедовците за лошиот сексуален живот во МК , повеќе бабите , бидејќи дедовците не се замараат до толку.

Значи приказната започнува во помалите градови и селата , каде што претежно се врши огромен притисок на младите девојки , и на машките али не до толку , и тоа од страна на бабетините . Сум бил сведок како луѓе не искачаат со некого , не си го прават меракот , а зашто , оти бабата викала дека не и се допаѓала фамилијата на тој и тој .... молам ? Нема девојчето да искача со дечкото оти дома викаат така ? , нема избор , цело време оговарање , "ejj pa kako mozela ona taka da iskaca so toj , pa neli so ovoj bese , pa kako moze toj so taa pacvara da iskaca , leleel majko " , жити све ... и така тоа убаво под притисок прават тоа што им е кажано , не ги носат машките или женските дома оти комшиите гледаат , таксистите ги знаат или незнам што , и така.....
    После тоа убаво како вирус ќе се прошири во големите градови и на крај Срцето на Мк т.е Скопје ќе го зафатат и затоа денеска каде и да искочиш гледаш така една масовна оговарачка група исполнета со комплекси и чуда кој го трујат градот и вршат голем притисок врз голем број жители дали на Скопје или било кој друг град , и така повеќето ги боли душа , не си го прават меракот , не идат со тој што сакаат , приморани се да идат во други држави да прават што сакаат бидејќи таму нема кој да ги притиска или пак осудува , т.е тие што можат да патуваат и ќе се спасат себе си и својот сексуален живот , а другите што неможат да мрднат од Македонија , господ нека им е напомош , али сепак и самите си се криви што дозволуваат да бидат во таква ситуација , да се потрудат и да се спротистават на другите мислења можеби и ќе им олесни на душата.
    А до тогаш седете си со комплески и пцујте и оговарајте све пред себе , додека некој друг си ужива и си го прај меракот ....
    Јас еден ден ќе се пријавам да бидам премиер ко Грујо , прв закон што ќе направам е цел овој ШУТ ! , во рудник Саса ќе го пратам да копаат додека не научат што е човек и како треба да се однесуваат како луѓе.

8. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Зарем толку е тешко да се стави гордоста зад себе ?
    Зарем е толку тешко некогаш да се погази гордоста и да се бориш за љубовта ...

9. Hipster

Hipster Форумски идол

@Yipman2 гуден морген другаче, каде беше ти досега?

10. elisabeta

elisabeta Популарен член

Зарем ја заборавивме природата?некако сите се фокусирани кон урбаната средина ,да се замине што подалеку од природата од селото ,но до каде ке одиме ?има и тоа крај .Несвесно ја уништуваме природата заслепени во модерниот и урбан свет ,колку и да се има организации за заштита на природата џабе ,од друга страна се уништува полека но сигурно ,све што дал Бог човекот го уништува со сопствените раце ,тоа е човек ,све што не е направено со рака ,се уништува со рака 10858480_10152664978068127_5802743877369199394_n.jpg

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Повеќе сакам кога денот ми е полн со обврски па преморена седнувам да пијам топло нескафе со цимет да ми даде повеќе енергија да ги завршам обврските за утре и конечно да можам мирно да заспијам.

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Ден 04:
    Бубуљот на устата сеуште расте, неговото повлекување не е ни на повидок.
    Левел на очај: со телефонот одам дури и во вц очекувајќи повик за работа.
    Марфи ајде човеку покажи се сега на дело, нека ми стигне повик за интервју за работа додека изгледам како гоблин.

13. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Тип на луѓе коишто не ти требаат во животот: денеска ги слушаш како користат одредени личности и нивно однесување како негативен пример во своите морализирачки муабети, а утре ги гледаш како истото самите го прават и им тече мед и млеко пред искритикуваните... кој ли може да им ја предвиди следната улога?
    Едноставно не можам да разберам луѓе премачкани со сто бои кои ги менуваат во зависност од тип на таргет особа пред која сакаат да се докажат и да ја импресионираат. Луѓе кои се спремни во зависност од ситуација да ги погазат своите ставови и карактер, и кои својата интелигенција ја злоупотребуваат за вешто снаоѓање со сите противречности во нивното лицемерие.
    Не дволични, столични... трагикомедија е кога им го знаеш вистинското лице и ги гледаш сите изданија од себе кои ги претставуваат пред другите.

14. HEV

HEV Популарен член

На новава фемина неможам да се навикнам ме фата нервоуза и сакам да си направам тема да ми каже некој турски рецепти за јадење да апнам турска храна имам желба и то е то :P

15. Rama

Rama Форумски идол

И после кучето не било најверен пријател на човекот ќе рече некој,за да се разуверите уште еднаш прочитајте го текстот објавен на фемина!! Човек ќе те напушти за да спаси сопствен задник а кучето никогаш !!

16. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Желба ми е само да отидам на планина,да уживам во убав поглед седејќи на мека трева додека сончевите зраци нежно ме галат во придружба со релаксирачка музика,чаша вода и добра книга во раце.
    И така додека мојата вечност не заврши.

17. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

не знам се што не ми приреди животот.толку болка,солзи.колку маки видов.ја почувствуав неговата сурова страна.ќе паднам па ке станам.па пак ќе паднам.и се така.
    ме скршија тие падови.имало моменти да не знам ни која сум.ни што сум,ни што сакам.
    сепак покрај се секогаш си велам додека се моите покрај мене да ме подржуваат можам се да издржам.се.секој удар што ми го задава животот.

мамо моја да не беше ти којзнае до сега што ќе беше со мене.фала ти за се.

18. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Staff Member

Епа среќен роденден на самата себеси .... Некако годинава честитките после полноќ од најблиските згаснаа , само една затоа и ми е најдобра другарка :) Па што дека е Петок 13 , јас ќе си го направам најубав да ми биде , ете глеам и хорор филмови маратони фрчат на сите страни ,ко за мене порачано ! И да иам две искрени желби за роденденов .... него да биде мој во целост ... засекогаш ..... И да ајде нека дадат плата да прославам ко што доликува ! Епа 24 годинки да видиме што ќе ми донесете .... дај Боже повеќе мудрост , среќа , финансиска стабилност , да ми се живи и здрави домашните , и да ми е мирно на љубовно поле , друго не барам . Кога блиските ми се добро и јас сум :)

Убав ден Феминки , и се надевам денов нема да ви донесе баксуз , напротив ви посакувам да ви биде среќен и успешен , ви праќам само позитивни емоции и вибрации !

Salut !

19. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Здраво људи :D Тука сум, тука јас :rofl:
    Сакам да кажам, дека сега мнооогу поубаво ве гледам ^_^ Го научив она чувство на ново препородување :sun:
    Нема потреба да зимам тетратки од другарките за да препишам шо пишувало на табла, нема потреба да се мачам кој автобус доаѓа. Едноставно, се е многу поубаво :angel:
    Му требаше промена на мојов изглед, а со новите „хипички“ очила, многу поубаво изгледам. Ѓоамити, ко од некој филм сум излегла, најсериозно :wasntme: кој нарцис сум :rofl:
    Незнам некој друг на мое место како би реагирал, ама јас сум најсреќна на цел свет :nod:

Останете ми со здравје, заминав да појадувам :hug: Имајте убав ден и уште поубав викенд :hug::hug::sun:

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Денес мојата улога од обична девојка се претвора во професорка во основно училиште. И мојата трема резултираше со ноќна несоница. Добро е сонце има, за се има прв пат.
    Ај со среќа нека ми е.